Žig zveri

Nisam nikad rekao posle 2046. godine nego da je 2036. Drugi dolazak Hristov, a 2029. godine Armagedon. Znači, po ko zna koji put me klevećeš. Dakle, nije 24 godine pre kako kažeš nego 7 godina pre. Jer, mi smo mislili da je Drugi dolazak Hristov 2036. godine, a nije nego 2029., a Vaznesenje 2029. godine, a nije nego 2022. godine. Dakle, 7 godina pre, a ne 24 godine pre kako klevećeš. I nismo se "prešli" suštinski nego za 7 godina. Ti nisi bio u pravu, jer si pisao da smo se "prešli" za 1500 godina, a nismo, mi smo se "prešli" za 7 godina. U celoj našoj biblijskoj hronologiji se nismo "prešli", sve je ostalo isto, menja se samo ovih 7 godina zbog novog uvida. Dakle, ti si se "prešao" za čak 1500 godina, a mi samo za 7. I to ne suštinski. Nije tačno da na krizi tumačimo nego smo tokom ove krize došli do novog uvida. I pri tom smo za razliku od nekih drugih mi pomerili za 7 godina unazad, a ne unapred. Nije došla 2029. godina, pa da se ne ostvari ono što smo pisali i onda da kažemo, ima još 7 godina, mada ni to nije neopravdano ako se zaista uvidi nešto što ranije nije. Nego mi pomeramo unazad, što je veći rizik, ali nama istina nije rizik, mi nju objavljujemo zbog same Istine. Ja sam ovde već pisao da smo mi ranije na ovom forumu prvo objavili da je Vaznesenje 2036. godine, a Drugi dolazak 2043. godine. Onda sam ja uočio 7 godina spaljivanja oružja u doba Goga i Magoga i onda smo korigovali hronologiju za 7 godina (bilo je to 2012. godine i od tad do danas tvrdili smo da je Vaznesenje 2029. godine, a Drugi dolazak 2036. godine). Pre oko mesec dana moj brat u Hristu je uočio u Pismu da je izgradnja hrama sa pripremom materijala i osvećenjem hrama i čišćenjem trajala 7 godina duže i zato od danas tvrdimo da je Vaznesenje 2022. godine, a Drugi dolazak 2029. godine. Dakle, i prvi put smo pomerili za 7 godina unazad, a ne unapred kako drugi čine što znači da na vreme smo oba puta uočili neke stvari koje smo prevideli i na vreme ispravili, i pre dolaska 2036. odnosno 2029. godine. I to samo za 7 godina dok neki poput tebe tvrde da smo u 7500 i nekoj godini, dakle pogrešili su za 1500 godina, a neki poput nekih ateista tvrde da će ova Zemlja u ovom obliku trajati još milijarde godina. I pri tom mi to sve detaljno obrazlažemo. Sad ću početi nešto pisati o tih 7 godina i ostalom, pa ću nastaviti ovih dana. Jeste, rekao sam da se pokaješ što nisi prihvatio našu hronologiju. To tvrdim i sada. Mi smo se ispravili za ovih 7 godina, ali sva hronologija ostaje i dalje, a i za ovih 7 godina smo se sami ispravili, sami smo uočili tih 7 godina dok ti evo sad negiraš i 2022. kao godinu Vaznesenja, kao što si negirao i 2029. godinu, jer ti smatraš da smo mi u 1500 godina više nego po našoj hronologiji. Dakle, i dalje je po našoj hronologiji 2044. poslednja jubilarna godina, 6000. godina, samo što je na osnovu novog uvida duža izgradnja Jezekilj 40-48 hrama, tj. nije od 2036. nego od 2032. godine uz čišćenje Zemlje pre toga, tako da Armagedon nije 2036. godine nego 2029. godine, a samim tim Vaznesenje je 2022., a ne 2029. godine.

Kako mogu za nesto da te klevecem kada si i sam priznao da je pogresno?

Imas toliko datuma ne jedan, tako da je tesko popamtiti sta ti se kada dogadaja.

Sta je trebalo ono da bude 2046?
Kada ce cipovanje po tebi, ili ste to odbacili?
Da nije bila korona, ne biste nista ni menjali.

Valjda i ja smem da pogresim neki tvoj datum, ne samo ti?

Sve ti je to pogresno, svaki datum i mnogo brze je pocelo da se otrkiva da je pogresno nego sam i mislio.

Jer ti se svi proracuni zasnivaju na pogresnom racunjanju vremena. koje je nodavno isteklo.

Isus nam je jasno rekao, vremena su u ocevoj vlasti.
Tacna vremena.
A netacna u ruci onog drugog.

Poslednja izmena:
Kako mogu za nesto da te klevecem kada si i sam priznao da je pogresno?

Imas toliko datuma ne jedan, tako da je tesko popamtiti sta ti se kada dogadaja.

Sta je trebalo ono da bude 2046?
Kada ce cipovanje po tebi, ili ste to odbacili?
Da nije bila korona, ne biste nista ni menjali.

Valjda i ja smem da pogresim neki tvoj datum, ne samo ti?

Sve ti je to pogresno, svaki datum i mnogo brze je pocelo da se otrkiva da je pogresno nego sam i mislio.

Jer ti se svi proracuni zasnivaju na pogresnom racunjanju vremena. koje je nodavno isteklo.

Isus nam je jasno rekao, vremena su u ocevoj vlasti.
Tacna vremena.
A netacna u ruci onog drugog.
Nisam rekao za 2046. da je pogrešno nego za 2036. Ako se ne sećaš, onda u redu, ne sećaš se, ali onda nemoj ponovo da tvrdiš da smo rekli 2046. godine kad smo rekli da će Armagedon biti 2036. godine (a Vaznesenje 2029.). Pošto i dalje tvrdiš da smo rekli 2046. godine znači da nije u pitanju da se ne sećaš nego da klevećeš. Kažeš da nije bilo korona ne bismo ništa ni menjali. Netačno, ni pre 8 godina nije bila korona, pa smo promenili. Korona ima svoju ulogu u svemu tome, o njoj sam već pisao i pisaću još, ali promenili smo i pre 8 godina kad nije bilo korone. Za čipovanje i dalje tvrdim da će biti u doba Nevolje, samo što pošto smo sada uvideli da je Nevolja 7 godina ranije znači da je čipovanje od 2022. do 2029. godine, a već sad se proizvode ti čipovi. Kao što sam godinama pisao (a ti se i tome protivio) 99% da će se žig dodeliti kroz obaveznu vakcinaciju ili sličnu proceduru kroz koju će se ubaciti i čip uz mogućnost (koja nije obavezna) da se dodeli i laserska tetovaža. Kažeš da nam je sve pogrešno, naprotiv sve je tačno, samo ispravljamo period Nevolje, tj. pomeramo za 7 godina unazad, sve ostalo je tačno, dakle preko 99,99% hronologije, dok je tvoje viđenje da smo u 7500 i nekoj godini potpuno pogrešno i suprotno Bibliji koja tvrdi da pali svet traje 6000 godina i da onda ostaje 7. milenijum koji je odmaranje od greha, povratak u rajsko stanje i onda poraz Goga i Magoga i stvaranje Novog neba i zemlje. Isus je rako da su vremena u Očevoj vlasti, ali i da će Otac preko Duha Svetoga kroz Sina snishodećeg otkriti poslednjoj generaciji o tim vremenima, kao što je otkrio i generaciji uoči Prvog dolaska o tom prvom dolasku, naravno onima koji imaju oči da vide i uši da čuju. Pisaću o svemu detaljno uskoro. Trebaće mi verovatno par dana da sve napišem ako mi obaveze dozvole. Budi strpljiv, imam dosta materijala, nemoj me prekidati, dobićeš uskoro odgovore za sve. Pa posle pitaj ako ti ne bude nešto jasno.

Poslednja izmena:
Nisam rekao za 2046. da je pogrešno nego za 2036. Ako se ne sećaš, onda u redu, ne sećaš se, ali onda nemoj ponovo da tvrdiš da smo rekli 2046. godine kad smo rekli da će Armagedon biti 2036. godine (a Vaznesenje 2029.). Pošto i dalje tvrdiš da smo rekli 2046. godine znači da nije u pitanju da se ne sećaš nego da klevećeš. Kažeš da nije bilo korona ne bismo ništa ni menjali. Netačno, ni pre 8 godina nije bila korona, pa smo promenili. Korona ima svoju ulogu u svemu tome, o njoj sam već pisao i pisaću još, ali promenili smo i pre 8 godina kad nije bilo korone. Za čipovanje i dalje tvrdim da će biti u doba Nevolje, samo što pošto smo sada uvideli da je Nevolja 7 godina ranije znači da je čipovanje od 2022. do 2029. godine, a već sad se proizvode ti čipovi. Kao što sam godinama pisao (a ti se i tome protivio) 99% da će se žig dodeliti kroz obaveznu vakcinaciju ili sličnu proceduru kroz koju će se ubaciti i čip uz mogućnost (koja nije obavezna) da se dodeli i laserska tetovaža. Kažeš da nam je sve pogrešno, naprotiv sve je tačno, samo ispravljamo period Nevolje, tj. pomeramo za 7 godina unazad, sve ostalo je tačno, dakle preko 99,99% hronologije, dok je tvoje viđenje da smo u 7500 i nekoj godini potpuno pogrešno i suprotno Bibliji koja tvrdi da pali svet traje 6000 godina i da onda ostaje 7. milenijum koji je odmaranje od greha, povratak u rajsko stanje i onda poraz Goga i Magoga i stvaranje Novog neba i zemlje. Pisaću o svemu detaljno uskoro. Trebaće mi verovatno par dana da sve napišem ako mi obaveze dozvole. Budi strpljiv, imam dosta materijala, nemoj me prekidati, dobićeš uskoro odgovore za sve. Pa posle pitaj ako ti ne bude nešto jasno.
Ja ne tvrdim dalje da je 2046 vec sam samo postavio pitanje sta je onda trebalo da bude 2046 a nisi mi odgvorio?

Nesto si govorio sa 2046 koliko se secam, ili sam to pomesaos a 2036?

Znaci ovo vam drugi put da menjate?

Pa tek cete da menajte.

Presli ste se vec dva puta i sada ces meni da govoris da ja gresim?

Alala ti vera.

Gospod nam nije ostavio nikakve datume.
Djela apostolska 1,7A on im reče: nije vaše znati vremena i ljeta koje otac zadrža u svojoj vlasti;

Vec dogadjaje.
Ono sto treba da se desi, to je osnivanje jedne nove globlane vlade ili kako god se bude zvala?
Ta vlada ce biti politicko religozna vlada.
Znaci crkva i drzava ponovo.
Onda cemo posle toga imati za kratko ponovo mracni srednji vek,
samo intezivniji i brutalniji jer ovoga puta nece biti samo jedna crkva ukljucena vec sve koje tada budu u Ekumeni.
Oni ce iznedriti antihrista, a to ce biti vrhovni vodja tih crkava i te nove globalne sile.
Oni ce proglasiti zig zveri, znaci zig tog vodje, merika ce izvristi pritisak da svi prihvate to sto ova nova globlana vlada hoce, zig zveri.
Bice progonstvo, neke ce pobiti.za to vreme ce poceti izlivanje 7 zala kao kazne na ovaj antihristov pakt, i kao sedmo zlo Hristov drugi dolak.
To je to.
Okidac je ta religozno politicka svetska vlada.
Kako ce se ona zvati, i kada ce biti videcemo.
Ovi dogadjaji sada, ce pridoneti mnogim koracima ka tome.

Ja ne tvrdim dalje da je 2046 vec sam samo postavio pitanje sta je onda trebalo da bude 2046 a nisi mi odgvorio?

Nesto si govorio sa 2046 koliko se secam, ili sam to pomesaos a 2036?

Znaci ovo vam drugi put da menjate?

Pa tek cete da menajte.

Presli ste se vec dva puta i sada ces meni da govoris da ja gresim?

Alala ti vera.
Pomešao si sa 2036. godinom. Jeste, već sam rekao prvi put smo promenili pre 8 godina, kada smo uvideli da je 7 godina ranije Nevolja, sad pomeramo za još 7 godina. Nismo se mi prešli dva puta nego smo dva puta napredovali u poznaju istine i unapredili našu hronologiju. I pri tom oba puta dok još nije došla godina o kojoj smo prognozirali. Dakle, na vreme. Naravno da tebi govorim da grešiš, jer mi smo oba puta tvrdili da 2044. je 6000. godina, to tvrdimo i sada, a ti da je sada 7500. i neka. Znači, promašio si za više od 1500 godina.

Gospod nam nije ostavio nikakve datume.
Djela apostolska 1,7A on im reče: nije vaše znati vremena i ljeta koje otac zadrža u svojoj vlasti;

Vec dogadjaje.
Ono sto treba da se desi, to je osnivanje jedne nove globlane vlade ili kako god se bude zvala?
Ta vlada ce biti politicko religozna vlada.
Znaci crkva i drzava ponovo.
Onda cemo posle toga imati za kratko ponovo mracni srednji vek,
samo intezivniji i brutalniji jer ovoga puta nece biti samo jedna crkva ukljucena vec sve koje budu u Ekumeni.
Oni ce iznedrutiu antihrista, a to ce biti vrhovni vodja tih crkava i te nove globalne sile.
Oni ce proglasiti zig zveri, znaci zig tog vodje, merika ce izvristi pritisak da svi prihvate to sto ova nova globlana vlada hoce, zig zveri.
Bice progonstvo, neke ce pobiti.za to vreme ce poceti izlivanje 7 zala kao kazne na ovaj antihrstov pakt, i kao sedmo zlo Hristov drugi dolak.
To je to.
Okidac je ta religozno politicka svetska vlada.
Kako ce se ona zvati, videcemo.
Na ovo: "A on im reče: nije vaše znati vremena i ljeta koje otac zadrža u svojoj vlasti;" sam već detaljno odgovarao ovde, a napisaću još jednom za one tvrdovrate. Pa posle toga neću, ko ima oči da vidi neka vidi. Očigledno nisi strpljiv, sačekaj da napišem, pa onda piši. A ako nećeš, onda se meni nemoj obraćati, ne mogu ti dalje odgovarati dok ne napišem ovo što sam nameravao.

Evo, ja sam ranije pisao o tome, a sada ću postaviti ovde nešto o tome od mog brata u Hristu:

„Onda oni koji bijahu sabrani pitahu ga govoreći: Gospode, hoćeš li u ovo vrijeme uspostaviti carstvo Izrailjevo? A on im reče: Nije vaše znati vremena i rokove koje Otac zadrža u svojoj vlasti“ – D.ap. 1:6-7

Apostolima nije bilo dato da znaju vremena i rokove kao što i Danilu nije bilo dato, ali ne i nama koji jesmo poslednja generacija pred Drugi dolazak.

„A ti Danilo zatvori ove riječi i zapečati ovu knjigu do pošljednjega vremena; mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti. ... idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena. Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno niti će koji bezbožnik razumjeti; ali će razumni razumjeti...“ (Dan. 12:4,910)

Danilu, kao ni apostolima, nije bilo dato da razume rokove o „vremenu, vremenima i po vremena“ i „o 1290 i 1335 dana“ koji su mu otkriveni, ali će to biti otkriveno u vreme poslednje generacije kada će se znanje umnožiti, odnosno, kada će pobožni i razumni razumeti.

Na ovaj način se tumače i reči Hristove o tome da „niko ne zna dana ni časa“:

36No one knows about that day or hour, not even the angels in heaven, nor the Son,g but only the Father. 37As it was in the days of Noah, so will it be at the coming of the Son of Man. 38For in the days before the flood, people were eating and drinking, marrying and giving in marriage, up to the day Noah entered the ark. 39And they were oblivious, until the flood came and swept them all away. So will it be at the coming of the Son of Man. 40Two men will be in the field: one will be taken and the other left. 41Two women will be grinding at the mill: one will be taken and the other left.

42Therefore keep watch, because you do not know the day on which your Lord will come. 43But understand this: If the homeowner had known in which watch of the night the thief was coming, he would have kept watch and would not have let his house be broken into. 44For this reason, you also must be ready, because the Son of Man will come at an hour you do not expect.

45Who then is the faithful and wise servant, whom the master has put in charge of his household, to give the others their food at the proper time? 46Blessed is that servant whose master finds him doing so when he returns. 47Truly I tell you, he will put him in charge of all his possessions.

48But suppose that servant is wicked and says in his heart, ‘My master will be away a long time.’ 49And he begins to beat his fellow servants and to eat and drink with drunkards. 50The master of that servant will come on a day he does not expect and at an hour he does not anticipate. 51Then he will cut him to pieces and assign him a place with the hypocrites, where there will be weeping and gnashing of teeth.’’ https://biblehub.com/bsb/matthew/24.htm

Hristos govori i o danu i o času Drugog dolaska koji niko ne zna. Ako nije moguće znati dan onda se podrazumeva da nije moguće znati ni čas, i ponavljajuće dodavanje časa u tom slučaju postaje suvišno. Ali ako je moguće znati dan onda to dodavanje nije suvišno.

I još, svo to silno odbrojavanje od 1260, pa 1290, pa 1335, pa sedmine Danilove, pa Subotnje i Jubilarne godine, pa vreme Praznika koje treba brojati tačno u dan… koje nalazimo u Svetom pismu, gubi svaki smisao ako nije moguće znati dan Drugog dolaska. A Sveto pismo Božije nije besmisleno…

„Licemjeri, lice nebesko umijete raspoznavati, a znake vremena ne možete?“ (Mt. 16:3)

Hristos je preko sedamdeset sedmina Danilovih i drugih mesta Svetog Pisma otkrio godinu svog Prvog dolaska, zbog čega njima, koji se i predstavljaju učiteljima Pisma, tako strogo odgovara. Sve je otkrio a oni ga kušaju i ne veruju u njega.

Ako je u Svetom pismu Hristos otkrio tačno vreme svog Prvog dolaska, onda je sigurno da je otkrio i tačno vreme svog Drugog dolaska. Samo je pitanje kada će to otkrivenje biti „otpečaćeno“ (Dan. 12:4). I ako neće u poslednjoj generaciji, onda kada će?...

To sa Danilom nema veze sa datumom Hristovog doalska, vec sa razumevanjem dogadjaja iz Danilove 12 glave.
To ce licno Otac da objavi kratko pred, za vreme 7 zala..

Otkrivenje 10,3I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
Otkrivenje 10,4I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.

Sedam gromova je Bozji glas.
Otac ima broj 7 Isus ima broj 7 i Duh sveti ima broj 7.
Otkrivenje 4,5I od prijestola izlažahu munje i gromovi i glasovi; i sedam žižaka ognjenijeh gorahu pred prijestolom, koje su sedam duhova Božijih.
Otkrivenje 5,6I vidjeh, i gle, nasred prijestola i četiri životinje, i posred starješina jagnje stajaše kao zaklano, i imaše sedam rogova, i sedam očiju...

777
To je savrsenstvo.
Pravo trojsto.
To nam otrkiva zancenje 666.
666 je nesavrsenstvo, lazno trojstvo.
To je broj laznog trojstva.
Lazno trojstvo je Vavilon koji se sastoji iz Azdaje, prve i druge zveri.

Otkrivenje 10,7Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.

Otkrivenje 16,19I grad veliki se razbi na tri dijela, i gradovi neznabožački padoše; i Vavilon veliki spomenu se pred Bogom da mu da čašu vina ljutoga gnjeva svojega

Poslednja izmena:
To sa Danilom nema veze sa datumom Hristovog doalska, vec sa razumevanjem dogadjaja iz Danilove 12 glave.
To ce licno Otac da objavi kratko pred, za vreme 7 zala..

Otkrivenje 10,3I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
Otkrivenje 10,4I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.

Sedam gromova je Bozji glas.
Otac ima broj 7 Isus ima broj 7 i Duh sveti ima broj 7.
777
To je savrsenstvo.
Pravo trojsto.
To nam otrkiva zancenje 666.
To je broj laznog trojstva.
Lazno trojstvo je vavilon koji se sastoji iz Azdaje, prve i druge zveri.

Otkrivenje 10,7Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.
Još kako ima veze, kao što već rekoh, na to ćeš detaljno dobiti odgovor u ovome što ću da objavljujem iz hronologije...
Pre nego što nastavim da postavljam ovde ono što je pisao moj brat u Hristu, setih se da mi je pre Glasnik pominjao u vezi 1. pečata da se to odnosi na Hrista, a ne na Antihrista. Delimično sam mu tad odgovorio, a sad da dodam na deo koji nisam tad odgovorio, jer nisam bio u mogućnosti do danas. Govorio mi je Glasnik da je Hristos, tj. Jagnje Božije otvorilo pečate i da zato smatra da se i 1. pečat odnosi na Hrista. Meni je potpuno jasno već skoro 25 godina da samo Jagnje je dostojno otvoriti pečate, kako stoji u Pismu, to nije ništa novo što Glasnik pomenu, ali to nije pokazatelj da se ti pečati nužno odnose na Hrista. Naprotiv, svih prvih 5 pečata se odnose na Antihrista, a tek 6. i 7. na Hrista. I Otkr. 19 i Otkr. 6 pominju jahače na belom konju, ali ovaj iz Otkr. 6 se pretvara da je Hrist (zato i jeste Antihrist), a Onaj iz Otkr. 19 je pravi Hrist. Recimo, pojavio se neki lažni mesija pre par decenija koji je išao u crvenim odorama na belom konju (kao iz opisa u Otkr. 19), dakle, samo je imitirao Hrista, ali nije bio Hrist nego lažni Hrist. Slično se prošle Nove godine severnokorejski lider pojavio u javnosti kako paradira na belom konju pa to ne znači da je on Hrist. Svi znamo da je on preteča Antihrista po svojim osobinama, a nikako Hrist. Itd. Imao bih još o tome pisati, ali i ovo je dovoljno. Sad moram da idem, a sutra ću nastaviti da navodim ono što je pisao moj brat u Hristu.

Još kako ima veze, kao što već rekoh, na to ćeš detaljno dobiti odgovor u ovome što ću da objavljujem iz hronologije...
Pre nego što nastavim da postavljam ovde ono što je pisao moj brat u Hristu, setih se da mi je pre Glasnik pominjao u vezi 1. pečata da se to odnosi na Hrista, a ne na Antihrista. Delimično sam mu tad odgovorio, a sad da dodam na deo koji nisam tad odgovorio, jer nisam bio u mogućnosti do danas. Govorio mi je Glasnik da je Hristos, tj. Jagnje Božije otvorilo pečate i da zato smatra da se i 1. pečat odnosi na Hrista. Meni je potpuno jasno već skoro 25 godina da samo Jagnje je dostojno otvoriti pečate, kako stoji u Pismu, to nije ništa novo što Glasnik pomenu, ali to nije pokazatelj da se ti pečati nužno odnose na Hrista. Naprotiv, svih prvih 5 pečata se odnose na Antihrista, a tek 6. i 7. na Hrista. I Otkr. 19 i Otkr. 6 pominju jahače na belom konju, ali ovaj iz Otkr. 6 se pretvara da je Hrist (zato i jeste Antihrist), a Onaj iz Otkr. 19 je pravi Hrist. Recimo, pojavio se neki lažni mesija pre par decenija koji je išao u crvenim odorama na belom konju (kao iz opisa u Otkr. 19), dakle, samo je imitirao Hrista, ali nije bio Hrist nego lažni Hrist. Slično se prošle Nove godine severnokorejski lider pojavio u javnosti kako paradira na belom konju pa to ne znači da je on Hrist. Svi znamo da je on preteča Antihrista po svojim osobinama, a nikako Hrist. Itd. Imao bih još o tome pisati, ali i ovo je dovoljno. Sad moram da idem, a sutra ću nastaviti da navodim ono što je pisao moj brat u Hristu.

Nema sta da pitamo tebe ili glasnika, neka nam Bozja rec kaze sama:

4 jahaca iz 4 pecata otrkvienja su Bozji andjeli.
Prvi jahac predstavlja propovedanje prvog cistog jevandjelja, propovedanje raspetog Hrista, koji osvaja tadasnji svet.
Drugi jahac sa crvenim plamenim konjem, predstalvja progonstvo hriscana od Rimljana do pocetkom 4 veka.
Treci jahac na crnom konju, predstavlja 4 i 5 vek gde su ucinjeni mnogi kompromisi sa nezanbostvom, mnoge istine u bozjoj reci su u praksi zamenjene , i tu vec imamo zamracenje jevandjelja sto predstavlja crna boja, bozja rec je iskrivlena, zabranjena,progonjena.
I cetvrti jahac na bledom konju,, imamo duhovnu smrt koja je nastala tokom mracnog srednjeg veka,zbog duhovne gladi koja je nastala zbog posledica treceg pecata,, jer je Bozja rec uklonjena i za to vreme je oko 100 miliona pobijeno jer je htelo da promovise i zivi po bozjoj reci.
To je bilo vreme tadasnje rimske crkve i drzave 1260 god, koje cemo dobiti ponovo za kratko uskoro.
Samo sada u vecem obimu.
Te mucenike kroz mracni srednji vek i pre njega, nalazimo u 5 pecatu gde njihova krv vice ka nebu.
I sada ocekujemo 6 pecat.
i onda 7 pecat Hristov drugi dolazak.

Sledeci opis u Zahariji nam daje kljuc za razumevanje koga predstavljaju 4 jahaca u 4 pecata, nisu oni u otrkivenju prvi put jahali.

Zaharija 1,8Vidjeh noću, a to čovjek jahaše na konju riđu, i stajaše među mirtama koje bijahu u dolu, a za njim bijahu konji riđi, šareni i bijeli.
Zaharija 1,9I rekoh: šta je ovo, gospodaru moj? A anđeo koji govoraše sa mnom reče mi: ja ću ti pokazati što je ovo.
Zaharija 1,10Tada čovjek koji stajaše među mirtama progovori i reče: ovo su koje posla Gospod da oblaze zemlju.

Zaharija 6,4I progovoriv rekoh anđelu koji govoraše sa mnom: šta je to, gospodaru moj?
Zaharija 6,5A anđeo odgovori i reče mi: to su četiri DUHA nebeska, koji izlaze ispred Gospoda sve zemlje, gdje stajaše.

To su andjeli.

Jevrejima 1,13A kome od anđela reče kad: sjedi meni s desne strane dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima?
Jevrejima 1,14Nijesu li svi službeni duhovi koji su poslani na službu onima koji će naslijediti spasenije?

Poslednja izmena:
Kada otrkijemo simboliku prvog jahaca, jasna je simbolika ostalih jahaca:

Jahac jase na belom konju, i nosi na glavi STEFANOS venac pobede.

Otkrivenje 6,1I vidjeh kad otvori jagnje jedan od sedam pečata, i čuh jednu od četiri životinje gdje govori kao glas gromovni: dođi i viđi.
Otkrivenje 6,2I vidjeh, i gle, konj bijel, i onaj što sjeđaše na njemu imadijaše strijelu; i njemu se dade vijenac, (stefanos) i iziđe pobjeđujući, i da pobijedi.

Jahacu se daje venac.
To je venac pobede, grcki STEFANOS kako kod prvog jahaca, tako i u Pavlovim recima.
2. Timotiju 4,7Dobar rat ratovah, trku svrših, vjeru održah.
2. Timotiju 4,8Dalje dakle meni je pripravljen vijenac (stefanos) pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju njegovu dolasku.

Otkrivenje 2,10Ne boj se ni oda šta što ćeš postradati. Gle, đavo će neke od vas metati u tamnicu, da se iskušate, i imaćete nevolju do deset dana. Budi vjeran do same smrti, i daću ti venac (stefanos) života.

Bela boja je boja pobede i boja spasenih:
Otkrivenje 3,5Koji pobijedi on će se obući u haljine bijele, i neću izbrisati imena njegova iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred ocem svojijem i pred anđelima njegovima.

Otkrivenje 3,5Koji pobijedi on će se obući u haljine bijele, i neću izbrisati imena njegova iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred ocem svojijem i pred anđelima njegovima.

Otkrivenje 6,11I dane biše svakome od njih haljine bijele, i rečeno im bi da počinu još malo vremena, dokle se navrše i drugari njihovi i braća njihova, koji valja da budu pobijeni kao i oni.

Biblijska terminologija je jasna i vidljiva kroz celu bibliju.

Već sam ti ranije odgovorio na ovo što si napisao o pečatima. I upravo sam ja tada naveo ove stihove od proroka Zaharija. I upoređivao ih sa Otkrivenjem. I nisu 5 pečata već bili i da je ostao još samo 6. i 7. kako pogrešno tumačiš, nego će tek biti svih 7 pečata. Prva 4 pečata biće najverovatnije u prve 3,5 godine (od 2022. godine do 13. januara 2026. kad će Antihrist zavladati svetom, a 5., 6. i 7. pečat u druge 3,5 godine (od 13. januara 2026. do 2029. godine). Navešću ovde kasnije o tome malo detaljnije šta je moj brat u Hristu pisao, a sad ću prvo neke druge stvari da navedem koje je pisao o hronologiji.

Poslednja izmena:
Da navedem prvo jedan čvrst ujedno i biblijski i vanbiblijski dokaz o 2044. godini koja je poslednja, 6000. godina, kojom se završava 120 jubileja (120x50=6000) koliko je Bog odredio da svet traje (slično kao što je pred Potop rekao za ljude plotskog umovanja "neka im još 120 godina"):

JUBILARNI CIKLUS

And God said, Let there be lights in the firmament of the heaven to divide the day from the night; and let them be for signs, and for seasons, and for days, and years: And let them be for lights in the firmament of the heaven to give light upon the earth: and it was so. And God made two great lights; the greater light to rule the day, and the lesser light to rule the night: the stars. And God set them in the firmament of the heaven to give light upon the earth, And to rule over the day and over the night, and to divide the light from the darkness: and God saw that it was good. And the evening and the morning were the fourth day.
>>>Sirius (/ˈsɪriəs/, designated α Canis Majoris (Latinized to Alpha Canis Majoris, abbreviated Alpha CMa, α CMa)) is the brightest star in the night sky. Its name is derived from the Greek word Σείριος Seirios "glowing" or "scorching". With a visual apparent magnitude of −1.46, Sirius is almost twice as bright as Canopus, the next brightest star. Sirius is a binary star consisting of a main-sequence star of spectral type A0 or A1, termed Sirius A, and a faint white dwarf companion of spectral type DA2, termed Sirius B. The distance between the two varies between 8.2 and 31.5 astronomical units as they orbit every 50 years.[24

Sirius is a binary star system consisting of two white stars orbiting each other with a separation of about 20 AU[e] (roughly the distance between the Sun and Uranus) and a period of 50.1 years.

In 1844, the German astronomer Friedrich Bessel deduced from changes in the proper motion of Sirius that it had an unseen companion<<< https://en.wikipedia.org/wiki/Sirius#Sirius_B

>>> /…/As well as helping determine the parallax of 61 Cygni, Bessel's precise measurements using a new meridian circle from Adolf Repsold allowed him to notice deviations in the motions of Sirius and Procyon, which he deduced must be caused by the gravitational attraction of unseen companions.[10][11][12] His announcement of Sirius's "dark companion" in 1844 was the first correct claim of a previously unobserved companion by positional measurement, and eventually led to the discovery of Sirius B.<<<

https://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Bessel

1588054054311.png

Astronomi su odavno shvatili da bi tačno proučavanje kretanja zvezda moglo da otkrije postojanje takozvanog tamnog saputnika. To je zato što će zvezda koja ima tamnog saputnika izgledati kao da se klati dok polako puzi preko neba. Klasični primer ove vrste aktivnosti odnosi se na najsjajniju zvezdu na nebu, Sirius, ili Zvezdu - Pas.

Sredinom 19. stoleća, posmatranja kretanja Siriusa pokazala su da se ona klati. Godine 1844, Fridrih Vilhelm Bezel, upravnik opservatorije u Keninzbergu, pisao je Džoni Heršelu ukazujući da postoji periodična nereguralnost u kretanju Siriusa. Tokom svoga sporog kretanja preko neba zvezda je izgledala kao da žuri ispred same sebe i onda usporava, i da ponovalja ovaj ciklus svakih 50 godina. Bezel je pretpostavio da Sirius putuje kroz prostor sa tamnim saputnikom, i da oni osciliraju (idu u krug) oko zajedničkog centra gravitacije svakih 50 godina.

=== > Svake Jubilarne godine na nebu se događa znak koji potvrđuje da ta godina jeste Jubilarna. Taj znak jeste pojavljivanje Sirijusa B koji postaje vidljiv tako što oscilira oko zajedničkog centra gravitacije koji ima sa Sirijusom A, koji je uvek vidljiv na nebu kao najsjajnija zvezda. Ovu pojavu primetio je nemački astronom Fridrih Vilhelm Bezel 1844. godine što znači da ta godina jeste bila 50. u Sirijusovom ciklusu, odnosno, Jubilarna.

Ta Jubilarna 1844. godina, odnosno, 5800. godina Sedmog Dana, se izdvajala od ostalih Jubilarnih zato što se njome završio Jubilarni ciklus od 2300 godina od sredine Sedmog Dana, i što je od nje počelo odbrojavanje Jubilarnog ciklusa od 1200 godina do završetka Sedmog Dana. Zato je njen dolazak obeležilo posebno javljanje Velike Komete u proleće 1843. godine pred početak poslednje Subotnje godine toga Jubilarnog ciklusa, ne u smislu malog od 50 godina već u smislu velikog od 2300 godina. https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Comet_of_1843

Vezano za to - o jubilarnim godinama:

Pedeseta godina nije i ne može biti istovremeno i prva u sledećem subotnjem ciklusu zato što to protivreči Svetom pismu.

Leviticus 25:

The Seventh Year
(Exodus 23:10-13; Deuteronomy 15:1-6)

1Then the LORD said to Moses on Mount Sinai, 2“Speak to the Israelites and say to them: When you enter the land that I am giving you, the land itself must observe a Sabbath to the LORD.

3For six years you may sow your field and prune your vineyard and gather its crops. 4But in the seventh year there shall be a Sabbath of complete rest for the land—a Sabbath to the LORD.

You are not to sow your field or prune your vineyard. 5You are not to reap the aftergrowth of your harvest or gather the grapes of your untended vines. The land must have a year of complete rest. 6Whatever the land yields during the Sabbath year shall be food for you—for yourself, your manservant and maidservant, the hired hand or foreigner who stays with you, 7and for your livestock and the wild animals in your land. All its growth may serve as food.

The Year of Jubilee

8And you shall count off seven Sabbaths of years—seven times seven years—so that the seven Sabbaths of years amount to forty-nine years. 9Then you are to sound the horn far and wide on the tenth day of the seventh month, the Day of Atonement. You shall sound it throughout your land.

10So you are to consecrate the fiftieth year and proclaim liberty in the land for all its inhabitants. It shall be your Jubilee, when each of you is to return to his property and to his clan.

11The fiftieth year will be a Jubilee for you; you are not to sow the land or reap its aftergrowth or harvest the untended vines. 12For it is a Jubilee; it shall be holy to you. You may eat only the crops taken directly from the field.

Return of Property

13In this Year of Jubilee, each of you shall return to his own property.

14If you make a sale to your neighbor or a purchase from him, you must not take advantage of each other. 15You are to buy from your neighbor according to the number of years since the last Jubilee; he is to sell to you according to the number of harvest years remaining. 16You shall increase the price in proportion to a greater number of years, or decrease it in proportion to a lesser number of years; for he is selling you a given number of harvests.

17Do not take advantage of each other, but fear your God; for I am the LORD your God.

https://biblehub.com/bsb/leviticus/25.htm

Jubilarna godina ne može istovremeno biti i prva u sledećem sedmičnom ciklusu godina jer bi to značilo da istovremeno jeste i žetvena i nežetvena, što je nemoguće. Može biti ili samo žetvena ili samo nežetvena.

Ako Jubilarna godina jeste istovremeno i prva u sledećem nizu od sedam godina onda taj prvi niz ima 5 žetvenih godina, a ostali po 6, a to nigde u Svetom pismu ne piše.

U Svetom pismu jasno piše:

1. da do Jubilarne godine ima sedam Subotnjih: And you shall count off seven Sabbaths of years—seven times seven years—so that the seven Sabbaths of years amount to forty-nine years. (Lev. 25:8)

2. da svakoj Subotnjoj prethodi šest žetvenih: For six years you may sow your field and prune your vineyard and gather its crops. 4But in the seventh year there shall be a Sabbath of complete rest for the land—a Sabbath to the LORD.

I nije napravljen nikakav izuzetak za prvu Subotnju posle Jubilarne gde bi njoj izuzetno prethodilo pet žetvenih godina umesto šest. Dakle, svakoj Subotnjoj u jednom Jubilarnom ciklusu prethodi šest žetvenih godina.

To znači da ako između dve Jubilarne postoji 7 Subotnjih, i ako svakoj Subotnjoj prethodi 6 žetvenih i ako taj zbir ukupno jeste 49 godina, kako jasno i piše, onda je nemoguće da prva godina u tom nizu bude i Jubilarna, jer Jubilarna jeste nežetvena (Lev.25:11), jer bi onda dobili niz od 48 godina od Jubileja do Jubileja, a ne niz od 49 kako piše u Bibliji.

Dakle, Biblija uči da broj žetvenih godina između dve Jubilarne godine isključivo jeste

6 x 7 = 42, a ne 6 x 7 – 1 = 41.

Ovaj princip isto važi i kada je u pitanju mesečni kalendar računanja dana. Prvi dani u mesecu kao i 8., 15, 22. i 29. koji jesu subotnji odgovaraju nežetvenim godinama, a ostali dani odgovaraju žetvenim, jer jesu radni dani.

O praslikama izgradnje Jezekilj 40-48 hrama:

Hiram je davao drva Davidu ali ne za dom Gospodnji nego za dom Davidov. U 6. glavi 1.Car. se kaže „A kad zidahu dom, zidahu od kamena, koji dovožahu sasvijem prigotovljen, te se ni čekić ni sjekira niti kako oruđe gvozdeno ne ču u domu kad se zidaše.“ (s. 7). A u prethodnoj 5. glavi u kojoj je opisan dogovor između Solomona i Hirama da mu šalje kedrove se kaže i ovo „I zapovjedi car da snose veliko kamenje, skupoceno kamenje za temelj domu, tesano kamenje. I tesahu poslenici Solomunovi i poslenici Hiramovi i Givleji, i pripravljahu drvo i kamenje da se zida dom“ (s. 17-18).

Dakle, da bi se ostvarilo ono iz 1.Car.6:7, prvo je svo to kamenje moralo da se doveze i prethodno pripremi, odnosno, oteše. Sve to je trajalo tokom prvih 7 godina.

U gvozdeno oruđe koje se nije čulo prilikom zidanja u 6. glavi spada i testera, što znači da je u 5. glavi, odnosno, tokom prvih 7 godina obrađivano i drvo za dom Gospodnji a ne samo kamen. Sav taj posao opisan u 5. glavi jeste nesumnjivo posao koji pripada izgradnji doma Gospodnjeg – dovlačenje i obrada materijala (kamenja i drveta), koji je onda tokom drugih 7 godina spojan i zidan u hram. Jedno od drugog se ne može odvojiti.

Dakle, zidanje doma Gospodnjeg je trajalo 14 godina, počevši od zacarenja Solomonovog i prepiske sa Hiramom koja se dogodila iste godine. Posle završetka doma Gospodnjeg, 15. godine, usledila je jedna godina izgradnje sudova za dom Gospodnji, njihovo unošenje kao i posvećenje Doma. Sve to se opisuje u 1Car. 7:13-51; 8. Te iste godine je započeta i izgradnja doma Solomonovog koja je trajala 13 godina (1Car. 7:1-12; 9:10).

Mislim da u Knjizi pravednoga postoji tipološka praslika koja to oslikava:

Pravednoga 82:28-37

And Moses came to the children of Israel and spoke to them all the words of the Lord, and he taught them laws, statutes and judgments which the Lord had taught him.

And Moses told the children of Israel the word of the Lord, that a sanctuary should be made for him, to dwell amongst the children of Israel.

And the people rejoiced greatly at all the good which the Lord had spoken to them, through Moses, and they said, We will do all that the Lord has spoken to thee.

And the people rose up like one man and they made generous offerings to the sanctuary of the Lord, and each man brought the offering of the Lord for the work of the sanctuary, and for all its service.

And all the children of Israel brought each man of all that was found in his possession for the work of the sanctuary of the Lord, gold, silver and brass, and every thing that was serviceable for the sanctuary.

And all the wise men who were practiced in work came and made the sanctuary of the Lord, according to all that the Lord had commanded, every man in the work in which he had been practiced; and all the wise men in heart made the sanctuary, and its furniture and all the vessels for the holy service, as the Lord had commanded Moses.

And the work of the sanctuary of the tabernacle was completed at the end of five months, and the children of Israel did all that the Lord had commanded Moses.

And they brought the sanctuary and all its furniture to Moses; like unto the representation which the Lord had shown to Moses, so did the children of Israel.

And Moses saw the work, and behold they did it as the Lord had commanded him, so Moses blessed them.

Pravednoga 83:1-15

And in the twelfth month, in the twenty-third day of the month, Moses took Aaron and his sons, and he dressed them in their garments, and anointed them and did unto them as the Lord had commanded him, and Moses brought up all the offerings which the Lord had on that day commanded him.

Moses afterward took Aaron and his sons and said to them, For seven days shall you remain at the door of the tabernacle, for thus am I commanded.

And Aaron and his sons did all that the Lord had commanded them through Moses, and they remained for seven days at the door of the tabernacle.

And on the eighth day, being the first day of the first month, in the second year from the Israelites' departure from Egypt, Moses erected the sanctuary, and Moses put up all the furniture of the tabernacle and all the furniture of the sanctuary, and he did all that the Lord had commanded him.

And Moses called to Aaron and his sons, and they brought the burnt offering and the sin offering for themselves and the children of Israel, as the Lord had commanded Moses
.

On that day the two sons of Aaron, Nadab and Abihu, took strange fire and brought it before the Lord who had not commanded them, and a fire went forth from before the Lord, and consumed them, and they died before the Lord on that day.

Then on the day when Moses had completed to erect the sanctuary, the princes of the children of Israel began to bring their offerings before the Lord for the dedication of the altar.

And they brought up their offerings each prince for one day, a prince each day for twelve days.

And all the offerings which they brought, each man in his day, one silver charger weighing one hundred and thirty shekels, one silver bowl of seventy shekels after the shekel of the sanctuary, both of them full of fine flour, mingled with oil for a meat offering.

One spoon, weighing ten shekels of gold, full of incense.

One young bullock, one ram, one lamb of the first year for a burnt offering.

And one kid of the goats for a sin offering.

And for a sacrifice of peace offering, two oxen, five rams, five he-goats, five lambs of a year old.

Thus did the twelve princes of Israel day by day, each man in his day.

And it was after this, in the thirteenth day of the month, that Moses commanded the children of Israel to observe the Passover.

• Mojsije je treći put došao sa Sinaja 18. dana 7. meseca. Praznik senica je bio u toku, odnosno, to je bilo njegovo vreme ali ga Izrailj još uvek nije praznovao jer im zakon još nije bio objavljen. Ljudi su donosili stvari za skiniju tokom preostalih 5 dana Praznika senica, a izgradnja je počela 23. dana 7. meseca nakon završetka praznika i trajala je tačno 5 meseci – do 23. dana 12. meseca.
  • Od 24.12. do 30.12, sedam dana, Aron i njegovi sinovi su sedeli na vratima skinije. (Isto Levitska 8:33)
  • Zatim, osmog dana, koji ujedno jeste i prvi dan prvog meseca: 1. podignuta skinija , 2. unet sav nameštaj, 3. prineta žrtva svespaljenica Bogu. (Isto Izlazak 40:2,17. Levitska 9), i 4. dvanaest prinčeva Izrailjevih počeli da prinose svoj prinos.
  • Zatim se kaže da su prinčevi Izrailjevi donosili prinos 12 dana počevši od 1. dana i da je 13. dana Mojsije zapovedio praznovanje Pashe.

Prvi deo
, koji sam izdvojio iz Knjige pravednoga, praslikuje prvih sedam godina izgradnje hrama Solomonovog (1Car. 5).

Drugi deo, praslikuje drugih sedam godina izgradnje hrama (1Car. 6)

Treći deo, praslikuje pravljenje sudova za hram (1Car. 7:13-51) i njihovo unošenje (1Car.7:13- 8:9), prinošenje žrtve (1Car. 8:5,62), kao i započinjanje trinaestogodišnje izgradnje doma Solomonovog (1Car.7:1-12) – da je zaista reč o paraleli ukazuje i to što se u oba slučaja dogodilo i Bogojavljanje. U prvom slučaju Mojsije prvo objavljuje da se prinese žrtva „jer će vam se danas javiti Gospod“ (Levitska 9:4) što se i dogodilo kad je oganj sišao od Gospoda i spalio žrtvu paljenicu i salo (lsto 9:22-24). Dok se u drugom slučaju to dogodilo kad su sveštenici uneli kovčeg zaveta u svetinju nad svetinjama (1Car.8:6-12). Čak se u oba slučaja kaže da se to dogodilo prilikom „izlaska sveštenika“ (Lev. 9:23; 1Car.8:10)

Četvrti deo, praslikuje trinaestogodišnju izgradnju doma Solomonovog (1Car. 7:1-12) – U oba slučaja se pominje broj trinaest. U prvom, proces izgradnje se završava 13. dana kada Mojsije daje zapovest da se prvi put praznuje neki praznik Božiji u novopodignutoj skiniji, dok se u drugom proces sveopšte izgradnje čitavog hramovnog kompleksa, u širem smislu, završava izgradnjom doma Solomonovog posle trinaest godina.

Zanimljivo je da je Solomon praznovao unošenje kovčega zaveta, prvi put u novoizgrađenom hramu, 14 dana i onda „osmog“, tj. 15., otpustio narod (1Car.8:65-66). Ovo je po meni jasna potvrda toga da je Hram upravo zidan isto tako 14 godina i da je 15. godine završen, odnosno pušten u rad.

Događaji iz vremena Mojsija, praslikuju događaje iz vremena Solomona, a oba zajedno praslikuju, odnosno otkrivaju događaje iz vremena Drugog dolaska Hristovog.

Prvi deo iz vremena Mojsija praslikuje tako što govori da postoji period izgradnje skinije pre Drugog dela iz vremena Mojsija koji predstavlja jasnu prasliku Drugog dela iz vremena Solomona, budući da je u oba slučaja jasno reč o broju sedam – sedam dana i sedam godina.

I kao što je pre drugog sedmogodišnjeg perioda izgradnje Solomonovog hrama postojao prvi period izgradnje, tako je i pre drugog sedmodnevnog perioda izgradnje Mojsijevog hrama postojao prvi period izgradnje.

Slika iz vremena Mojsija praslikuje sliku iz vremena Solomona bez obzira što je u prvom slučaju reč o 5 meseci a u drugom 7 godina. Veza je ne u dužini perioda već u tome što taj period sam po sebi uopšte postoji.

Razlika u dužini tog prvog perioda nije slučajna zato što prvi Mojsijev period nema ulogu samo da praslikuje prvi Solomonov period nego i Drugi Hristov dolazak, kao što to čini i prvi Solomonov period. Tako, prvi Mojsijev period otkriva dan i mesec početka prvog Hristovog perioda (izgradnje hiljadugodišnjeg hrama), a prvi Solomonov period otkriva dužinu trajanja tog perioda u godinama.

Od Drugog dolaska Hristovog i svrgavanja Zveri će proći dva dana, odnosno, dve godine, i onda će u trećoj početi izgradnja Hrama.
To se uklapa u simboliku broja dva posle koga sledi promena, kao i u to da je Hristos u treći dan podigao hram svoga tela iz mrtvih, to jest, vaskrsao. I kao što je u treći dan podigao hram svoga tela u užem smislu i počeo, u taj isti dan, da podiže hram svoga tela u širem smislu – Crkvu, tako će i hiljadugodišnji hram početi da podiže nakon dve godine po svom dolasku na zemlju.”
Kao što se od početka druge 3,5 godine broji drugih 1260 dana, i kao što se od iste tačke broji 1290 dana, i kao što se od iste tačke broji 1335 dana, tako se od iste tačke broji i 2300 dana o kojima se govori kod proroka Danila: „Tada čuh jednoga sveca gdje govoraše; ... : dokle će trajati ta utvara za svagdašnju žrtvu i za otpad pustošni da se gazi svetinja i vojska? I reče mi: do dvije tisuće i tri stotine dana i noći; onda će se svetinja očistiti.“ (Dan. 8:13-14)

“Onda će se svetinja očistiti” znači, da će kad se ispuni taj rok od 2300 dana početi izgradnja nove svetinje, odnosno, hrama.

Od svršetka 1335. dana do svršetka 2300. dana ima 965 dana. To je 2 godine, 8 meseci i 5 dana. Kada se izbroji, dobija se da rok od 2300 dana ističe 19.IV.5988., odnosno, da 2301. dan jeste 20.IV.5989. On odgovara 5. julu 2032. po Grigorijanskom kalendaru. To je dan početka “očišćenja svetinje”, odnosno tada počinje period od 5 godina pa onda 7 godina, što čini 12, plus period od 3 meseca i 2 dana koji odgovara prvom danu prvog meseca iz praslike podizanja Mojsijeve skinije. I kao što je u Mojsijevoj praslici ispunjeno punih 5 (meseci), pa onda punih 7 (dana), i u 1. dan skinija podignuta, tako će i svetinja milenijumska biti podignuta za punih 5 (godina), pa onda punih 7 (godina), i u 1. godini (13. godini) će biti konačno podignuta, odnosno, posvećena.

Od 15.VII.5985. (29.9.2029.), kada počinje preostalih 965 dana 2300-dnevnog perioda, do isteka 2300 dana ima 2 godine i 8 meseci i 5 dana, što znači da se sasvim uklapa u princip “u treći dan svršiću”.

Što se tiče slike od 14 dana praznovanja iz vremena Solomona i ona se ispunjava. U Knjizi o carevima (1Car.8:65-66) rečeno je da je Solomon praznovao 14 dana i da je onda “u osmi dan”, odnosno, 15. dan praznovanja otpustio narod. A na osnovu drugog mesta u Knjizi dnevnika (2Dn.7:9-10) znamo da je taj “osmi dan” bio 23. dan sedmog meseca. Dakle, praznovanje je počelo 9. VII., posle 8.VII. koje jeste subota. Ako tu sliku primenimo na vreme Milenijumskog hrama, dobijamo da 14-godišnji period počinje nakon završetka Subotnje 5985., u 5986. – prvoj godini sledećeg sedmičnog cilusa, tako da Jubilarna 6000. jeste 15. godina u kojoj je “narod otpušten”, to jest, hram posvećen.

Prvi dan prvog meseca se ispunjava time što nemamo tačno 12 godina izgradnje nego i višak od 3 meseca i 2 dana. Taj višak upravo odgovara 13. godini odnosno dodatnoj godini posle prethodnih 12, kao što je prvi dan prvog meseca iz vremena Mojsija bio dodatni dan u odnosu na završenih 5 (meseci) i 7 (dana).

Posvećenje mora biti u Jubilarnoj godini zato što je i Solomonov hram bio posvećen u Jubilarnoj i zato što sve to prorokuje o Hristu koji se rodio i bio posvećen u Hramu u Jubilarnoj godini.

Stavio sam da će se posvećenje hrama izvršiti 22.VII., iako to nigde ne piše, ali mi je logično da tako bude jer je i Solomon u taj dan posvetio hram u svoje vreme. To je isto tako praznik Senica, koji označava Hiljadugodišnje carstvo, a taj hram i jeste njegovo središte.

I na kraju, vidi se paralela između celokupne hronologije Sedmog dana i hronologije završetka njegovog 6. hiljadugodišta. Kao što je nakon Jezdrinog povratka u Jerusalim i početka obnove svetinje prvo prošlo 2300 godina, pa će onda proći još 1200 godina do njegovog konačnog očišćenja u vidu silaska nebeske svetinje - nebeskog Jerusalima na zemlju, tako i od dolaska Zveri u Jerusalim i njegovog oskvrnjenja svetinje mora proći 2300 dana, pa onda još 12 godina, do konačne obnove svetinje u vidu Milenijumskog hrama. Oba odbrojavanja završavaju se u Jubilarnoj godini i to je upravo tako po našoj hronologiji. Na nivou 7. hiljadugodišta 7. dana odbrojavanje kraja počinje od pozitivnog događaja i pozitivnog lika koji slika Hristova, a na nivou 6. hiljadugodišta 7. dana odbrojavanje počinje od negativnog događaja i negativnog lika koji je slika Satanina. Tako još jednom vidimo i razliku između biblijske simbolike broja 7 i broja 6. Broj 6 označava “nesavršenost, grehovnost i pad”, a broj 7 – “savršenstvo, pozitivnu punoću, bezgrešnost”.

Ima li neke druge hronologije kod koje se isto tako sve ove praslike – iz vremena Mojsija, Solomona, rođenja Hristovog, Drugog dolaska, kraja Milenijuma … uklapaju u jednu skladnu celinu? Možda ima, ali ja ne znam za takvu. Sve ovo je, zaista verujem, velika potvrda istinitosti naše kako hronologije tako i kalendara, i njihove tačnosti ne samo na nivou godine i meseca, nego i samog dana. Slava Bespočetnome.

Brate sto ne napises knjigu pa nek cita ko zeli ?
Smaras sa ovolikim kilometarskim postovima.
Stavi prst na celo i razmisli malo :)
Znam, ja inače ne pišem ovako, ali sada sam napravio izuzetak da bih izložio sve o hronologiji i žigu zveri kako bi ljudi crno na belo znali šta se i kad dešava i tako da im pomognem da izbegnu primanje žiga zveri od čega zavisi večnost. Nema još mnogo. Ono što napišem ovih dana (možda čak i danas stignem da sve završim), to je to, pišem da ima na jednom mestu, a posle ću kao i do sad pisati kraće postove.

Nešto ću ovde sada o pečatima napisati što je moj brat u Hristu rasuđivao. Dok smo za Vaznesenje i Drugi dolazak sigurni kada će se dogoditi, za pečate ne možemo reći 100%, ali najverovatnije će ovako biti:

Postoji jedna grupa pečata koji imaju, verovatno, isto trajanje i poklapaju se sa prve 3,5 godine, i postoji druga grupa pečata koji, verovatno, imaju isto trajanje i poklapaju se sa druge 3,5 godine.

Prva četiri pečata su verovatno u prve 3,5 godine. Kada se opisi pečata uporede sa paralelnim mestom u 24. glavi Mateja, mislim da je zaista tako. Isto, i kod Danila se kaže da će u polovini sedmine „ukinuti žrtvu i prinos“ (Dan. 9:27) što u slučaju Zveri znači verovatno ono o čemu se govori u opisu 5. pečata – početak progona svetih.

Zatim, kada se napravi poređenje sa 24. gl. Mateja, tačno posle opisa koji vrlo verovatno odgovaraju opisu prva četiri pečata, Hristos kaže: „A to je sve početak stradanja“ (Mt.24:8). Kao da ove reči upravo ukazuju na granicu između prve i druge polovine perioda od 7 godina, odnosno, na to da prva četiri pečata pripadaju tom „početku stradanja“, ili „početku nevolje“.

Kada se prve 3,5 godine podele na 4 dobija se vreme od 10 meseci + 15 dana po jednom pečatu. To je, u stvari, 10,5 meseci, što se može smatrati i 11 meseci. (U Sv. pismu se, na primer, period od 6,5 godina naziva „za sedam godina“ (1Car. 6:38)). A broj 11 označava „nered, haos i sud“. https://www.biblestudy.org/bibleref/meaning-of-numbers-in-bible/11.html

Kada se, pak, druge 3,5 godine, odnosno, druga 42 meseca, podele sa 2, dobija se 21 mesec za 5. i 6. pečat. A broj 21 označava „veliku bezbožnost, pobunu, i greh“ https://www.biblestudy.org/bibleref/meaning-of-numbers-in-bible/21.html

Znaci nebeski koji se u Otkrivenju spominju da pripadaju 6. pečatu, mislim da se odnose ili na sam poslednji dan 6. pečata – 14. juli 2029 (Pedesetnica) ili na sedmicu koja mu prethodi. Pre mi se čini da je prvi slučaj u pitanju. Dakle, opis koji je u Otkrivenju dat za 5. pečat – progon svetih, se odnosi potpuno i na 6. pečat, s tim što će u 6. pečatu biti i nebeski znaci.

Mislim da se propoved dva sveta proroka Hristova „dva svećnjaka“, „dve masline“, odnosi na druge 3,5 godine; da će biti ubijeni upravo na Pedesetnicu 2029., a da će biti vaskrsnuti tri dana kasnije – 1. dana V. meseca kada mislim da će Hristos sići u Jerusalim. Zemljotres koji će se dogoditi prilikom njihovog vaskrsenja (Otkr. 11:13) mislim da jeste isti sa onim koji pominje prorok Zaharija, prilikom koga će doći do deljenja Maslinske gore na istok i zapad: "noge će njegove stati na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se Maslinska raspasti po srijedi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sjever a polovina na jug. I bježaće u prodol gorsku, jer će prodol gorska dopirati do Asala, i bježaće kao što bježaše od trusa u vrijeme Ozije cara Judina; i doći će Gospod Bog moj, i svi će sveti biti s njim." (Zaharija 14:4-5)

Mislim, da se 7. pečat poklapa sa 7. trubom. To je period od Drugog dolaska do kraja 1335 dana.

Praslike kao ona u vreme Noja ili Lota sadrže neke elemente koji se odnose na 7-godišnju nevolju ali nisu njena doslovna slika. Tako recimo praslika Nojevog potopa otkriva da će Crkva biti Uzneta 7 godina pre Dana gnjeva Jagnjetova (Otkr. 6:17) ali ne i da će taj Dan trajati godinu dao kao i sam Nojev potop.

I. – IV. PEČAT
1260 dana = 42 meseca​
V. – VI. PEČAT
1260 dana = 42 meseca​
VII. PEČAT
75 dana = 7. truba​
11 m.​
11 m.​
11 m.​
11 m.​
21 m.​
21 m.​
30 dana​
45 dana​
Početak nevolje - Mt. 24:8​
Velika nevolja - Mt. 24:21​
Dan gneva Jagnjetova - Otkr.6:16-17​

PRVI PEČAT

„Čuvajte se da vas ko ne prevari. Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti“ – Mt. 24:4-5​
PRVI PEČAT
„...i gle, konj bijeli, i onaj što sjeđaše na njemu imađaše strijelu; i dade mu se vijenac, i nastupi pobjeđujući, i da pobijedi.“ – Otkr. 6:1-2​
Početak
stradanja

- Mt. 24:8​
DRUGI PEČAT
„Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba sve to da se zbude. Ali još nije kraj.
„Ustaće narod na narod i carstvo na carstvo.“ “ – Mt. 24:6-7​
DRUGI PEČAT
„... i iziđe konj riđ, i onome što sjeđaše na njemu dade se da uzme mir sa zemlje te da se ljudi međusobno kolju, i dade mu se mač veliki.“ – Otkr. 6:3-4​
TREĆI PEČAT

„i biće gladi... – Mt. 24:7-8​
TREĆI PEČAT
„...i gle, konj vran, i onaj što sjeđaše na njemu imađaše mjerila u ruci svojoj. I čuh kao glas između četiri živa bića gdje govori: Mjera pšenice za dinar, i tri mjere ječma za dinar, a ulje i vino nemloj uskratiti.“ – Otkr. 6:5-6​
ČETVRTI PEČAT

... i pomora i zemljotresa po svijetu.
A to je sve početak stradanja“ – Mt. 24:7-8​
ČETVRTI PEČAT

„...i gle, konj sivac, i jahač na njemu kome je ime Smrt, i pakao iđaše za njim; i dade mu se vlast nad četvrtinom zemlje da ubija mačem i glađu i pomorom i zvjerinjem zemaljskim“ – Otkr. 6:7-8​

PETI PEČAT
„Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će vas narodi omrznuti zbog imena moga.I tada će se mnogi sablazniti, i izdaće jedan drugoga i omrznuće jedan drugoga.I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge.
I zato što će se umnožiti bezakonje, ohladnjeće ljubav mnogih. Ali ko pretrpi do kraja, tj će se spasti“ – Mt. 24:9-13
„Kada, dakle ugledati gnusobu opustošenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome – ko čita da razumije – tada koji budu u Judeji neka bježe u gore; i koji bude na krovu da ne silazi da uzme što mu je u kući; i koji bude u polju da se ne vraća natrag da uzme haljine svoje. A teško trudnicama i dojiljama u te dane. Nego se molite Bogu da ne bude bježanje vaše u zimu ni u subotu. Jer će tada biti nevolja velika kakva nije bila od postanka svijeta do sada, niti će biti. I ako se ne bi skratili dani oni, niko ne bi ostao; ali izabranih radi skratiće se dani oni. Tada ako vam ko reče Evo, ovdje je Hristos ili ondje, ne vjerujte.
/.../“ – Mt. 24:15-26​
PETI PEČAT

„...vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih za riječ Božiju i za svjedočanstvo Jagnjetovo koje imahu. I povikaše glasom silnim govoreći: Dokle ćeš, Gospodaru Sveti i Istiniti, odlagati da sudiš i osvetiš krv našu na onima što žive na zemlji? I svakome od njih dade se haljina bijela, i rečeno im bi da počinu još malo vremena, dokle se napuni i broj satrudnika njihovih i braće njihove, koji ima da budu pobijeni kao i oni.“ – Otkr. 6:9-11​

Nevolja velika kakva nije bila od postanka svijeta do sada, niti će biti

- Mt. 24:21

I propovijedaće se ovo jevanđelje o Carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima.
I tada će doći kraj

- Mt.24:14-15

(propoved „dva svećnjaka - dve masline“ 1260 dana)​
ŠESTI PEČAT

I odmah će se po nevolji tih dana sunce pomračiti, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba pasti, i sile nebeske pokrenuti se. – Mt. 24:29​
ŠESTI PEČAT
„...nasta zemljotres veliki, i sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i mjesec sav posta kao krv; i zvijezde nebeske padoše na zemlju, kao što smokva odbacuje zametke svoje kad je zaljulja veliki vjetar; i nebo se izmače kao svitak kad se savije, i svaka gora i ostrvo pokrenu še se s mjesta svojih.
I carevi zemaljski i velikaši i vojvode i bogataši i silni i svaki rob i slobodnjak sakriše se u pećine i stijene gorske; i govorahu gorama i stijenama: Padnite na nas i sakrijte nas od lica Onoga što sjedi na prijestolu i od gnjeva Jagnjetova, jer dođe veliki Dan gnjeva njegova, i ko može opstati? – Otkr. 6:12-17​

DRUGI DOLAZAK HRISTOV
„Jer kao što munja izlazi od istoka i sine do zapada, tako će biti i dolazak Sina Čovječijega.“
I tada će se pokazati znak Sina Čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina Čovječijega gdje dolazi na oblacima nebiskim sa silom i slavom velikom​
DRUGI DOLAZAK HRISTOV

Ti si sve izmesao.
Ukidanje zrtve i prinosa u polovini sedmice se odnosi na zrtvovanje Mesije koji je ukinuo zrtvu i prinos jer je on bio taj koga je zrtva i prinos simbolizovala.
Sto se tice 4 jahaca.
Bog nam ne daje andjele za simboliku antihrisra, vec zveri, zivotinje, bludnicu vavilon itd.
Tvoja tumacenja su pod uticajem jezuitskog futurizna.
Ali to neznas sigurno.

Danilo 9,26A poslije te šezdeset i dvije nedjelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata.Danilo 9,27I utvrdiće zavjet s mnogima za nedjelju dana, a u polovinu nedjelje ukinuće žrtvu i prinos; i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka određenoga izliće se na pustoš.

Ništa nisam izmešao. Naravno da je Hristos savršena žrtva koja je ukinula prinošenje životinjske žrtve, o tome uvek i govorim, ali govorim i o ukidanju lažnog zaveta koji će Antihrist sklopiti s mnogima. O jahačima sam već odgovorio. O zveri i bludnici sam već dosta pisao na ovom forumu, a upravo nameravam i od brata u Hristu nešto o tome uskoro da postavim, samo da prvo postavim nešto o trubama, što ću sad učiniti. Naša tumacenja nisu pod uticajem jezuitskog futurizma, kako kažeš, nego su u skladu sa rečju Božijom što smo argumentovano već više puta pokazali.

Ništa nisam izmešao. Naravno da je Hristos savršena žrtva koja je ukinula prinošenje životinjske žrtve, o tome uvek i govorim, ali govorim i o ukidanju lažnog zaveta koji će Antihrist sklopiti s mnogima. O jahačima sam već odgovorio. O zveri i bludnici sam već dosta pisao na ovom forumu, a upravo nameravam i od brata u Hristu nešto o tome uskoro da postavim, samo da prvo postavim nešto o trubama, što ću sad učiniti. Naša tumacenja nisu pod uticajem jezuitskog futurizma, kako kažeš, nego su u skladu sa rečju Božijom što smo argumentovano već više puta pokazali.

Druze ne recju bozjom kada izmisljate nove simbole za antihrista nego sto su dati u otkrivenju, a date simbole od apostola Jovana o antihristu i ne pominjes.
Po tome se vidi o cemu se tu radi.
Taj prorok tvoj brat nije dosao na tu ideju koju zastupa futurizam.
Futurizam postoji vec odavno a stvoren je sa ciljem da sakrije istinu o pravom antihristu.
Nije tvoj brat izmislio toplu vodu.
I jos pomenjes tekst u Danilu koji se odnosi na Hrista ti ga primenjujes na antihrista?.
Pa to je citava zbrka.
I pored svih gresaka koje ste do sada imali, tvrdis i dalje da ste sto posto u pravu?
I pored zastarelosti ideje cipiranja, jos ste ostali pri njoj?
I to tek imate da menjate.
Do 2022 ima jos da menjate..
A tek 2022.

Ti smatras da vam je bog otkrio.
A to onda ne funkcionise tako.

Jeremija 28,9 Prorok koji proriče mir, kad se zbude riječ toga proroka, onda se poznaje taj prorok da ga je zaista poslao Gospod.

A ne kada stalno menja svoje tvrdjnje.

Drugo je kada proucavas bozju rec pa pravis progresiju, a drugo je kada se tvoj drug smatra prorokom, mozda i ti?

Kada je covek vec imao susret sa laznim prorocima, koji netacno tumace bozju rec, moze u startu da prepozna sledeceg laznog proroka, jer duh koji je zaduzen da vodi te ljude, je isti taj duh i primetices gomilu slicnosti.
Osim netacnosti koje iznosi iz biblije.

Poslednja izmena:
Evo kad bi trebale da zatrube trube:
Kad se otvori 7. pečat 30.IV (po biblijskom kalendaru) 2028. godine nastaje tišina na Nebu, posle mesec dana 1. truba. Razmak između oglašavanja prve 4 trube biće po mesec dana, kao i 4. i 5., između oglašavanja 5. i 6. trube 5 meseci, između 6. i 7. 2 meseca, a između 7. trube i isteka 1335 dana 15. VII 2029. godine (početak 7. milenijuma) proteći će 2,5 meseca.
A evo kad čaše gneva:
29. IV (po biblijskom), tj. 14. jula po grigorijanskom kalendaru 2029. godine navršava se drugih 3,5 godine (1260 dana) i tada vaskrsavaju mučenici Velike nevolje i potom oglašava se 7. truba. Narednih mesec dana izliva se prvih 5 čaša gneva (razmak između izlivanja je po 6 dana), a 29.V 2029. izliva se 6. čaša kada vaskrsava 144000 pravednika iz 12 plemena Izraelovih ("careva sa istoka sunčanoga" - Otkr. 16:12). 7. čaša se izliva 1. VII 2029. godine, a 15. VII 2029. kada je Praznik senica počinje 7. milenijum, milenijum odmora od greha, vreme istinskog mira i blagostanja pod Hristovom gvozdenom palicom.
Druze ne recju bozjom kada izmisljate nove simbole za antihrista nego sto su dati u otkrivenju, a date simbole od apostola Jovana o antihristu i ne pominjes.
Po tome se vidi o cemu se tu radi.
Taj prorok tvoj brat nije dosao na tu ideju koju zastupa futurizam.
Futurizam postoji vec odavno a stvoren je sa ciljem da sakrije istinu o pravom antihristu.
Nije tvoj brat izmislio toplu vodu.
I jos pomenjes tekst u Danilu koji se odnosi na Hrista ti ga primenjujes na antihrista?.
Pa to je citava zbrka.
I pored svih gresaka koje ste do sada imali, tvrdis i dalje da ste sto posto u pravu?
I pored zastarelosti ideje cipiranja, jos ste ostali pri njoj?
I to tek imate da menjate.
Do 2022 ima jos da menjate..
A tek 2022.

Ti smatras da vam je bog otkrio.
A to onda ne funkcionise tako.

Jeremija 28,9 Prorok koji proriče mir, kad se zbude riječ toga proroka, onda se poznaje taj prorok da ga je zaista poslao Gospod.

A ne kada stalno menja svoje tvrdjnje.

Drugo je kada proucavas bozju rec pa pravis progresiju, a drugo je kada se tvoj drug smatra prorokom, mozda i ti?

Kada je covek vec imao susret sa laznim prorocima, koji netacno tumace bozju rec, moze u startu da prepozna sledeceg laznog proroka, jer duh koji je zaduzen da vodi te ljude, je isti taj duh i primetices gomilu slicnosti.
Osim netacnosti koje iznosi iz biblije.
Nismo imali mnoge greške kako kažeš nego smo upravo napredovali kako i sam kažeš: "kada proucavas Bozju rec pa pravis progresiju". Prvo 2012. i sad 2020. godine. To je slučaj kod nas. Ne naziva sebe moj drug prorokom nego kao i ja tumači reč Božiju. O čipiranju ću uskoro da napišem nešto od svog druga, a i ja sam do sad mnogo puta pisao o tome. Nije zastarelo nego još kako aktuelno. Ostalo ti odgovorih.

Poslednja izmena:

Back