Zero waste i potrošačko društvo

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Ako hoćeš da spasiš planetu, ustaneš ujutru i prvo samelješ kafu
na ručni mlin. Kafa je pala sa Marsa.
Onda pravimo mleko. Ne gnjavimo kravu, nego gnjavimo ovas.
Ovas je isto pao sa Marsa.
Onda ljuske od povrća i jaja kompostiramo. Tako puno pesticida
ili ko zna već čega, biće odlična hrana za naše zelene prijatelje
na terasi.
Zatim napraviš užinu. Isto od nečega što je sa marsa palo i
kreneš biciklom.
Gde?
Mislim, simpatična je pričica. Ne kupuj što ti nije neophodno,
popravljaj staro, pozajmljuj, isključuj punjač iz utičnice i slično.
Al nemoj se ložiti da si ziro vejster kad si potrošač. Štedljivi, ali
ipak potrošač. Radiš nešto tek da malo plakneš savest i prestaneš
da razmišljaš o nečemu što je suština. Šta si proizveo danas?

Suština je u tome, gde to ideš tom biciklom i kakvog to smisla
ima.

Meni se čini da zeleni danas više štete prave nego koristi, time
što otupljuju ljude šupljim pričama.

A vi kako ste? :kafa:

Ne postoje zeleni.
Znas li zasto?
Zato sto su unisteni multidisciplinarci kapitalom u nauci , pa nemas vise naucnike nego imas naucne radnike, a to su placenici , nema tu svesti i povezivanja....
Drugo jeftiniji je naucnik trojkas nego naucnik peticar....ne u smislu para, ista je cena, nekad je peticar i jeftiniji , nego u smislu reakcija, prohteva, zastita....trojkasa lako vezes malim ugovorcicem o tajnosti i on moze da prosipa i otrov u kanalizaciji kod vuka, samo da se bas ne vidi otvoreno...

Kapital utice jos na jedan nacin na agendu zelenih , to je preko pristupa objasnjenja, tj sta je tacno a sta nije.....posto je sve dinamicko , koristi se politicka fora, pitanje "da li je?" kojim se uspesno obori svaka primedba o nesavesnosti proizvoda ili postupka...da li je otrovan litijum, da li su biorazgradive kese ustvari transgenetski materijal...

Bukvalno se postaje demagogija, i to se najbolje vidi kod mladih generacija, ali punoletnih , oni su tako pozrtvovani , okrenuti ekologiji , ali kad pogledas oni su samo deo mas pokreta, nista ih stvarno ne interesuje van tog mas pokreta...to im je prilika samo za promociju....njih stvarna ekologija ne interesuje....

Mozda je bas kod plastike vidljivo to neekolosko animalno razmisljanje.....jer tu se ne radi ka usmeravanju odlaganja otpada sto je uredjeniji i odrziv pristup nego na razbacivanju otpada koji ce da se integrise u okruzenje, sto dovodi do raznih promena, ukljucujuci i povecan broj raznih transgenetskih promena u generacijama...
Ovo transgenetskih su mesanja gena....ali se moze lako shvatiti ili tumaciti i kao transrodnih promena....tj povecan je broj koji je ranije bio oko 10% femini i masculine izuzetaka, tj piz muskaraca i muskobanjastih zena.....sad nalickana klinka ima rucerde ko Vlade Divac....ne verujem da je od vezbanja udaranja samara svom decku , iako i toga ima...

Kad me neko pita zašto to radim?

Ja odgovorim zašto radimo bilo šta?

Nove generacije su suština kod promena ponašanja. Internet je najbolji primer tome...

Kod nas nije uvedeno ni da sortiramo sopstveno đubre a kamoli da stvarno praktično razmišljamo o pravim zelenim temama.

Kako da znam šta se dešava, da li će da mi exploatišu okolinu u rudarske svrhe, ako neko ne upre prstom u one koji sondiraju teren, u te eskploatatore, od kojih možda neću ni stići da sednem na bicikl?

Ko će.da me upozori?
Mislim da oni imaju dobru funkciju uzbunjivača.

Kako da znam šta se dešava, da li će da mi exploatišu okolinu u rudarske svrhe, ako neko ne upre prstom u one koji sondiraju teren, u te eskploatatore, od kojih možda neću ni stići da sednem na bicikl?

Ko će.da me upozori?
Mislim da oni imaju dobru funkciju uzbunjivača.
One oko Loznice koji se najvise bune su vec prodali kuce i zemlju.Pokupovali stanove i sad patriote.Netreba nama niko da dodje da nas otruje.Veoma smo kulturna nacija koja baca djubre,kese i sve suvisno svuda gde stigne

Ne mogu da se bunim na kulturu Srba...jednostavno sve je tu ujednaceno.

Kad procenis primitivizam i glupost prosecnog Srbina, zatim ostvarene nacionalne tradicionalne odnose, onda ti je jasno da tu na kulturu ne mozes racunati....tako da se niko pametan ne moze ljuditi sto stranci odmah pokupe da Srbe u Srbiji treba samo hvaliti i nista drugo.....pokupe to i u svetu....

A nasi se odmah nadju uvredjenim pa kazu da ustvari svako zahteva da se samo hvali , sto uopste nije tacno...

Svi bi neko drugi da odradi za njih sve...unistavaju svoju decu , ne tudju, a gledaju da prebace svu krivicu na druge, za bilo sta...

Ovo u sredini naizgled nema veze sa ostalim, kakve veze imaju deca i vaspitni postupci prema deci sa prebacivanje krivice na druge, ups, nekome odmah sine veza izmedju ova dva, ili kakve veze ima sa cekanjem da neko drugi odradi a mi da se okoristimo , ups sa vaspitanjem svoje dece, ups....opet nekome odmah sine veza izmedju ova dva....

One oko Loznice koji se najvise bune su vec prodali kuce i zemlju.Pokupovali stanove i sad patriote.Netreba nama niko da dodje da nas otruje.Veoma smo kulturna nacija koja baca djubre,kese i sve suvisno svuda gde stigne
Upravo to, tvoj post, ljudi pojma a emaju jer ih niko ne obaveštava.
Meta je cela Srbija 70 predviđenih rudnika.
Jadarit je mala maca, bakar i zlato se ispiraju cijanidom.

Ko misli da neće da zakuca na njegova vrata, a u Srbiji je, grdno se zayebao.

Back