У Светом предању. Немој ми рећи да си и ти протестант и не знаш и не признајеш Свето предање.
Основ хришћанске вере су Свето писмо и Свето предање. Апостоли кажу у Новом завету:
Апостол Павле "Стојте чврсто и држите предања којима сте научени било нашом речју (усмено) било Посланицом (писмено)" и други цитати где помиње усмено предање.
Апостол Јован на крају свог Јеванђења каже да има и много друго што учни Исус које када би се све записало ни у сам свет неби стале написане књиге.
Дакле, није све записано у Новом завету, јер би Нови завет онда био огромна књига из много томова, гломазан, него су остала дела апостола и Цркве записивана касније и предавана у Цркви кроз историју до данас. То је Свето предање. Књиге Светога предања у коме је описана историја Цркве после апостола се чувају у православној (и једним делом у римокатоличкој "Цркви" јер им је то остало од времена када су били православни).
Ето, например четвородневни Лазар кога је Исус васкрсао после четири дана из гроба, касније је постао епископ на Кипру. То не пише у Новом завету али пише у Светом предању. Затим, Свети апостол Симон зилот је био женик (младожења) на свадби у Кани Галилејској на којој је Исус претворио воду у вино. И то не пише у Новом завету (јер је немогуће све записати) да је Симон био женик (младожења) али је записано у Светом предању. У Житијама (биографијама) Светих (које су део Светог предања) су записани животи многих личности из Светога писма и Новог завета са подацима која нису наведена у Новом завету.
Да ли ме сад, схваташ?
Купи у некој црквеној продавници или неком православном храму "Житија светих" од Светог владике Николаја Велимировића, није скупа књига, а много добра. Имаш и овде тему о њој. Та књига се назива и "Охридски пролог" и сестра (форумашица) "Сањасањалица73" је отворила тему "ПРОЛОГ" у овом подфоруму и преноси сваки дан из те књиге Житије (живот, биографију) светитеља који се тај дан славе. Нико то није измишљао него је то обимно Свето предање које није могло стати у Нови завет и које се чува и преноси кроз историју у Христовој Цркви православној а сад то што неки протестанти и неке протестантске секте то не признају, то је из њиховог незнања и на њихову сопствену штету.