Мислим да није прихватљиво да се Бог Отац слика у телу човека - старца јер то никако не одговара јер је он свевременски и ванвременски и само би неуке људе одвео на странпутицу... а друго је символичко изражавање ЊЕГОВОГ ПРИСУСТВА које није описиво нити изрециво - него приказује будућност и небеску вечност... већ сам више пута покушавао то да објасним.
Ти имаш неку слику Рождества која није хришћанска, очигледно. Како знаш да је Византијска, на основу чега?
Ти "мислиш да није прихватљиво"? Ваљда треба да погледамо шта Васељенски и други Сабори о томе кажу јер је то православно. А тај твој изговор да би неуке људе одвео у странпутицу не стоји, јер онда можемо забранити сликање било каквих икона да народ неби навели на идолопоклонство (идолатрију). Протестанти (Јеховини сведоци су и на овој теми то писали, а мислим и на Адвентисте (суботаре) и друге протестатске "цркве" и секте) гледају са стране како ми православни целивамо (љубимо) иконе и клањамо се Богу пред иконама, па мисле да се ми клањамо самим иконама као идолима и да их обожавамо, па хоћемо ли онда да не би саблазнили (довели у заблуду, одвели на странпутицу, како ти кажеш) протестанте да укинемо све иконе и поштовање икона?
Икона Рождества коју ја имам, драго ми је што признајеш да није хришћанска јер смо се онда разумели, тј. поклопили су нам се ставови, и твој са мојим и са Сергиановим. Икона је рађена (сликана) у византијском стилу (то се лако види јер је то тај стил, лако је распознати византијски стил коме год човеку се једном покаже). Могуће је да су ту икону сликале монахиње манастира Ћелије јер има неки њихов стил колико се сећам и оне сликају све иконе византијски.
И што се чудиш, данас свако може византијским стилом насликати (иконописати или фрескописати) било шта. Може на некој новој икони и Бог Отац да се иконопише византијским стилом као старац, и Христос поред њега и голуб - као новозаветна Света Тројица иконописана византијским стилом.