Zima zima e pa šta je

A gde su nam grtalice?Zašto se nisu spremali za zimu!U mojoj mesnoj zajed.imaju samo lopate!Strašno!Narod čisti sam trotoare i niko ih ne plaća kao što to eto može Đilas.Gde god pogledaš ne valja-zato je ova halabuka-spinovanje.Umojoj školi doneli bure nafte ,a predsednik opštine se hvali kako su škole obezbeđene ali eto-odluka ministra...ma dajte više!

Nasa opstina ima grtalice, koje su verovala ili ne, pri ovakvim padavinama podjednako "efikasne" kao i lopate. Ni one ne mogu svuda da se probiju, a ako se i probiju gomilaju sneg sa jednog mesta na drugo... a tamo gde rasciste, ujutru naveje jos toliko snega.
Znaci, nemate grejanje u skoli a ti bi da radis u takvim uslovima? :D

Ma, divno bre, eto nas ubacili u Štab za vanredne situacije, a mi nemamo grejanje već 10 dana, valjda da se naviknemo na situaciju, rialiti šou u originalu.Menjali nam brojilo(navodno neispravno i uzrok svih problema) i rekli- a što se bunite, pa vi kao humanitarna organizacija, normalno je da izginete kao i narod, a ako se provučete, svaka vam čast!Eto, mi još uvek nemamo geejanje, ali borimo se muški da pomognemo, pa kom opanci, a kom nesleđeni prsti(ostala mi još dva), mašala!

Aja, i mi smo u pripravnosti, mada očekujemo da će biti poplava pa će biti frke ko 2006. ili kad beše bio onaj haos...

Op, op, vanredno stanje, najavljuju moguće restrikcije, još kad sve počne da se topi. . . Vesela će biti ova godina, a pogotovu ova zima.
EDIT: Ne znam zašto sa podsmehom gledam na sve ovo, možda da ohrabrim one koji se stalno žale?!

Изненадио нас снег у сред фебруара, кад смо му се најмање надали....
Не видим поенту у томе да ми у Војводини не идемо у школу, кад је тек јуче пао први снег ове зиме, и има га тек до колена...
Снег ко снег.
''Дрва има није зима...''
Мислим, много хладније је било прошле недеље кад је дувала кошава...

:zskace::zskace::zskace: zima, zima, e, pa šta je, akoj' zima, nije lav....
draga Helen, ne znam koliko ti je godina, ali vidim da bar iz priča pamtiš neke davne zime kada je normalno bilo da snežni smetovi budu do kraja Februara, ono kad komšija sa one strane ulice uredno počisti svoj trotoar, mi sa one druge strane ne vidimo drugare dal' idu u školu, ili ne, toliki je bio sneg, tek da se zna.
Ja danas čistila ovo malo dvaes' santima što napadalo 'nako usput, očistila dvorište, pa trotoare kod mene i kod komšija, oni bili lenji, pa ajd da im učinimz;)
Mnogo smo se bre popišmanili, ova današnja deca uskoro neće znati ni šta je sneško belić, kamoli da ga naprave, o sankanju i grudvanju da ni ne divanimo, mislim, straaaaašnoooo, sneg u Februaru, ju, ju, juuuuuuuuz;)z;)z;)

Чувене 84. на 85. остала сам завејана у свом стану у НС. Имала пећ на нафту, смрзла ми се вода у цевима, а у дворишту било толико снега, да сам га уносила унутра да га топим, не бих ли се извукла до излаза из дворишта. Заиста.
Следеће године, или две године касније, чекала Хелен и њеног тадашњег мока да стигну из Бг, по ужасној мећави и поледици. Није било мобилних телефона, а на станици нису знали да ли се бус заглавио или не. И стигли.
Оно што мени јесте страшно, то је што је у неким окрузима било јако много снега, али су школе морале да раде, све док није заснежило у Бг, па министар видео.. Е, то јесте тужно, колеге ми се три недеље жалиле да им је јако тешко, да не знају како им ђаци уопште стижу на наставу, да су у хладним учионицама..

Ако се прогласи ванредно стање, онда мора да се прогласи и обавезна радна обавеза, типа како су урадили сада ЦГ-****, само ми не...
Принцип, ништа се не дешава у Србији, ако се не донесе одлука у Београду, није тачна у смислу да имате локалне власти и на територији општине може да буде проглашено ван. стање, али је очигледно да се тога сете неки само кад падне снег и у БГ. Имате локал, бирали сте га..није вам га престоница бирала. Оно што је ненормално је да прете рестрикцијама, а да пола небитних ствари троши сада ел. енергију, нерационално и бесмислено.
Заправо, код нас и није проглашено ванредно стање, него - ванредна ситуација (само да се не би ништа радило и да би се спиновала пажња јавности са егзистенцијалних на временске непогоде).

Poslednja izmena:
Ако се прогласи ванредно стање, онда мора да се прогласи и обавезна радна обавеза, типа како су урадили сада ЦГ-****, само ми не...
Принцип, ништа се не дешава у Србији, ако се не донесе одлука у Београду, није тачна у смислу да имате локалне власти и на територији општине може да буде проглашено ван. стање, али је очигледно да се тога сете неки само кад падне снег и у БГ. Имате локал, бирали сте га..није вам га престоница бирала. Оно што је ненормално је да прете рестрикцијама, а да пола небитних ствари троши сада ел. енергију, нерационално и бесмислено.
Заправо, код нас и није проглашено ванредно стање, него - ванредна ситуација (само да се не би ништа радило и да би се спиновала пажња јавности са егзистенцијалних на временске непогоде).

У праву си. Само, министарство просвете једино може да да сагласност да школе не раде, то нема везе са локалом...

Nama juče prošla grtalica ispred kuće, kao u priči o Kanadi, zatrpala prilaz garaži koji smo čistili ceo dan. Očistili ponovo, kad večeras neka buka. Nije grtalica, nego pravi pravcati buldožer prošao i još kod naše kuće nagurao sneg, napravio brdo. Nećemo morati da ga čistimo jer nije na ulazu, ali, cenim , da će to biti poslednji sneg koji će se otopiti, koliko ga ima na gomili. Možda ga izravnamo pa da imamo brdo za sankanje ;)

Priča mi familija : u Požarevcu zamolili komšiju koji radi na rašćišavanju snega da prodje bagerom i očisti im ulicu, čovek im izašao u susret i odmah se našlo GOVEDO da ga prijavi kako mu je zatrpao prilaz ??? Pola ulice ga molilo da ga ne prijavljuje jer im je prohodna ulica, al džaba bik je bik !!!

Gleda Rus državnu TV i na vestima čuje da je u Sibiru -55°C. Naravno, ne veruje vestima. – E, baš ću da zovnem brata koji tamo živi, da proverim, kaže i okrene telefon: – Reci mi brate molim te, koliko je stepeni tu kod vas ? – Ček' da pogledam... tu negde oko -25°C, zašto pitaš ? – Pa ovi na TV lažu, kažu –55°C. – A, pa možda napolju !!!

Back