Влада из Београда
Ističe se
- Poruka
- 2.372
Па званична "СПЦ" и није баш моја у последњих годину дана, већ више нагињем "Српској истински православној Цркви" (само и међу вама видесмо да има великих разлика па се још нисам определио). Видиш и сам колико сам против јереси и новотарија које је увела и увезла СПЦ и колико пишем против тога. Углавном се дописујем и дружим са зилотима (свих врста) јер је код њих истинитије православље, а од верника СПЦ више немам шта да научим осим јереси (лажног и неуког православља). А за стање у Хиландару и сам знаш. Погазили су 12. правило Хиладарског типика који им је Свети Сава оставио у аманет (завет) и предали су Хиландар Васељенској патријаршији (колико сам ја чуо, јел тако?). Такође су и укинули читање овог типика у Хиландару. И шта ћу онда ја тамо? Није то више Хиландар који је некада био. Зато им је Бог и послао пожар јер су погазили аманет Светог Саве и пали под његову анатему (проклетство) што се и види по томе да је изгорело све осим онога што је изграђено у време Светог Саве.Прецизније свих манастира, јер су сви на Светој Гори а то је као што рекох типик Свете Горе.... рекох прецизно...Помаже Бог Владе...у сваком случају можеш да провериш код "својих" у Хилендару,јер ти си у СПЦ-у и информације су ти лако доступне...
Прво си ме називао хризостомцем (од оних што имају сајт "правоверје"), па ме називаш григоријевцем (као што је Сергиан), па ме сад називаш да сам СПЦ-екумениста... Стално ме гураш негде.

А био сам и са вама флоринцима али брате нисте ми дали све одговоре, не мора све одмах, али нисте ми дали важне одговоре, а зилоти-матејевци јесу. Мада оно што си ме питао о Руској заграничној Цркви на другом форуму не знам да ти одговорим још, па питај овде Сергиана, баш ме занима шта ће да одговори, јер желим да знам.
tkacio:
Погледај себе и своје незнање и заблуду па онда нешто другоме кажи.