Zivot posle zivota?

Nasi atomi i molekule ce nastaviti zivot , ali nasa karijera kao ljudi je zavrsena sa poslednjim udisajem .Mogu neki fantazirati koliko hoce
ali ce nama svima karijera zavrsiti slicno. Ako im neka religija pomaze da se manje plase smrti nemam nista protiv da upraznjavaju neka vjerovanja .
Ne plasim se nicega i prosto mi zao onih kukavica koji se ne usude prozivjeti zivot punim plucima . Moja savjest je knjiga po kojoj se ravnam
a ne knjige nekih bitangi iz proslosti koji bi da me upregnu u jaram da budem njihov sluga .Ustvari , te bitange su uprezale svoje savremenike
a savremeni mantijasi bi da vladaju istim metodama .

Poslednja izmena:
Nema zivota posle smrti.

Ima vaskrsenje mrtvih u skoroj buducnosti prilikom drugog Hristovog dolaska.

Gde ce ljudi nastaviti tamo gde je Adam stao...
Dotle svi cekaju u svojim grobovima...

Covek nije u grobu nego svesna dusa je u duhovnom svetu, a sustina covekova nije telo nego dusa.
Telo mu je postalo prah koje ce se na kraju povratiti iz praha, spojiti sa dusom i vaskrsnuti u Sudnji Dan.
U Novom Zavetu prica o Lazaru i bogatasu pokazuje da covek nije u zemlji i da je svega svestan.
Takodje Sveti Oci su imali vidjenja jos na zemlji sta se dogadja u duhovnom svetu, ali to nama mnogogresnima
nije dano da vidimo (sada).

misao je ograničena znanjem, čim nestane znanja nestaje i misao.
smrću prestaje svaka misao umrle osobe da postoji.
um kao deo tela prestaje da funkcioniše, a sa njim i misao.
što si mislio dok si bio živ, mislio...kad ti telo okonča, sa njim okonča i misao.:zblesav:

malo je glupo povezivati znanje sa umom ili hoces da kazes da onaj koji "ne zna" (ma sta ti "mislio" pod tim ne/znanjem) nema um:D i sta to treba covek da zna da ne zna?
nismo samo raspadljiva matarija vec postoji misao/intelekt/razum/um/duh/dusa koja je nematerijalna a samim tim i neraspadljiva, pa ako nesto sto je jednostavno neraspadljivo kako moze biti okoncano?:zblesav:

malo je glupo povezivati znanje sa umom ili hoces da kazes da onaj koji "ne zna" (ma sta ti "mislio" pod tim ne/znanjem) nema um:D i sta to treba covek da zna da ne zna?
nismo samo raspadljiva matarija vec postoji misao/intelekt/razum/um/duh/dusa koja je nematerijalna a samim tim i neraspadljiva, pa ako nesto sto je jednostavno neraspadljivo kako moze biti okoncano?:zblesav:

a, ne, znanje je sve ono što si u životu stekao, znanje je i reč koju si naučio da izgovaraš.
takvo znanje kreira misao.
bez znanja nema ni misli, a misli su alat uma i to njegovog intelektualnog dela.
um, odnosno njegov intelektualni deo se dopunjava znanjem koje se memoriše.
kasnije to znanje uzimamo iz memorije i kreiramo misli.
misaone otiske pretačemo u reči i rečenice. tako čovek funkcioniše dok je živ.
kada umre, umiru i čula kao i znanje koje se tim čulima prenosi.
misao se gubi zajedno sa znanjem. sve to okončava smrću.

a, ne, znanje je sve ono što si u životu stekao, znanje je i reč koju si naučio da izgovaraš.
takvo znanje kreira misao.
bez znanja nema ni misli, a misli su alat uma i to njegovog intelektualnog dela.
um, odnosno njegov intelektualni deo se dopunjava znanjem koje se memoriše.
kasnije to znanje uzimamo iz memorije i kreiramo misli.
misaone otiske pretačemo u reči i rečenice. tako čovek funkcioniše dok je živ.
kada umre, umiru i čula kao i znanje koje se tim čulima prenosi.
misao se gubi zajedno sa znanjem. sve to okončava smrću.

ajd nek bude kako ti kazes:D

Verujem da cu samo ja preziveti smrt jer su moja ubedjenja jedina ispravna! Nije mi zao ostalih, ko im je kriv kad su ubedjeni u pogresno, zao mi je samo sto se necu imati kome pohvaliti da sam ziv i kad sam mrtav z:(

Back