Život je borba

Naravno! Tada je to jedina preostala opcija. Ali diže se onaj ko skupi petlje, hrabrosti i snage podići se.Podrška je tu bitna, ali nije presudna. Ljudi su različito motivisani u životu. Ljudi čak i iz inata, mogu uraditi nemoguće stvari.Ono što je važno to je boriti se protiv "svojih demona". Kad čovek dobije svoju unutrašnju bitku, u miru je i sa sobom i sa svetom. "Živiš i niko ti nije kriv"!
Bravo da. Niko ne kaže da je jednostavna ta borba sa sobom. Ali pozitivan ishod je moguć.

Bravo da. Niko ne kaže da je jednostavna ta borba sa sobom. Ali pozitivan ishod je moguć.
Kad čovek ima osećaj "zarobljenosti" u vremenu i prostoru... osećaj da se svet oko njega ruši i da je ceo svet protiv njega, treba se zapitati:" Da li sam ja baš svetu toliko važan, kao smetnja ili pretnja"? Naravno da nismo! Boli svet uvo za nas... ali imamo samo ovaj jedan život koji je NAMA bitan!Predaja je poraz!

Kad čovek ima osećaj "zarobljenosti" u vremenu i prostoru... osećaj da se svet oko njega ruši i da je ceo svet protiv njega, treba se zapitati:" Da li sam ja baš svetu toliko važan, kao smetnja ili pretnja"? Naravno da nismo! Boli svet uvo za nas... ali imamo samo ovaj jedan život koji je NAMA bitan!Predaja je poraz!
Da, i zanimljivo je da baš onda kad skontaš da si nebitan, zemlja se i dalje okreće sa tobom i bez tebe, nalaziš načina da organizuješ dan i kreneš ka cilju. Malo po malo. Postaješ saradljiv i lagan.

Da, i zanimljivo je da baš onda kad skontaš da si nebitan, zemlja se i dalje okreće sa tobom i bez tebe, nalaziš načina da organizuješ dan i kreneš ka cilju. Malo po malo. Postaješ saradljiv i lagan.
Svet je tako postavljen...svi mi smo samo broj(JMBG). Ali život jeste dar...samo ga treba učiniti podnošljivim i lepim! Ljudi kojima nedostaje te "borbe", idu kroz život naizgled rasterećeni za zilion problema, ali nikada neće spoznati "od kog su materijala napravljeni"!Lako im je "poljuljati tlo pod nogama" za najmanju sitnicu.Borba nas "čeliči"... "transformišemo se iz jednog agregatnog stanja u drugo"!Figurativno rečeno kao kad se ratnik vraća iz boja...nikada više neće biti isti.

Svet je tako postavljen...svi mi smo samo broj(JMBG). Ali život jeste dar...samo ga treba učiniti podnošljivim i lepim! Ljudi kojima nedostaje te "borbe", idu kroz život naizgled rasterećeni za zilion problema, ali nikada neće spoznati "od kog su materijala napravljeni"!Lako im je "poljuljati tlo pod nogama" za najmanju sitnicu.Borba nas "čeliči"... "transformišemo se iz jednog agregatnog stanja u drugo"!
Što ti je bre ovo pod navodnicama?

Back