Zivot ili smrt?

slatko volim :))

Aktivan član
Poruka
1.102
Zanima me vase misljenje o onoj jadnoj zeni sa Floride- Terri Schiavo :
kako biste postupili da ste na mestu muza, a kako roditelja?
Kakve bi vase zelje bile da ste ne-daj-Boze na njenom mestu?

i posebno pitanje za dr : cula sam da joj oni daju morfijum- zasto ako ona nista ne oseca :shock: :?:

slatko volim :)):
Zanima me vase misljenje o onoj jadnoj zeni sa Floride- Terri Schiavo :
kako biste postupili da ste na mestu muza, a kako roditelja?
Kakve bi vase zelje bile da ste ne-daj-Boze na njenom mestu?

i posebno pitanje za dr : cula sam da joj oni daju morfijum- zasto ako ona nista ne oseca :shock: :?:

Dok nisam bas potrazila informacije od pocetka njene 'nesrece' do sada nisam bas obracala paznju. Mislila sam, pa zaboga, zena vegetira, mozda je bolje da joj skrate muke. Kad sam procitala citavu istoriju od pocetka do kraja promenila sam misljenje. Par cinjenica: Njoj nij zastalo srce tek tako vec su je nasli sa povredama vrata koje ukazuju na davljenje, plus imala je i modrice na sebi. Vec se desilo da joj je bila ukazivana pomoc usled udaraca njenog muza po njoj. Dalje, nije joj data odgovarajuca terapija odmah na pocetku, njeni roditelji su tuzili lekare i tuzbu i dobili. Zatim, cak tri lekara u drugoj ustanovi gde je bila premestena je svedocilo da ona zna sta se oko nje desava, prepoznaje svoje roditelje, i da se oni uopsteno nadaju oporavku. Odmah nakon toga njen muz je premestio iz te ustanove i dao nalog da ukoliko dodje do infekcije da je ne lece vec da je puste da umre. Dalje, postoje snimci gde, kad joj doktor kaze da otvori oci i da ga pogleda, ona ih otvori okrene se prema doktoru i bas se trudi da mu pokaze koliko moze da ih otvori i nasmeje se. Znaci da se trudi da dokaze da je tu, da postoji. Ne znam, nakon svega toga smatram cinom pustanja da umre od gladi obicnim ubistvom. Njen muz ionako vec ima 'devojku' sa kojom ima dete. Sve sto ga sprecava od vencanja je ziva Teri.

ja bi tražila da me ne drže tako...čemu takav život?
zbog čega, koga? ... zašto???? zbog mene? pa izeš takav život... i dokle? godinama? ne...jednostavno ne... ( govorim ovo u slučaju da ne daj bože dođem u takvu situaciju...da moraju da me drže tako )

gigule:
zbog čega, koga? ... zašto???? zbog mene? pa izeš takav život... i dokle? godinama? ne...jednostavno ne... ( govorim ovo u slučaju da ne daj bože dođem u takvu situaciju...da moraju da me drže tako )
Slučajno sam danas naletila na tu priču na TV ,i sjetila se ove teme koju jutros nisam kužila.
Pa ti njeni roditenji koji su se borili da ostane u "životu" samo da bi ona bila tu ,na neki način dostupna im,blizu,da mogu da je vide,znaći faktički sve zbog sebe.Kakav grozan i prikriven EGOIZAM :evil:

Poenta cele price je:
1990-e godine ta zena od 26 godina je pretrpela trajno ostecenje mozga i od tada vegetira, hranili su je na cevchicu sve ove godine. Sud je na osnovu svedoka -muza i 2 osobe, koji su svedocili da je ona jednom rekla da ako joj se nesto desi, ne zeli da vestacki zivi na aparatima. Sud je doneo odluku da joj se skine cevchica preko koje se hranila. 2 nedelje je bila bez hrane, i danas je umrla :cry:

Kada bih ne daj Boze bila na njenom mestu, sigurno ne bih zelela da zivim kao biljka 15 godina
A i da sam roditelj, ne znam kako bih mogla da gledam svoje dete da 15 godina vegetira...

To mi nije zivot na aparatima...I stvarno ne razumem zasto tako teske bolesnike tako godinama odrzavaju u zivotu, a porodica mora da odluci...
Ja sam za prirodnu smrt :cry:

Andreavk:
...gledaj na to ovako - lekari moraju da ucine sve da bi spasili zivot - ako im se da mogucnost da biraju izmedju zivota i smrti postoji mogucnost zloupotrebe i niko nije siguran
Čitajući vaše postove,došla sam u moralnu dilemu.
Nema govora,život je živo!!!!!!!!!!!!!!!! I niko nema pravo da ga oduzme!
Nego mene sada zanima: dali ta nesretna žena ima šanse i 1 promil da se ikada probudi iz kome :?:
Molim vas ako neko zna da mi odgovori!
Jer ako ne postoji,gdje to vodi!
Nekad če neko morati da isključi aparate.

roberta:
Andreavk:
...gledaj na to ovako - lekari moraju da ucine sve da bi spasili zivot - ako im se da mogucnost da biraju izmedju zivota i smrti postoji mogucnost zloupotrebe i niko nije siguran
Nego mene sada zanima: dali ta nesretna žena ima šanse i 1 promil da se ikada probudi iz kome :?:

nisi pazljivo citala :wink:
Nije bila na aparatima, nego na cevchici za hranu.
Juce je umrla :cry:

roberta:
Andreavk:

Žalosno,ali boljeje,barem će dušu da odmori :(

roberta:
roberta:
Andreavk:

Žalosno,ali boljeje,barem će dušu da odmori :(

s t r a s n o :? :? :?

gigule:
Pa i ovo se tice zdravlja. Ne moras ti da odgovoris ako nemas sta. Nije ovo rubrika pitajte dr!

NSgirl:
gigule:
Pa i ovo se tice zdravlja. Ne moras ti da odgovoris ako nemas sta. Nije ovo rubrika pitajte dr!
slucajno je otislo u pogresan citat! A bilo je za dr

Back