Živac u stopalu

njomi_k

Početnik
Poruka
34
Imam problem sa nekim živcom u stopalu. Igram basket intezivno i ovo mi poprilično smeta i nikako da prodje. Uglavnom, neprijatan osećaj se javlja pri oslanjanju na levo stopalo (ne bas uvek) oko 2-3 cm iza domalog prsta. Nekad se čak desi da, pri jačem oslanjanju na levu nogu ako ga bas pogodim, mi domali prst utrne.

Jel zna neko šta je ovo?

Hvala

Moze da bude problem izazvan nekim poremecajem statike kicmenog stuba,te bi bilo dobro da posetis lekara.
georgejune@ s obzirom na istoriju nestrucnih namestanja koju posedujes sasvim je moguce da je neuropatija uzela maha i da su simptomi poceli da se pojavljuju.Pozdrav

Moze da bude problem izazvan nekim poremecajem statike kicmenog stuba,te bi bilo dobro da posetis lekara.
georgejune@ s obzirom na istoriju nestrucnih namestanja koju posedujes sasvim je moguce da je neuropatija uzela maha i da su simptomi poceli da se pojavljuju.Pozdrav
jel mi zato i oko igralo zivac od nerviranja ili nestrucnog namestanja kicme haha:lol:

Neobicno bi mi bilo drago kad bi ste mi ovo pojasnili.Hvala unapred.

Pa vidi poznavala sam vise ljudi a izmedju ostalog imala jednog clana sire familije koji je nedavno preminuo i kojem je dolazilo puno ljudi,ne samo iz Srbije,i covek je tako lecio razne bolesti i izlecio puno njih.Zamisli od skole je znao samo da se potpise,sve ostalo ga je naucila Priroda,tako da vecinu doktora koji samo znaju da premestaju pacijenta od jednog do drugog,dok je covek bio u fazonu ta i ta je stvar ja ne znamne mogu vam pomoci,sto je po meni mnogo postenije,tako da se nemoj mnogo paliti na diplome,mogu i ja da zavrsim neki smlj kurs i sad kazem jao znam sad ne znam sta.

Mogu da napisem kako se zvao pa ti slobodno proveri da li postoji civek je znao znanje.

Shodno tome pretpostavljam da si ti zavrsila srednju trgovacku,a da se bavis projektovanjem nuklearnih bojevih glava :) mislim ako vam je to porodicna crta .....
@georgejune da zivac koji inervise oko moze da igra zbog namestanja jer se desava da bude pritisnut tokom manipulacije.pozz

tokom?to je bilo pre godinu dana recimo,razmak od godinu dana,oko i palac nepovezano,vozim bajs,treniram,pa mi i trne dupe jel i to od nestrucnog namestanja kicme?nema blage veze sa kostolomcima,ja bih ti oduzeo diplomu,ne i svedocanstva iz osnovne,sevap bi bio

Shodno tome pretpostavljam da si ti zavrsila srednju trgovacku,a da se bavis projektovanjem nuklearnih bojevih glava :) mislim ako vam je to porodicna crta .....
@georgejune da zivac koji inervise oko moze da igra zbog namestanja jer se desava da bude pritisnut tokom manipulacije.pozz

A sta ima lose ako sam zavrsila srednju trgovacku molim te navedi mi razlog?Da jeste imam dosta predaka koji su pomogli ljudima na pravi nacin i ponosim se time i mogu samo da mastam da i ja nekome pomognem tako,u cemu je tvoj problem izgleda da si ljubomorna?Ja bih rekla da jesi,jer ako imas tvoj tako savrsen zivot zasto se prepucavas samnom "jadnom koja je zavrsila samo trgovacku skolu"? A tebi covek da odgovorim,da moze da se desi da ti igra oko od kicme,ali to samo ako je neko namestao ko nije znao ili je preforsirao zivac,ako hoces mogu ti dati recept na pp kako sam ja izlecila kicmu tj kako su me izlecili jer ja znanje ne poklanjam tu nekima tako posto oni sve znaju bolje od mene znas :zcepanje: Uglavnom javi se na pp bice ti odgovoreno u toku dana.Mislim sto da zaradjuju farm. kuce na tebi kad mozes sam da se sredis ili pomognes makar malo sebi. :)

@june mi smo vec apsolvirali tvoje stavove vise puta,pa ne bih dalje polemisala o tvom nacinu izrazavanja i manjku tolerancije verovatno izazvanim manjkom kiseonika u kori velikog mozga koji moze biti posledica nestrucnih namestanja kicme.

@malenano1 Ociglednom sam ubola neku bolnu tacku koja je prouzrokovala ovakvu provalu zuci,posto mi to nije bila namera ne bih dalje polemisala sa tobom,ali zelim da te usmerim na pdf Alternativna medicina gde mozes svoje stavove iznositi ,a da ne dolzis u koliziju sa stavovima zvanicne medicine.Svako dobro i pozdrav oboma :)

@june mi smo vec apsolvirali tvoje stavove vise puta,pa ne bih dalje polemisala o tvom nacinu izrazavanja i manjku tolerancije verovatno izazvanim manjkom kiseonika u kori velikog mozga koji moze biti posledica nestrucnih namestanja kicme.

@malenano1 Ociglednom sam ubola neku bolnu tacku koja je prouzrokovala ovakvu provalu zuci,posto mi to nije bila namera ne bih dalje polemisala sa tobom,ali zelim da te usmerim na pdf Alternativna medicina gde mozes svoje stavove iznositi ,a da ne dolzis u koliziju sa stavovima zvanicne medicine.Svako dobro i pozdrav oboma :)
Kakve veze ima manjak kiseonika sa njegovim problemom?Ja licno mislim da su malo "preforsirali" sa lecenjem i treba da oladi malo,pa i masina se pregreje i crkne kad je forsiras a gde covek.Lepo reci ne znam nije sramota ne znati....Nego sta ti tu glumis jeli?Sta ima lose u trgovackoj,konobarskoj,pekarskoj ili tako nekoj strucnoj skoli,ili u mom slucaju 4 stepenu trgovacke?Ne bolujemo svi od titula neko mora i da bude obican smrtnik :) I da nisi mi niko i nista da mi odredjujes gde cu i sta da pisem.Ja postujem medicinu samo ne postujem osobe koje je zavrse zbog titule i onda upropaste zivote gomile ljudi a na kraju svoj.
pa bilo je veoma strucno.cak su lekare i politicare sportiste dizali sa nosila i odsetace kuci,nego reci ti nama sta bi osim yoge i akupunkture predlozila kao terapiju?
Koga pitas?Ja cu ti reci ali na pp,a ako nju pitas njoj te prepustam.

Vjerovatno se radi o tz. "PETNOM TRNU" ili "TRN U PETI".

To je neka kalcinacija, koja se pojavi u mišiću stopala i koja se može otkriti jedino pregledom sa UZ (ultra zvuk).
Na snimku se vidi isto kao mali crvić ili trn, pa se zato tako zove.

Traje dugo po nekoliko mjeseci i nestane a doktori kažu da za to nema pomoći i da mora samo od sebe nestati.

Vjerovatno se radi o tz. "PETNOM TRNU" ili "TRN U PETI".

To je neka kalcinacija, koja se pojavi u mišiću stopala i koja se može otkriti jedino pregledom sa UZ (ultra zvuk).
Na snimku se vidi isto kao mali crvić ili trn, pa se zato tako zove.

Traje dugo po nekoliko mjeseci i nestane a doktori kažu da za to nema pomoći i da mora samo od sebe nestati.

Mislim da je @njomi_k svoje simptome lokalizovao oko domalog prsta sto ne govori u prilog trnu u peti.Trn u peti konstantno boli i u mirovanju i pri hodu i uglavnom ne izaziva trnjenje.Meni zaista vise lici na pritisak na peronealni nerv jer on bas prolazi opisanom putanjom,a moze biti pritisnut cak na nivou lumbalne kicme tj u krstima.Ovo se vrlo lako dijagnostikuje samo treba da se uradi par testova ,ali to ne moze ovako on line,mislim da ce morati ipak da poseti neku zdravstvenu instituciju.Pozdrav

Imam problem sa nekim živcom u stopalu. Igram basket intezivno i ovo mi poprilično smeta i nikako da prodje. Uglavnom, neprijatan osećaj se javlja pri oslanjanju na levo stopalo (ne bas uvek) oko 2-3 cm iza domalog prsta. Nekad se čak desi da, pri jačem oslanjanju na levu nogu ako ga bas pogodim, mi domali prst utrne.

Jel zna neko šta je ovo?

Hvala

Ne, ja i'am veći problem, boli me stopalo iznad domalog i srednjeg prsta kad hodam, i to mesecima već.
A ja, idiot, nikako da odem kod lekara. Moraću što pre, dok nisam napravila još veći problem pošto očigledno samo od sebe neće proći, kao što sam mislila kad je počelo.

Back