Život bez "pametnih" uređaja

Misliš da se odvoji vreme koje provodimo na netu i van neta?

Mislim da može, ali da se napravi pauza kada je net u pitanju.

Povremeno pravim pauze i te pauze prijaju.
Mslim da je moguće napraviti i danas druženje uživo. Samo je pitanje volje i organizovanosti. Neko veče sam bio kod kuma.Za neka 3 sata sam možda dva puta pogledao u mobilni. Na plažu npr ne nosim mobilni.

Super, drago mi je da se razumemo, ali ovde sam pre svega mislio na mobilne telefone, koji po meni pre svega treba da služe za razgovor, eventualno poruke. Ja sam se recimo odvojio od interneta tako što sam na internetu samo kad uključim kompjuter. Nije mi neophodno da non-stop budem online, kome je bitno da me kontaktira odmah ima br. mobilnog.

Pamtim vrijeme iz dvadesetog vijeka, prije nego su kompjuteri ušli u naše živote. Kao klinac igrali smo fudbala, košarke, žmurke, karata, šaha, itd. To su za današnje klince španska sela. Danas djeca od 3-4 godine ne ispuštaju mobilni iz ruku. Danas ne koristim nešto puno mobilni, ali sam previše za kompjuterom. Srećom knjige mi pomažu da budu kvalitetna pauza za komp.

Poslednja izmena:
Pamtim vrijeme iz dvadestog vijeka, prije nego su kompjuteri ušli u naše živote. Kao klinac igrali smo fudbala, košarke, žmurke, karata, šaha, itd. To su za današnje klince španska sela. Danas djeca od 3-4 godine ne ispuštaju mobilni iz ruku. Danas ne koristim nešto puno mobilni, ali sam previše za kompjuterom. Srećom knjige mi pomažu da budu kvalitetna pauza za komp.
Hvala na javljanju ambideksteru, vidim da ima zainteresovanih za ovu temu, iskreno nisam očekivao. Ne kritikujem ja današnje klince i ljude koji su opsednuti novim tehnologijama, meni oni ne smetaju. Ja lično nisam za to i drago mi je da imam istomišljenike:)

Naravno da nisu pametni, zato sam i stavio pod navodnicima. A ovo za kafu sve se slažem, samo vidim da mnogi odu na kafu pa gledaju u mobilni i tako se lepo ispričaju:). Inače ovde su se nekad ljudi upoznavali lično, bilo je čak i venčanja, tako da ne bih potcenjivao forum.

Na svim ozbiljnim forumima od preistorije do sada ljudi su se izmedju ostalog upoznavali i licno, a bilo je i vencanja.... Tako - slazem se.

samo je bila mala sala na temu kako off-line ili irl, a preko on-line.

1720910759940.png

https://www.timesnownews.com/viral/...igs-us-cafes-old-world-charm-article-91853158

Na svim ozbiljnim forumima od preistorije do sada ljudi su se izmedju ostalog upoznavali i licno, a bilo je i vencanja.... Tako - slazem se.

samo je bila mala sala na temu kako off-line ili irl, a preko on-line.
Drago mi je da se slažemo, znači da postoji mogućnost da se i ovde dogovorima za lično upoznavanje i druženje pod parolom "Jedan dan bez mobilnog" negde u prirodi, manastiri u Srbiji i sl.:)

Drago mi je da se slažemo, znači da postoji mogućnost da se i ovde dogovorima za lično upoznavanje i druženje pod parolom "Jedan dan bez mobilnog" negde u prirodi, manastiri u Srbiji i sl.:)

Pre par dana sam bio u situaciji da NEMAM signal sa mobilne mreze.
Navigacija naravno cuti jer nema sta da kaze jer zbog nedostatka signala ne radi ni interNJet.
E sad, dal je panika ili olaksanje :) (zavisi dosta od toga da li se priroda smatra prijateljska ili suprotno)

Pre par dana sam bio u situaciji da NEMAM signal sa mobilne mreze.
Navigacija naravno cuti jer nema sta da kaze jer zbog nedostatka signala ne radi ni interNJet.
E sad, dal je panika ili olaksanje :) (zavisi dosta od toga da li se priroda smatra prijateljska ili suprotno)
Ja u kolima imam plan grada BGD., auto kartu Srbije i sl. Ima to i danas da se kupi u knjižarama.

Ja u kolima imam plan grada BGD., auto kartu Srbije i sl. Ima to i danas da se kupi u knjižarama.

'Gubljenje' nije bilo namerno ili planirano, vise je sled cudesnih dogadjaja :) A onda i avantura :)
A, i taj putic, jedva da je nacrtan na mapama (nisam jos proucio kuda sam se tacno provezao)
posle se nesto mislim bolje da sam poneo garmin...
uostalom, usput, dvaput se pojavio i humani GPS (u obliku: 1. seljak na traktoru, 2. vrlo prijatna i ljubazna zena - koja ocigledno ide kod nekog ili tu negde zivi)
A zatim, ima i ono - strane sveta, vreme, polozaj sunca - navigacija ko nekad. Plus golub pismonosa u glavi.

papirna mapa... da moglo bi, koristan savet!

Pamtim vrijeme iz dvadesetog vijeka, prije nego su kompjuteri ušli u naše živote. Kao klinac igrali smo fudbala, košarke, žmurke, karata, šaha, itd. To su za današnje klince španska sela. Danas djeca od 3-4 godine ne ispuštaju mobilni iz ruku. Danas ne koristim nešto puno mobilni, ali sam previše za kompjuterom. Srećom knjige mi pomažu da budu kvalitetna pauza za komp.

Pamtim vreme iz dvadesetog veka kad su kompjuteri usli u moj zivot, a dok jos nisu bili zasli 'u nase zivote' jer se tad jos nisu pojavljivali na taj nacin ;)

Na onu listu gore da se nadodaju klikeri, trokolice, rakljice i duvaljke. i klik-klak :hahaha:

Tema je za one koji pamte, a i one koji ne pamte kako je to bilo, bez digitalnih sprava i pomagala. Živ razgovor, pisana reč, muzika, ples, rekreacija, druženje... Voleo bih da se jave oni koji misle da je to moguće i danas.

Ne da je moguce, nego i dalje vecina ljudi tako zivi.
Digitalne sprave su tu da pomognu da se sve to lakse organizuje.

Slažem se potpuno, samo kada bi ljudi imali meru. Internet, telefoni i sl. mogu biti korisni, ali za se zna za šta služe. Pamtim vremena kada je ovde na forumu mogla da se okupi lepa ekipa za druženje uživo. I onda je bilo mobilnih telefona jedino što nisu bili mnogo "pametni":)

- pamti stara dobra vremena, a pojavljuje se kao pocetnik :) 🤔

- moze uvek druzenje, al' bas sad ako moze umesto mobilnog da se ponese uredjaj koji se klima ili klima uredjaj, jer po ovim Cairo vrucinama ne funkcionisem sa bez 'ladjenje celokupnog motora'.
:snesko6:

Back