Život nadmašuje film!

vd:
dva bambija za doslednost
p.s. takvi su i ovi sa kirbijima

Ako tako, uvek maliciozno posmatramo postove, tj. postavljene teme, onda smo svi agenti. Evo, samo nekih naslova, među nama su oni koji rade za gej lobije, pa oni koji rade za turističke agencije, o onima iz političkih stranaka i da ne govorim (kako li njih plaćaju, po dolazećem članu ili kako, mislim kako se vodi ta evidencija, e ja sam došao da budem član ili da se osiguram, sve jedno, jer sam pročitao post koji je pomerio moja politička stanovišta a to je bio post JamesBonda 009 i sa vi njemu procenat od moje plate ili kako to ide... ) mmm... pa oni koji rade za knjižare i izdavače, pa oni... itd, itd... Brate, idem na ove forume jer nema vremena za kafu, sad se pirlitam, pa izađem sa društvom, mislim volela bih, ali to traži i vreme i kintu a kuburim i sa jednim i sa drugim i onda ovde malo "proćaskamo" i to je to. Tema mi je zanimljiva svaka koja dotiče moju svakodnevnicu. Kad dođe vreme da platim struju, poludim i odma na tu temu, kad sam htela da se osiguram, prvo sam pitala, pa onda savetovala i druge, kad pročitam knjigu, ja preporučim, kad ne znam šta da čitam - ja vas ovde pitam, prosto. A priču sam zaista čula i pomislila baš to što sam stavila u naslov teme: Život nadmašuje film. I onda sam htela da dam ideju za druge priče, neverovatne a istinite. Pored ostalog i zbog onoga što se čuje a što takve priče učini makar malo lakšim. Sad, nek misli svako kako hoće, naravo, ali to je to od vaše Betty : )

..ne ljuti se, betty.. z:(

Ne ljutim se, ni slučajno. Samo sam iskreno napisala šta mislim.
A po cenu da me razapnete na forumu kao garantovanog agenta, ja bih sad da pitam koliko košta osiguranje kuće (imovine) i da li kada osiguram kuću to znači da je osigurana i imovina. Mrtva sam ozbiljna. Opet istražujem tržište : ) tj. važna su mi mišljenja onih koji znaju. Zašto? Kad sam pre tri meseca išla poslovno u Hungary, jedna osiguravajuća kuća me je častila (kapiram sve koji su kod njih uzimali putno osiguranje) sa osiguranjem kuće i imovine u vremenu dok sam na putu. Posle sam razmišljala da to uradim po povratku. Pa sam zaboravila od karusela obaveza: posap, klinci, Nova godina, gosti... A o tim stvarima, verujte mi, više razmišlja onaj ko NEMA, nego onaj ko IMA. I sad mi pade na pamet da to svakako uradim, jer ne daj Bože nečega pa ja nit imam dedovinu, nit babovinu, nit ujčetinu... ostala bih na ulici sa sve decom. E, onaj ko je u istim g... ovaj... ups, ko je u istom loncu zna o čemu pričam. ko ima ova iskustva nek da savet, a ja ću se svakako raspitam.

postavljac teme je ocekivao sa pravom da svako ko ima neku tako cudnu pricu koja bi zavredela holivudsku produkciju da se ovde isprica..po obicaju ljudi koji nemaju pametnija posla spamuju..nadovezuju se sa glupostima i nista pametno ne ispricaju...izvode zakljucke budi bog snama..zevzece se..i ne pokazuju minimun kulture ili nekih osecanja prema vec ispricanoj prici...stvarno zasto svi mislite da ako smo ovde anonimni mozemo sebi da dopustimo izivljavanje..ako niste imali nista da sipricate..zasto jednostavno niste skipovali temu...

postavljac teme je ocekivao sa pravom da svako ko ima neku tako cudnu pricu koja bi zavredela holivudsku produkciju da se ovde isprica..po obicaju ljudi koji nemaju pametnija posla spamuju..nadovezuju se sa glupostima i nista pametno ne ispricaju...izvode zakljucke budi bog snama..zevzece se..i ne pokazuju minimun kulture ili nekih osecanja prema vec ispricanoj prici...stvarno zasto svi mislite da ako smo ovde anonimni mozemo sebi da dopustimo izivljavanje..ako niste imali nista da sipricate..zasto jednostavno niste skipovali temu...
Nisu skipovali temu iz istog razloga iz kojeg ti nisi skipovala njih, a ja nisam skipovao tebe. Eto, to znaci da bismo svi skupa na dupe progovorili da skresemo sta imamo onome kome treba.

A reaguju zato sto prica nije ni cudna, ni preterano poucna; a ako neko misli da je ispricana dogodovstina vrhunac apsurda koji zivot moze da nam priredi, te da je prica zrela za ekranizaciju sve sa Meril Strip u glavnoj ulozi - onda je taj, ako zivi u Srbijici, prethodni period zivota proveo zakljucan u ormanu gledajuci Sunjder Boba.

S druge strane, ako je cilj teme bio da se na njoj prepricavaju tragedije i nesrece koje su do nas stigle preko zaova i jetrva, pa da na Forumu pravimo Udruzenje zadusnih baba koje ce naposletku izdati Enciklopediju licnih i tudjih nesreca (bez obzira da li su sa tuznim hepiendom) - onda je to takodje budjavo, usudio bih se reci.

Tako u ovoj situaciji svako, ukljucujuci i tebe i mene, komentarise ono sto smatra budjavim.

Čitajući komentare kapiram da u stvari možda nisam bila jasna. Priča koja nadmašuje film, a iz života je, uopšte ne mora da bude tragična, već samo na ivici verovatnog. To što je priča koju sam prenela tragična, istinski tragična, je samo zato jer sam je čula nedavno. Ali, recimo, pada mi na pamet, upravo dok ovo pišem i vedrija priča koja je na "ivici" da nadmaši filmski scenario : ) Elem, deda Stevanu sa Karaburme došao sin koji je dotle sa ženicom živeo privatno i rekao mu da mu treba stan i da hoće da ga smesti u starački dom. Deda Stevan se teško kretao, samo je ležao po celi dan, jednom rečju - kopnio. Onda je ipak pristao i prešao u Starački dom. Nakon pet meseci boravka (oko prošle Nove godine) je u ISTOJ nedelji dobio bingo (kolor tv), loto ("petica", ali penzioneru 2slatka parica") i svi su krenuli da ga zezaju: Šta je treće? Ispostavilo se da je treće bilo - baba Ljuba! Naime, u isti dom je ubrzo nakon binga i loto-a došla baba Ljuba iz Zemuna. I deda Stevan i baba Ljuba se nedugo potom - zaljubeeee i onda su im posle nekog vremena dopustili da dele sobu. Zajednički poznanik mi se kune da se deka podmladio. Šeta parkićem, drže se za ruke. Za baba Ljubu ne znam da l se podmladila : )

Nisu skipovali temu iz istog razloga iz kojeg ti nisi skipovala njih, a ja nisam skipovao tebe. Eto, to znaci da bismo svi skupa na dupe progovorili da skresemo sta imamo onome kome treba.

A reaguju zato sto prica nije ni cudna, ni preterano poucna; a ako neko misli da je ispricana dogodovstina vrhunac apsurda koji zivot moze da nam priredi, te da je prica zrela za ekranizaciju sve sa Meril Strip u glavnoj ulozi - onda je taj, ako zivi u Srbijici, prethodni period zivota proveo zakljucan u ormanu gledajuci Sunjder Boba.

S druge strane, ako je cilj teme bio da se na njoj prepricavaju tragedije i nesrece koje su do nas stigle preko zaova i jetrva, pa da na Forumu pravimo Udruzenje zadusnih baba koje ce naposletku izdati Enciklopediju licnih i tudjih nesreca (bez obzira da li su sa tuznim hepiendom) - onda je to takodje budjavo, usudio bih se reci.

Tako u ovoj situaciji svako, ukljucujuci i tebe i mene, komentarise ono sto smatra budjavim.

dakle evo price kao iz filma

nije znala njeno prezime..ali joj je bila veoma simpaticna..zvala ju je M...ne bitno..svako jutro su se sretale i jedna drugoj upucivale osmehe..ipak je u ocima te zene zapazila bol..neki tuzan izraz lica tuzan izraz ociju..ali kada bi se videle jedna drugoj bi pozele klimanjem glave dobro jutro uz sirok osmeh..nekako joj je ta zena bila draga iako dosta mladja od nje..u njoj je videla sebe..kako i zasto..nije znala odgovor
zelela je doj da svoje pozitivne energije..zeleza je da joj kaze kako je zivot lep..kako je sve blistavo i kako ce i njoj sigurno doci tako nesto ..lepo kao sto je njoj..osmehivala se mesecima..bila je presrecna..volela je i bila voljena...ono sto je mutilo njenu srecu je sto je znala da njen voljeni nije bio skroz njen..da je imao zenu..da nije bio slobodan..a onda ju je jednog dana obavestio da je zeni rekao da se razvodi..bila je u isto vrme i srecna i tuzna..a ni sama nije znala razlog...narednih dana primetila je da zene nema na utobuskoj stanici..a onda ju je srela jedno jutro..osmehnula se bledo i slabi..bila je ispijena i nesrecna...sasvim slucajno su sele jedna pored ruge u autobusu..i onda je ona progovorila..muz me ostavio...zbog druge..prvo sto sam pomislila je da je svinja..i to glasno rekla...tako mi je bilo zao..htela sam da je zagrlim i utesim...to poponde su ona i njen voljeni sedeli i pili kafu...slucajno je vadeci novine ispod stola gurnula fotoalbum..znatizeljno ga je otovorila...slike sa svadbe...e bas da vidim pomislila je...samo prvi pogled na sliku sa svadbe zamarcio joj je um...na slici pored njenog voljenog presrecna stajala je zena sirokog osmeha sa autobuske stanice.................nije mogla da veruje..da je ona uzrok patnje takve zene....nije mogla da veruje.....sada je verujem ona tako nekoj zeni kojoj upucuje osmeh verovatno u mislima....ali ne zna da je ta zena koja je tako prijateljski gleda uzrok njene patnje

nije mogla da veruje..da je ona uzrok patnje takve zene....nije mogla da veruje.....sada je verujem ona tako nekoj zeni kojoj upucuje osmeh verovatno u mislima....ali ne zna da je ta zena koja je tako prijateljski gleda uzrok njene patnje

А мени је ту најжалије мужића. Он ни лук јео ни лук мирисао! Ем му једна растурила брак, ем му се друга растура од грижуле савести...цццц.....

dakle evo price kao iz filma

nije mogla da veruje..da je ona uzrok patnje takve zene....nije mogla da veruje.....sada je verujem ona tako nekoj zeni kojoj upucuje osmeh verovatno u mislima....ali ne zna da je ta zena koja je tako prijateljski gleda uzrok njene patnje

Kuku majko mila, koja tetka postajem, sva sam se naježila, slinim, kvasim tastaturu. O tome sam htela, kakav bre "Ranjeni orao", film je oko nas...
(A neko je pitao o kom Domu starih je reč, vezano za ljubavnu priču sa baba Ljubom, pa da odgovorim, Dom starih na Karaburmi.)

Back