medved_bg
Elita
- Poruka
- 15.540
Heh, a susedna tema "Brak sa strankinjom" 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma kad se dvoje ljudi ne slazu a razlicitih su nacija odmah kazu to je zbog toga..on ili ona nisu nasi ne ide to...al ima primera da se ljudi odlicno slazu i mislim da je kao i svuda potrebno dosta obostrane tolerancije da bi se opstalo...
Eto ja iz Hrv-dosla da zivim u Srbiju-zbog naravno ljubavi.Jedno dete krsteno u katolickoj crkvi-drugo u pravoslavnoj-slavimo sve,i postujemo sve,a tako ucimo i decu.Ja sam ta ,koja je supruga naterala na krstenje (pravosl.crkva-roditelji ga nisu krstili)i smatram,da je sve do dogovora i medjusobnog postovanja.Za nas su verski praznici-nesto najlepse,sto ce deca verujem upamtiti,drzimo do obicaja(sto mi se recimo jako svida u pravosl.veri-primer su slave-jedino mesto gde se rodbina 1.god-okupi)) Kod nas katolika je iskreno sve pomalo hladno,i nema tt,neke prisnosti-nazalost! Podrska za mesovite brakove!
Eto ja iz Hrv-dosla da zivim u Srbiju-zbog naravno ljubavi.Jedno dete krsteno u katolickoj crkvi-drugo u pravoslavnoj-slavimo sve,i postujemo sve,a tako ucimo i decu.Ja sam ta ,koja je supruga naterala na krstenje (pravosl.crkva-roditelji ga nisu krstili)i smatram,da je sve do dogovora i medjusobnog postovanja.Za nas su verski praznici-nesto najlepse,sto ce deca verujem upamtiti,drzimo do obicaja(sto mi se recimo jako svida u pravosl.veri-primer su slave-jedino mesto gde se rodbina 1.god-okupi)) Kod nas katolika je iskreno sve pomalo hladno,i nema tt,neke prisnosti-nazalost! Podrska za mesovite brakove!
Једно дете православац, друго католик! Већ сте их поделили?![]()
Osim obostrane tolerancije,važan faktor je i tolerancija sredine,tj.bar bližnjih...Možemo se mi praviti da to nema uticaja,ali ima itekako...Džaba i što bi se ti lično slagao sa nekim,kad bi ti čitav život zagorčavali drugi samo zbog bračnog partnera druge nacije ili vjere...
Nije isto biti u miješanom braku i živjeti na našim prostorima ili npr.u Americi...
Pa dobro, ako nisi dovoljno zreo da umes sam da odlucujes o sebi i svojoj sudbini, i da dozvolis da ti drugi biraju zenu/muza... (ne ti licno, ova(j) iz primera)
Bas naprotiv, isto je (ako ne i gore). Samo pitaj kako je belcima koji su ozenjeni crnkinjama i crncima koji su ozenjeni belkinjama. Kod njih se takvi brakovi zovu mesovitim, i da znas kroz sta su sve ti parovi prosli a i dan danas prolaze.
Ma,možeš ti sam da biraš koliko hoćeš i da sam izabereš,ali ja govorim o zagorčavanju života,pa i problemima koji neće imati baš nikakve veze sa odnosom između njih dvoje...
Gore je Amerikancima kad su u Americi,ali da su u nekoj drugoj sredini,bilo bi im isto kao u primjeru "naših"kad odu u Ameriku...Znaci,poenta je u promjeni mjesta boravka...nisu dobrodošli tu gdje žive...Sad malo iskomplikovah objašnjenje,ali nadam se da me razumiješ...
Ma,možeš ti sam da biraš koliko hoćeš i da sam izabereš,ali ja govorim o zagorčavanju života,pa i problemima koji neće imati baš nikakve veze sa odnosom između njih dvoje...
Gore je Amerikancima kad su u Americi,ali da su u nekoj drugoj sredini,bilo bi im isto kao u primjeru "naših"kad odu u Ameriku...Znaci,poenta je u promjeni mjesta boravka...nisu dobrodošli tu gdje žive...Sad malo iskomplikovah objašnjenje,ali nadam se da me razumiješ...
Pazi, to sve stoji, i da ce biti onih sto ce da zagorcavaju, i sve. Ali ako se za ovo ne treba boriti, za sta ces se boriti?
Kod mesanih brakova i veza jedino treba naci osobu koja ima slicne poglede kao i ti i slican odnos sa rodbinom i da bude jednako spremna da se bori ako zatreba. A ne da on(a) insistira samo na svojim verskim praznicima i ne zeli da se posvadja sa svojom ordbinom ako treba, a ti si spreman(na) na to.
Mada, kada bolje pogledam, to ti treba i za "nemesani" brak.
Da prevedem, ako nemaš ništa protiv...Zvezdice, misli na Srbina i Hrvaticu ovde i Srbina i Hrvaticu u Americi...i u pravu je, mislim. Preko smo svi ista gomna, nema tog pritiska sredine.
Ti si jako mala pa se ne secas da su se 90-ih godina, na pocetku rata, nejveci broj mesovitih brakova u Srbiji raspao...
I da su nosili tajno decu na krstenje u "svoju" crkvu, da onaj drugi partner to ne zna.
Eto zato.
Једно дете православац, друго католик! Већ сте их поделили?![]()
ima toga kolko oćeš
i uopšte se ne smatra nikakvom podelom..nego čak suprotno..kao zank poštovanja i jedne i druge vere
prvo, katolici i pravoslavci a ni muslimani i pravoslavci nisu zaraćeni niti se mrze pa da ih porediš sa četnicima i partizanima
drugo, ja i moj muž smo iste vere, ne brini, ne pričam o sebi
treće, ja pričam kako to ljudi doživljavaju i shvataju, ne da li je ispravo ili ne...tako ljudi rade i tačka, ne mora to nama da se dopada niti da se mi slažemo sa tim...i ja bih drugačije postupala, ali nije o meni reč
Kao i uvek !!!Sad malo iskomplikovah objašnjenje,ali nadam se da me razumiješ...
jok,vole se...naročito na našim prostorima...a i šire...
možemo mi gledati kroz ružičaste naočari,ali da tako kažem...na makro nivou se ne vole,da ne upotrebljavam teže riječi kao što je mržnja...to što ti pričaš je "mikro" nivo i zavisi od čovjeka do čovjeka...
inače da se svi tako vole,ne bi bilo ni potrebe za ovom temom...