Žive ograde - ideje i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
ziva_ograda_1.jpg

Od kojih se sve biljaka mogu formirati žive ograde i kako?

Kakva su vaša iskustva sa održavanjem žive ograde?

lonicera-japonica.jpg

Meni se najviše sviđa ograda od orlove kandže, zato što miriše
tokom celog leta.

Bršljan ja imam uz komšijin zid, ali on bolje napreduje u senci..
Jedna relativno nova biljka koja bi mogla biti na slici (mada je nejasna slika, mogla bi biti i petoprsta (devojačka) lozica ) .

A biljka je : Ipomoea batatas - zovu je i ukrasni slatki krompir. i Limeta zbog upadljive zelene (limeta) boje.

1676750039044.png

Neverovatno je bujna i voli sunčane
položaje i puno vode.

E, ovo bi moglo (ima ih i ) kod nas - Zevalice, ali im je period cvetanja kratak,.. ima novih selekcija sa produženim vremenom cvatnje, ali ne vole leto,.. samo u proleće budu lepe,..

Da, grahorica je,..

Ali ovo je neka nova čudnovata biljka:

Najviše nalikuje na genetski modifikovani Kampsis ( Tekoma), po cvetu i listu,.. ali može biti i neka druga,..
Ee, to bi moglo kod nas,. ( ima Kampsisa svuda, uz reku cvetaju najduže) . samo što ne bi dugo cvetala - do letnjih vrućina i ev. na jesen,.. ali ovoliko puno - samo u uslovima engleske klime. ALi bi ličila na lepo :D .

E, ovo bi moglo kod nas - Zevalice, ali im je period cvetanja kratak,.. ima novig selekcija sa produženim vremenom cvatnje, ali ne vole leto,.. samo u proleće budu lepe,..

Da, grahorica,..

Ali ovo je neka nova čudnovata biljka:

Najviše nalikuje na genetski modifikovani Kampsis ( Tekoma), po cvetu i listu,.. ali može biti i neka druga,..
Ee, to bi moglo kod nas,.. samo što ne bi dugo cvetala do letnjih vrućina i ev. na jesen,.. ali ovoliko puno - samo u uslovima engleske klime. ALi bi ličila na lepo :D .
ti si kao neka hodajuca enciklopedija :worth::)

Back