Зилоти

Извињавам се ако је неко већ одговорио на ово, нисам још све прочитао.
Али и ако јесте ево и да ја одговорим.

То су радили и Свети Петар Цетињски и Његош, држали су набијене турске главе на кочевима испред Цетињског манастира у Црној Гори, па су свети. А колико ли су тек Турци набили Срба и православних хришћана на кочеве? То им је било само узвраћање истом мером. И Милош Обилић је убио турског султана Мурата који је војском напао Србију па јел ти и освајача Мурата жао? И јел ти ни Милош, по твојим атеистичким мерилима није хришћанин? Милош је свети ратник и његова фреска са ореолом се налази у цркви у манастиру Хиландару. Влад Тепеш није набијао на колац невине људе него турске војнике, освајаче који су хтели да убију и покоре њега и његов хришћански народ. То је радио за опомену Турцима да га више не нападају. Од освајача можеш само одлучно да се браниш, другачије не вреди.
da li ti to pravdavas nasilje kao sredstvo???
Nije ni cudo onda sto ste za sve ove godine u broju od 4500 vernika..
NASILJE je zlo!!
sta li je tebi u glavi moj Vlado?:sad2:

Naravno da nisi, pa ti si tako...Ostavljas bez daha sve nas , divimo se tvojoj ostroumnosti, tvom pravopisu, tvom jezickom stilu a tek tvoje poznavanje teologije i svega drugog o cemu si pokusala pisati na ovom forumu.
Uskraticu sebi zadovoljstvo da naucim mnogo iz tvojih postova posto ih vise necu ni citati. :bye:
E sad si me rasplakala..:roll:
Nisam ni ocekivala da ces da shvatis..jer da bi shvatila moras imati sa cime da shvatis.:think:
Najlakse je da uradim ko i ti kopiram nesto sa nekog foruma i eto nama divnog posta :dash:

Мало стадо Христово....А јел Милош Обилић насилник?

Koliko ja znam on nije nabijao ljude na kolac!!
Znaci dosli smo do sustine...da ste vi vernici koji opravdavaju nasilje!!
Cak su i oni zabarikadirani hteli da spale manastir i dignu sve u vazduh..
A o tuci sa hipicima po sumi ,da i ne govorimo..Vernici pa se biju :think:

Koliko ja znam on nije nabijao ljude na kolac!!
Znaci dosli smo do sustine...da ste vi vernici koji opravdavaju nasilje!!
Cak su i oni zabarikadirani hteli da spale manastir i dignu sve u vazduh..
A o tuci sa hipicima po sumi ,da i ne govorimo..Vernici pa se biju :think:
Али је распорио Мурата, од учкура до бијела грла. И побио неколико стотина турака, одецао им главе...Мешаш насиље и одбрамбени рат. То су различити појмови.
А то за Есфигмен нема везе са везом. Нема тамо експлозива, већ су новинари то измислили. Хипици су упали голи у манастир. Како би ти реаговала да ти упадне голи мушкарац у твоју кућу и да вришти? Јел би му рекла: "Изволи, уђи слободно такав"?

Заборављаш да ваши попови бију вернике насред службе, о чему постоје снимци!

Извињавам се ако је неко већ одговорио на ово, нисам још све прочитао.
Али и ако јесте ево и да ја одговорим.

То су радили и Свети Петар Цетињски и Његош, држали су набијене турске главе на кочевима испред Цетињског манастира у Црној Гори, па су свети. А колико ли су тек Турци набили Срба и православних хришћана на кочеве? То им је било само узвраћање истом мером. И Милош Обилић је убио турског султана Мурата који је војском напао Србију па јел ти и освајача Мурата жао? И јел ти ни Милош, по твојим атеистичким мерилима није хришћанин? Милош је свети ратник и његова фреска са ореолом се налази у цркви у манастиру Хиландару. Влад Тепеш није набијао на колац невине људе него турске војнике, освајаче који су хтели да убију и покоре њега и његов хришћански народ. То је радио за опомену Турцима да га више не нападају. Од освајача можеш само одлучно да се браниш, другачије не вреди.

Slabo ti ide istorija

Vlad Dracul je nabijao i svoje seljake koji su se bunili jer ih svojim verskim ratovima doveo do gladovanja

Takodje je nabio na kolac 41 trgovca iz Brasova i uzeo njihovu robu.

Takodje nabio na kolaczvanicnike Brasova jer su prekrsile njegova naredjenja

Primera ima jos sto bi znao da si citao nesto.

I sad prekidam raspravu s tobom jer je tebi normalno nabiti coveka na kolac.

Али је распорио Мурата, од учкура до бијела грла. И побио неколико стотина турака, одецао им главе...Мешаш насиље и одбрамбени рат. То су различити појмови.

A sta reche Isus?

Sta rece kad tebe neko kamenom?

Sta rece za onaj obraz?

A kako bese ide ona zapovest?

Jel bese ne ubij?

Nisam video da negde pise "Ne ubij osim u samoodbrani"

Romani ite domum

Evo delova zanimljivog clanka o zilotima..
Otac Antonije:- Akakije vodi ovu grupu koju čini nekoliko jeremonaha, kaluđera, kao i pet-šest iskušenika koje su uspeli da "vrbuju". Oni pravoslavlje pogrešno tumače, stavljajući formu ispred suštine. Odlaze u suprotnu krajnost, tvrdnjama da pravoslavni vernici nisu čak ni kršteni "ispravno", pa se po njima svi vernici moraju ponovo krstiti. Tvrde za sebe da su jedini pravi pravoslavci - navodi otac Antonije.
On takođe kaže da ova skupina zabludelih sveštenika forsira farisejske propise, da između njih i drugih sekti koje rade na ovim prostorima nema razlike. Čak su izmislili i svog episkopa, izvesnog Hrizostoma iz Grčke, priča starešina manastira Kuveždin, koji im je navodno dao blagoslov da zabludele ovčice u Srbiji izvedu na pravi put pravoslavlja.
- Bože me oprosti, bolje je biti nevernik nego zilot. Oni se uopšte ne peru, ne šišaju i ne briju. Možeš ih na kilometar prepoznati tako što zaudaraju. Sa njima se ne da razgovarati ni polemisati. Kada sam jednog od tih lažnih mesija sreo u Vrdniku i porazgovarao sa njim, on je tvrdio da je izdaja pravoslavlja to ako pri krštenju vernik nije potpuno potopljen u vodu. Kada sam mu rekao da je to samo spoljašnja forma, ali da je suština krštenja blagodet duha svetoga nad krštenim, a ne to da li neko mora biti potopljen skroz u vodu, zilot nije imao pravi odgovor. Mada tvrde da su ravnopravni i jednaki i među njima postoji hijerarhija, tako da njihov vođa Akakije dane provodi u Novom Sadu deleći brošure narodu u želji da ih prevede u svoju zilotsku sektu. Kada sam mu prijateljski predložio da "ne luduje" i da ne zaluđuje ni sebe ni druge i pozvao ga na prijateljski razgovor u manastir Kuveždin, on se momentano povukao ne želeći više da razgovara sa mnom. Stalno je ponavljao da je SPC u poslednjih pola veka komunistička, da je od 1945. godine izdato pravoslavlje i da istinsku SPC predstavljaju jedino oni - kaže otac Antonije i dodaje da je Akakije verovatno proteran iz grčkog sveštenstva, ali da ga čudi ko ga finanisira, jer štampanje i izdavanje brošura nije nimalo jeftino. Pita se i šta je njihov cilj u Srbiji.

Agresivnost vam je izgleda glavna karakteristika..
Stvarno me interesuje..KO VAS FINANSIRA?
Читао сам овај текст и раније и ту се лаже против зилота. Нису зилоти измислили свог епископа Хризостома из Грчке већ Хризостом Други заиста постоји (седиште му је у Атини) и он је поглавар зилота-флоринаца који су у Србији на челу са јеромонахом Акакијем а такође су у заједници и са зилотским манастиром Есфигмен на Светој Гори који има највише монаха од свих манастира на Светој Гори (преко стотину). Манастир српских зилота у Врднику је метох манастира Есфигмен, тј. под његовим је духовним руководством.
А ко финансира зилотску истински православну Цркву, па верни народ као и сваку Цркву, као и СПЦ чији свештеници "деру" народ, деру кожу сиромашном народу, извлаче им и последњи динар, а у време инфлације су наплаћивали у немачким маркама, данас понегде и у еврима. А СПЦ такође финансира и секташки Светски савет цркава (он је главни финансијер Богословског факултета у Београду и то је написано у ходнику на улазу на плочи коју сам видео кад сам тамо студирао), СПЦ финансира и Ватикан о чему сам већ писао овде, Сорош фондација преко римокатоличког удружења "Конрад Аденауер", а Сорош иначе финансира и Б92, Наташу Кандић и остале антисрбе и борце против православља. Итд.

А то што се не шишају и не брију зилотски монаси, па сви монаси се не брију и не шишају. А то што запостављају, занемарују своје тело и личну хигијену то је подвиг којем су се предавали и Светитељи мислећи само на своју душу и њено спасење. Треба знати да по типику (правилу) као што је у зилотском манастиру Ефигмен и зилотски манастири у Србији не користе текућу воду ни струју (узимају воду са извора или бунара, за светло користе батерије и свеће, а греју се на дрва). И то је једна врста подвига. А ви ако хоћете комфор идите у луксузне манастире СПЦ па уживајте или још боље у хотеле на туризам. Отац Акакије иначе користи и мобилни телефон и компјутер и интернет јер мора због великог броја верника (истинитих православних) у Србији, Грчкој, Енглеској, Русији, западу, итд. са којима комуницира.

А то за Есфигмен нема везе са везом. Нема тамо експлозива, већ су новинари то измислили. Хипици су упали голи у манастир. Како би ти реаговала да ти упадне голи мушкарац у твоју кућу и да вришти? Јел би му рекла: "Изволи, уђи слободно такав"?

Заборављаш да ваши попови бију вернике насред службе, о чему постоје снимци!

Kako sad svi izmisljaju,i novinari i ljudi samo vi znate istinu??
Znas li da gazite ,kako rece Jakob ,bozije zapovesti ,a ovamo ste "istiniti"?
Adam i Eva su bili goli kad ih je bog stvorio..pa ako nije njemu smetalo,zasto bi vama :hahaha:.Znaci golotinja je bio razlog da ih bijete,iako su oni bili miroljubivi?
Citala sam o tome,kazu ti hipici da su bili na vasim sluzbama i da su imali super odnos sa monasima manastira.Znaci da OPET ispada da imate kratak fitilj :p

A sta reche Isus?

Sta rece kad tebe neko kamenom?

Sta rece za onaj obraz?

A kako bese ide ona zapovest?

Jel bese ne ubij?

Nisam video da negde pise "Ne ubij osim u samoodbrani"

Romani ite domum
Образ се окреће кад је у питању лична увреда, ако хоћемо да тежимо савршенству. Међутим, ако је у опасности наша породица, држава или народ од напада неке физичке или духовне (јерес, и др.) силе, онда смо дужни да то бранимо од таквих утицаја. Да полажемо живот за пријатеље своје, нема веће љубави по речима Господњим. (из Јовановог Јеванђеља).
Очигледно је да не схваташ правилно ни основне Божије Заповести.Читај о овоме расуђивања и тумачења Светих Отаца.
Свети Јован Крститељ није најурио војнике и рекао им: "Не, немојте да ратујете, то је грех" и слично томе, већ им је саветовао да "не раде више од онога што им је заповеђено и да се не буне за своју плату"(из Јеванђеља).

Образ се окреће кад је у питању лична увреда, ако хоћемо да тежимо савршенству. Међутим, ако је у опасности наша породица, држава или народ од напада неке физичке или духовне (јерес, и др.) силе, онда смо дужни да то бранимо од таквих утицаја. Да полажемо живот за пријатеље своје, нема веће љубави по речима Господњим. (из Јовановог Јеванђеља).
Очигледно је да не схваташ правилно ни основне Божије Заповести.Читај о овоме расуђивања и тумачења Светих Отаца.
Свети Јован Крститељ није најурио војнике и рекао им: "Не, немојте да ратујете, то је грех" и слично томе, већ им је саветовао да "не раде више од онога што им је заповеђено и да се не буне за своју плату"(из Јеванђеља).

Znaci ne ubij osim ako ne nadjes neki lep izgovor glasi zapovest?:dash:

Ja nigde ne mogu da nadjem taj deo u Jevandjelju!

Ili se nesecam ajde mi pojasni gde je?

Poslednja izmena:
Kako sad svi izmisljaju,i novinari i ljudi samo vi znate istinu??
Znas li da gazite ,kako rece Jakob ,bozije zapovesti ,a ovamo ste "istiniti"?
Adam i Eva su bili goli kad ih je bog stvorio..pa ako nije njemu smetalo,zasto bi vama :hahaha:.Znaci golotinja je bio razlog da ih bijete,iako su oni bili miroljubivi?
Citala sam o tome,kazu ti hipici da su bili na vasim sluzbama i da su imali super odnos sa monasima manastira.Znaci da OPET ispada da imate kratak fitilj :p
Адам и Ева су били голи док нису знали за грех. А после тога су се посрамили...

То се десило код акакијевих зилота, а немам везе са њима. Знам да су неке културније хипике примили љубазно а оне голаће који су саблажњавали монахиње су одбили педагошки.

Ниси одговорила на питање: како би ти реаговала кад би ти упали у кућу голи мушкарци и вриштали пред тобом и твојом децом?

Znaci ne ubij osim ako ne nadjes neki lep izgovor glasi zapovest?:dash:

Ja nigde ne mogu da nadjem taj deo u Jevandjelju!

Ili se nesecam ajde mi pojasni gde je?
Црква благосиља одбрамбени рат државе, вере и народа. А на микро плану: не тврдим да треба убити човека ако ти он нападне породицу, већ да треба заштитити породицу.

Да редовно читаш Јеванђеље, не би постављао таква глупа питања.
Потруди се, па нађи.

Црква благосиља одбрамбени рат државе, вере и народа. А на микро плану: не тврдим да треба убити човека ако ти он нападне породицу, већ да треба заштитити породицу.

Да редовно читаш Јеванђеље, не би постављао таква глупа питања.
Потруди се, па нађи.

Crkva je ljudska znaci gresi

Zapovedi su Bozije i treba da ih sledis bez obzira sta ti Crkva kaze.

znaci lupas ko Maxim po diviziji.

Zar mislis da kad dodjes pred Boga da ce da te pusti da se izvuces sa - ali Crkva je rekla da je u redu ratovati?

Адам и Ева су били голи док нису знали за грех. А после тога су се посрамили...

То се десило код акакијевих зилота, а немам везе са њима. Знам да су неке културније хипике примили љубазно а оне голаће који су саблажњавали монахиње су одбили педагошки.

Ниси одговорила на питање: како би ти реаговала кад би ти упали у кућу голи мушкарци и вриштали пред тобом и твојом децом?

To ne moze da se desi ja zakljucavam vrata :hahaha:

Zar mislis da kad dodjes pred Boga da ce da te pusti da se izvuces sa - ali Crkva je rekla da je u redu ratovati?
Немаш благе везе.... Црква не може да погреши никако, јер у њој је Дух Свети. Могу погрешити појединачно људи, али по питању учења - Црква не греши.

Иначе, ми Срби имамо највише Светих од војника и царева и краљева. И сви они су учествовали у рату.

Управо се на Суду Божијем неће извући они који нису хтели да бране свој народ и веру, а нису се због тог греха покајали.

Немаш благе везе.... Црква не може да погреши никако, јер у њој је Дух Свети. Могу погрешити појединачно људи, али по питању учења - Црква не греши.

Иначе, ми Срби имамо највише Светих од војника и царева и краљева. И сви они су учествовали у рату.

Управо се на Суду Божијем неће извући они који нису хтели да бране свој народ и веру, а нису се због тог греха покајали.

Hm, kad budeš ukapirao da je Crkva greška... i u potpunoj suprotnosti sa Biblijom... onda ćeš biti pravi vernik... do tada... po S. Z. si običan sledbenik El Diabla!

Ako je Duh Sveti u crkvi,sta je onda u Akakijevoj kuci?Kako privatna kuca,moze da bude crkva??Da li si ti svesan sta ti pricas?
Ti sveti vojnici kraljevi,na koje se ti pozivas su mahom gradili crkve da iskupe svoje grehe za zivota.Veliki broj njih je pocinilo ubistva , pa su smatrali da ce podizanje crkve da ih "opere" pred Bogom.
Ali to je vec druga tema..

Исти тај Бог који је дао Мојсију заповест "Не убиј!" је у следећој књизи Библије Исусу Навину наредио да истребљује ратом народе који су пред Јеврејима јер хоће да казни те народе који су обожавали идоле, демоне, приносили људске жртве то је било гадно Господу. Дакле, Бог је благословио Јеврејима да ратују. Читај Књигу Исуса Навина. Свети пророк Илија ја по Божијем наређењу својим рукама заклао паганске жречеве (свештенике), њих неколико стотина, јер је ревновао (зилотовао) за истиниту веру и Бог је тражио да се истребе сатанисти из Божијег народа. Исти тај пророк Илија се појављује на Преображењу Господњем заједно са Мојсијем. Појављује се са Исусом Христом, Мојсије коме је Бог рекао "Не убиј!" заједно са Илијом који је убијао и обојица су светитељи.

Каже Господ Исус Христос "Варате се јер не знате Свето писмо".

Или например да те питам да неко хоће пред тобом да убије твоју мајку, девојку, жену, децу... шта би ти радио? Јел би пустио да их убију? Поштедео би насилника и убицу али зато би био саучесник његов у убиству својих ближњих јер их ниси бранио. Био би убица своје мајке, жене, деце. Размисли мало пре него што буквално схваташ.

Back