Zima, zima e pa sta je

Nisam sigurna dal su joj dobre za te hulahopkice do 6 meseci.ako nosi oko 68 ili 74 onda kupi hulahopkice za bebe do godinu dana;).
A sto se tice patofnica,to moramo pothitno da kupimo da se malisi nebi smrzle nozice.
Bili smo u Turbo Limacu,ali su oni praaaazni,u Polinu nema broj 22 a na drugim mestima su ili proste ili jako tvrde ili pak ruzne. Pokusacemo sa Cicibanom;)

U koji Turbo Limac si isla? Onaj u Nusicevoj je ubedljivo najslabije snabdeven, moja majka voli onaj na Bezanijskoj kosi, kaze da je prepun, samo jos ja da se nakanim da odem tamo. Pogledaj Polino u Cika Ljubinoj, prosle nedelje je bio prepun.

Inace, mi imamo mekane pamucne hulahopkice (mislim, mora se, zenskom detetu lepo stoji haljina:D) sa kojima smo prezadovoljne, ali ih u zemlji Srbiji nema. Kupljene su u H&M-u, ako imate prilike da putujete u inostranstvo ili imate nekoga napolju, one su ubedljivo najprijatnije za malce. Nama zaliha ponestaje, jurimo koga stignemo da nam posalje

Mi izlazimo po sat vremena pre podne i isto tako i popodne. U kuci smo u bodicu kratkih rukava i duksicu i plisanima pantalonama ili bodicu i plisanoj zeki a kad izadjemo napolje dobije i dzemper i mekano cebence. Ja klimom uspem da ugrejem na 22 tako da mi se cini da je u stanu ok.

bilo bi lepo Daco da mozemo da narucujemo preko neta,ali pola tih sajtova ne salju u Srbiju ili im nase kartice ne odgovaraju,tako da moramo da se dovijamo na razne nacine
Mi smo Morali da cimamo rodjake iz Austrije da nam naruce flasice za bebe iz fabrike u GB jer oni ne salju kod nas,pa dok su ih ovi dobili,pa porosledilai nama izasle su nas ko SV Petra kajgana

Posto nam je leto uveliko zbrisalo,a zima se bezobrazno smeje u nasim kucama ....
Nego,da ne duzim.
Moj sincic jako nemirno spava,nogice cas tamo-cas vamo,cebence uvek greje samo zeku i mecu,a on zebe svaku noc.
Da li ste kupili dzacic za spavanje vasoj bebi i ako neko ima iskustva sa njim bilo bi lepo da nam napise ( jos ako zna gde ima to cudo da se kupi i koja mu je cena:heart:).
Zahvaljujem u napred:bye:

dzak za bebe je jako dobra stvar. Mi smo ga dobili kad se stariji sin tek rodio, a do tad nisam ni znala da postoje takve stvari. Ta vreca je bila gore u obliku majce na bretele a dole bas kao dzak i zakopcavala se dugackim slicom. Mnogo dobra stvar, beba nema sanse da se izvuce iz toga. Kad bi bilo jako hladno nocu smo ga pokrivali i preko toga, ali to zavisi i koliko je debeo dzak
Posle sam videla da takav dzak ima da se kupi u skoro svim radnjama bebi opreme

Imam neka 2 cebenceta koja se kopcaju kao dzacis,pa cu da pokusam prvo s tim.On jako nemirno spava i nije naucio da bude sputan.Pa ako prihvati te cebice onda znaci da mogu da mu kupim dzak,ako ne,da ne bacam pare zabadava,i ovako ima puno toga potrebnijeg da mu kupim;)

Zima ,zima e pa sta je kaze tema...

E pa kod nas je haos...prvo obadvoje mi spavaju preko jorgana a ne ispod:roll: te dzakove ne podnose ni pod razno(za ovog velikog i nemam ipak je preveliki) tako da i po noci drzimo grejanje upaljeno sto meni smeta! Isusi vazduh u sobama,a i nekako mi ljepse spavati u malo hladnijim sobama...valjda navika...

Drugo kada negde treba da krenemo(a izlazimo svaki dan da vodimo batu u skolu) meni dodje da odustanem samo kad pomislim sta sve ne moram da navucem na njih;krenemo od devojcice cice koju dok obucem treba mi pola sata(bodic,majicica pamucna,malo deblja majica ili dempercic,hulahopkice,jos jedne carapice,pantalonice) e onda krenemo u akciju navlacenja skafandera :roll: i tu vec padam s'nogu,place k'o da ju koljem...zatim slede cipelice koje dok jednu stavim ona onu drugu skine i tako u krug...eto fali jos kapica i salic i mozemo da idemo kad mene moja cera gleda pravo u oci sva ozbiljna i KAKI:dash::dash::dash:Aj na presvlacenje
Ne salim se ovo mi radi u 9 izlazaka od 10!

E onda sinisa kojeg sal DAVI,a kapa mu smeta pa nece ni jedno ni drugo...a cipelice uvijek hoce one druge...valjda samo da me malo zeza...

E onda napokon izadjemo sve sa nasim kisobranima,jer ovde kisa ne prestaje vec danima i krenemo nasim putem neko sretan ,neko zadovoljan a ja uznojena....

Tako da meni i nije "zima,zima e pa sta?"

Ja jedva cekam prolece i sunce

...a i iskreno, muka mi je od vadjenja kape iz bara, iz blata, mislim da nikad nisam psihicki nespremnija docekala zimu, kad pomislim na svo ono oblacenje dodje mi da i ne idem napolje. Skafander jos ne oblacim detetu, ostavljam ga za minuse, a kad stignemo i do njega ...:sad2:

A sta reci za oblacenje i svlacenje kad izlazis iz kuce, pa sedas u kola, pa ukljucis grejanje a raskomotis dete. A onda dodjes na pumpu na kojoj nece da ti pumpadzija uzme pare nego moras unutra na kasu, a da ne ostavljas bebu samu u kolima opet ga navlaci, iznosi iz kola pa opet nazad sve to...I meni cesto kad pomislim na presvlacenje dodje da iz kuce ne izadjem a onda se opet ubudjavim i znam da treba ici na vazduh pa ne valja ni to...

Back