nov sam na forumu i samo se nadam da necete kroz to da me gledate vec kroz prizmu mojih razmisljanja...
Ja sam iz CG a trenutno zivim u Srbiji i msm da bi ja mogao ukratko da vam kazem kakav je zivot u Crnoj Gori. Sto se tice standarda, nije ni Srbija ni ostali nista ni ispred ni iza Crne Gore, svi smo mi samo mali narod sa Balkana. Do duse u CG i to sto ima para malo drugacije se trosi nego u SR, npr, tamo momak ispod prosjeka, mozda se ne hrani iz dobre kuhinje, nema neka primanja, ali za parfem od 70-80 evra, dobre markirane patike i provod u grad - za to ce svakako da ima, on ce ako treba jesti salame i hljeba svaki dan, ali petkom i subotom on izlazi u grad sa puno para.
Sto se tice posla, zaposljavanja i td, sve zavisi, ako imas neku vezu ne treba ti ni fax ni nista. Mozes ladno da se zaposlis u neku kladionicu na primer da primas 350eura i da se zajebavas. Tacno je da ima previse droge, sport je totalno unisten, u mom gradu vise nema ni jedan jedin kosh gdje bi djeca mogla da prave prve korake u kosarci.
To je sto se tice sjevera, na jugu je druga prica, opstina Budva ima veci budzet nego svi gradovi na sjeveru zajedno, ima veci budzet od Podgorice. Podgorica se stalno nesto gradi, kad god prodjes obavezno mora neka ulica da je zatvorena, grad sa previse automobila sa obzirom na svoju velicinu.
Znaci PG i primorje su jedina svijetla tacka sto se tice CG. Medjutim, ukupno gledano citava CG, ako imas i malo para, ne treba ti mnogo, za nocne izlaske je bas dobro ljeti, u mom gradu npr dodje previse stranaca, Danci, Norvezani i td, dodju sa svih strana i ukupno gledano ljeti se tako napravi dobra atmosvera. Crna Gora vam je dobra samo da dodjete tako ljeti na odmor, bilo gdje....
Djevojke, ne gledaju ni kako izgledas ni imas li para, samo treba da imas dobru i ubjedljivu pricu da si i ti umijesan u neki kriminal, (pogotovo sad od afere sa Saricem)
Sto se tice prirode ljudi, tu je razlika u odnosu na SR, imam dobro drustvo i u CG i u SR, ali nekako imam utisak da su u CG previse izrazenih karaktera, msm nekako su im posebni i razliciti karakteri, svako je bas razlicit od drugoga, ne mozes da nadjes dvije slicne osobe po prirodi, izrazajnih su crta ponasanja (opet razlicita), tako da npr ako sam ja sa odredjenim drugom danas proveo sat vremena, ne moram da kazem nekome sta smo radili, to se unaprijed zna...Dok ovdje u BG-u imam utisak da od prilike svi tragaju za necim istim ili slicnim...
ae slacu jos poruka kasnije kad mi padne na pamet jos nesto