delfino
Početnik
- Poruka
- 29
a sto se Francuske tice,verujem ti..meni je tetka u parizu vec vekovima...ali ima jedna razlika,bar znaju gde je BG..pa te ne pitaju jer mi u Srbiji imamo struju...ili misle da je serbia=siberia (sibir)
!!!
!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hanibaI77:e stvarno ste neke!!!
ja sam provela svoje najlepse doba bas u italiji sto u riccione sto u romi
i nikad ama bas nikad se nisam osetila kao treci svet to je sve u glavi,dodjite u francusku pa cete videti sta je neprihvatanje
uzivajte devojke italija je predivna kad naucite da je volite videcete koliko srece imate da ste tu
ja dolazim sutra u trieste iskreno se bojim svoji emocija,imam vecu frku nego za srbiju
chuncha:mislim da zavisi puno od sredine u kojoj zivis,ja zivim u gradicu od 35000 stanovnika,pa me,obzirom na malu i prilicno zatvornu sredinu,toliko i ne cudi njihovo neznanje i primitivizam,al me cudi ovo sto kaze delfino da je slicna(ako ne i ista) situacija i u Rimu,metropoli,milionskom gradu.... :shock:
mada je dosta ljudi sa mog faksa u Rimu(boze,hvala ti...) znalo gde je (otprilike) BG...![]()
hanibal,uzivaj u trstu!!!to je divan grad,davno nisam tamo bila...oni su,cini mi se,ipak malo drugaciji,obzirom da ima dosta nasih ljudi koji tamo zive i rade,te nas poznaju... :wink:
ciocolatina:Slazem se sa hanibalom, devojke uzivajte,to odakle ste to potice od vas samih mali kompleks koji ne zelimo da priznamo.pokusaj da izbacis kompletno iz uma odakle si i okreni se svakodnevnici, sto bolje naucite jezik i videcete .......A svu tugu ostavite za (ne daj boze) povratak gledano izdaleka kod kuce je se najlepse ........ tu deste sada je vas dom mesto koje vam pruza ili ne pruza zavisi samo od Vas La vita e bella basta sapperla vivere nen migliore dei modi :razz:
chuncha:A ti zivis u IT?!?! :shock:
ops: (granicu sam presla sa Crnog Gorom bez problema ) nastavljamo posao sjajo sardjujem SA TALIJANOM sa poslodavcom samo problemi smesta me u privatan smestaj za hranu mi kaze snadji se ( italijan insistira da ce mi biti zahvalan ako sledecih dana mogu da mu se pridruzim BAR za ruckom ).....posao se zavrsava -sjajno smo saradjivali iako se vise naj verovatnije necemo sresti ni cuti u zivotu....sto je i normalno takvih imam bezbroj primera :?baki 75:@ciocolatina
o boze koji je to divljak s kojim radis...nema veze da l je Bosanac, Crnogorac, Srbijanac...ja bih se bas iznervirala da mi se to tako desavalo...

Ninocka_ST:Finite le vacanze..![]()
Skuzajte zbog duzeg nejavljanja, u 7om misecu san bila van sebe zbog ispita i pressinga oko stipendije, tako da se nisan puno priblizavala kompu.. Srica, sve je proslo ok
A onda san partila na more cili august.. AAA, ocu doma!!Bilo je fenomenalno, ka i uvik, i ka i uvik mi je uzasno tesko palo spakovat kufere za nazad.
Ma znate sta.. na stranu jugo-talijanski odnosi, al ja se ovde jednostavno ne mogu toliko ZABAVIT ka sta to mogu doma! Smisao za humor.. ma drugaciji pristup svemu je u pitanju..
Al eto, nek san ja napunila baterijepa ce mozda i da se izgura ova zima
I, Beogradjanke.... imate divne sugradjane![]()
izgubih glavu za jednim ovo lito.... kekekeke
) i svemu u njemu,i molim Boga da nekako uspem da odem pre decembra,inace cu poludeti...

diglo mi iz borse mobitel i takujin (novcanik), naravno sa svin dokumentima.Ninocka_ST:e, opljackalo me...
bemu misha koji profesionalci setaju ovin gradondiglo mi iz borse mobitel i takujin (novcanik), naravno sa svin dokumentima.
Da covik poludi. Aj bar putovnicu i permesso nisan imala sa sobon.
I nije bila neka velika lova u pitanju, al tako mi je tlaka sad se s ovon birokracijom gnjavit.. Bila vec na questuri, napravila denunciu, blokirala bankomat.. uff.
Inace u Perugi se situacija polako zagrijava.. jos malo pa ce Eurochocolate (dijeta - pisi propalo), a i ovo lipo vrime sta je opet osvanilo zadnjih dana je istiralo ljude vanka tako da je Corso nonstop pun ekipe.
Ja san odlucila ove godine pratit sva predavanja (ipak je zadnja heheh), max se angazirat oko faksa (da sta prije strpan diplomu u dzep i buden free to go) a onda cemo vidit kako i sta. Kako sada stvari stoje, uopce mi nije mrska ideja vratit se u Split. Al ne razbijan puno glavu o tome, ucinit cu ono sta buden osjecala u tom momentu i to je to.
@chuncha
a sta je rec da nisi barem nakratko uspila otic doma priko lita?
e, i je li imas kakav posal u vidu sad kad se laureiras?
baci
)
Za ne falit, zadnji dan su nas doslovno pretrpali sirevima, salsicciama itd tako da mi je frizider prepun. 

al ovdi se izgleda ponasaju ka da je normalna reakcija vadit novcanik na svaki upuceni ti "dobar dan", pa se bojin da bi moje otvoreno cudjenje bilo tesko shvatljivo Ninocka_ST:chunchice di nestade?
ja vec skoro tri tjedna ne izlazin iz kuce.. da san znala da ce ovako ispast bila bi se spakovala i otisla doma.
Ne znan da li se slazes, ali meni se cini da se poprilicno prominilo u zdravstvu od unazad 5 god (otkad san ovdi).. Prije bi bez problema otisla do zubara/doktora, i tek kad bi sve sredila platila bi nekakav ticket - sad nijedan ticket nije ispod 20E i moras ga platit samo da te pogledaju
Evo sta mi se sad desilo.. ispala mi je plomba iz "osmice" i u bolnici su mi stavili novu (1.ticket) koja mi je opet ispala nakon 3 dana pa su lipo zakljucili da moran vadit zub.. samo prije toga moran napravit snimak (21E) i pocet s antibioticima (14E). Na prepisane antibiotike san ocito bila alergicna ili sta vec jer su mi se pojavili svi moguci effetti collaterali i nisan se digla iz kreveta 10 dana..al dobro u svakom slucaju napokon izvadih taj zub (2.ticket) i sad evo, s 3 sava u ustima, san sritna i smirena i na juhi vec 5 dana heheh
Anyway my point was..
..jesmo li se mi (ex yu) mozda malo previse navikli na sistem u kojem su ti esencijalni zivotni aspekti osigurani tako da smo ih poceli uzimat zdravo za gotovo, pa se zateknemo "na zapadu" :? kako s cudjenjem buljimo u snop ticketa?
Ok uvik je bilo izbora.. zaobic smrdljivu bolnicu i duga cekanja - i platit privatnika ; ali bar je ta "bolnica" bila gratis.. (ispravak- NE gratis..za sta ti ode pola place svaki misec?) Ma i kod nas ce situacija postat identicna ovoj (jer nema nam druge) ali je i cinjenica da ja SAD u Splitu zubaru u ambulanti kazen "hvala" i oden.
I zao mi je sta se evo ispuhujen na netual ovdi se izgleda ponasaju ka da je normalna reakcija vadit novcanik na svaki upuceni ti "dobar dan", pa se bojin da bi moje otvoreno cudjenje bilo tesko shvatljivo
![]()
...ili je mene u biti pogodilo to sta rata stipendije bezobrazno kasni heheheheh
Kako god da bilo, chuncha e voialtre ragazze che vivete in IT, fatevi sentire un pò più spesso!
Magari ci incontriamo pure..
Ja planiran neki izletic u Calabriu, iako sumnjan da ce to bit prije marta/aprila, al svakako...
delfino:Devojke...
Ne verujem da ste primetili,nije me bilo neko vreme...
Zelim samo da vas pozdravim i da Vam kazem novost...ja odoh iz Italije...Lep je Rim bez dubio-a,ali ovde moeas da zivis kao najgora socijalaa ili da se vratisc kuci---ja necu nij edno...
palim u Sidnej,to je jos jedino mesto na planeti gde svi imaju iste sanse!
Drzite mi palceve!!!
Buon giorno e un saluti a tutti!!!
) neki veliki,lep stan sa pogledom na Koloseum i slichno,jer mi ne bi padalo na pamet da ceo zivot placam nekom iznajmljivanje stana..A da ne prichamo o saobracaju u Rimu.....ode pola dana samo na autobuse,raccordo annulare,etc..tako da te potpuno razumem...Nisi razmishljala o odlasku u neki manji gradic u okolini rima i slichno??damir dz:Ih.Šta se odmah ljutiš.
Nisam ništa loše mislio kada sam rekao da popijemo kapućino.
Ali neboj se nisam iz Rima.Uuuuuuuhhhhhh,sada ti je lakše.
Možeš Delfina da pitaš ko sam.
Ja sam ti inače iz jednog od tri najlepša grada u staroj Jugoslaviji(SFRJ),pored Banja Luke i Ohrida.A trenutno je najlepši grad u Srbiji.Eto kao što vidiš nisam ti ni blizu,što neznači da ti sada ne treba da razgovaraš samnom.Zaključio sam po tvojim tekstovima da si prijatna,osećajna i rečita osoba,pa rekoh da te malo zaplašim (sa kapućinom).Hajde ti sada probaj da pogodiš koji je to grad a ja ću da ti dam jedan savet:čuvaj se ovakvih kao ja :-D,:-D.
Pozdrav Lidija i izvini ako sam ti nešto uradio što ti se nije svidelo,nije namerno.
Puno pozdrava iz ..........
....Mozesh i da budesh iz Rima,ja nisam