živite li daleko od grada/posla ? kako se nosite sa time ?

22 stanice u gradskom prevozu za samo sat vremena??? to za vreme godisnjih praznika kada vecina beogradjana ode negde i kada se uhvati zeleni talas?
pa minimum od toga je 15 minuta zadrzavanja na stanicama ulazak-izlazak. neka bude CAK i po 2 minuta od jedne stanice do druge to je jos preko 40 minuta a gde su jos semafori i cekanje autobusa i tramvaja....

10 minuta pesacenja ukupno, 20-25 minuta autobusom, i 25 minuta tramvajem, retko cekam 10 minuta, mozda max sat i 20 minuta, ali nekih sat i 10 minuta, ma i manje.

a jel ima neko da je onako baš "ekstremni slučaj" , da stanuje negde izvan Beograda, u nekom selu, varošici, gdegod, udaljeno 25 km i više, i da dolazi busom ili kolima ?

Posao - kuca, kuca - posao 70 kilometara.
Plus dnevna trckaranja po gradu, jos par desetina km...
Oko stotke..

Sve gradskim prevozom i nije mi tesko....tako vec 15 godina...
čekaj bre, 70km !?! koliko vremena dnevno putuješ ? da li si radnim danom kod kuće uopšte prisutan ili samo ustaneš iz kreveta ujutro i uveče se vratiš u krevet ?

a jel ima neko da je onako baš "ekstremni slučaj" , da stanuje negde izvan Beograda, u nekom selu, varošici, gdegod, udaljeno 25 km i više, i da dolazi busom ili kolima ?

Ja sam godinu dana putovala iz Inđije na posao u Beograd (opština Grocka), što je nekih osamdesetak kilometara u jednom pravcu, ako ne i više. :D Svako jutro sam ustajala u 5 da bih stigla na posao u 8, završavala u 3 i stizala kući oko 6, pola 7, zavisno od toga da li je gužva u Batajnici ili ne. A putovala sam busevima, koji su krš do krša... ono, svaki dan sam morala sam da gledam u pasulj hoće li doći ili ne, i ako dođe, hoće li crći negde na putu ili ne. :confused: Srećom, taj period se završio pre nekoliko nedelja... nisam mogla više da izdržim taj tempo. Pored toga, svakog meseca mi je destak hiljada dinara odlazilo samo na prevoz (600 dinara dnevno samo za karte za međugradski), što je skoro pa kao kirija.

Poslednja izmena:
Кад год могу, идем бициклом на посао, а на задњем седишту провозам клинца до обданишта. Пут је неких 5,2км и по мени - веома, веома близу. Чак шта више, безобразно близу да идем колима, али ако пада киша, или ако време не погодује вожњи бициклом, принуђен сам да због деце упалим ауто. Лично - ја бих и по киши и снегу ишао бициклом, са кабаницом.

Back