Zeolit

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
10.984
Koristim ga već neko vreme svako jutro, rekla bi da se bolje osećam od njega. Koristim ga i u kuhinji, potopim voće i povrće a ponekad i meso pre kuvanja u vodu sa rastvorenim zeolitom.
Znam da se koristi i u poljoprivredi, ali mi nije baš najjasnije, znaće to sigurno da objasni Poznavaoc.
Da li je stvarno tako dobar kao što se priča ili je samo izvikana propaganda ? Kakva su vam iskustva ? Mogu li ga koristiti i deca ?

moras da pitas nekog geofizicara ili sta znam ko je strucno lice za tu oblast. ja sam cula da to cudo moze izazvati vise stete nego koristi, a ako se koristi u veoma malim kolicinama svakako nije opasno. moras paziti gde i kako ga nabavljas jer postoje brojne prevare.
ne znam sto ti se mesam u temu kad sve sto sam napisala je na nivou cula - kazala :aha:

Daju ga kravama u ishrani, kao da pokupi toksine... Postoje u apoteci tablete od zeolita za ljudsku ishranu. Ja sam ga koristio u akvaristici, kod hemijskog filtriranja vode. Licno mislim da je suvise izvikan. Ljudi pocinju po meni previse da paranoisu oko ishrane i toksina. Mislim da je dovoljno da se voce i povrce temeljno opere toplom vodom i to je to i naravno da se trudis da jedes biljne namirnice kada im je sezona. Meso u svakom slucaju termicki obradim pre upotrebe. Tako bar ja radim i tako hranim svoje dete. Zeolit apsorbuje u sebe, tj filtrira razne toksine. Moj strah je da moze da apsorbuje u sebe i vise od toksina, tj sta ako apsorbuje i neke korisne stvari iz ishrane., pa imas hronican manjak u organizmu. Postoje razne vrste tog minerala, a cini mi se da je Srbija pogata belim zeolitom (ako se dobro secam oko Vrnjacke banje).

Znam samo, da, kada sam potopila pileće meso, ne baš najprijatnijeg mirisa, u vodu sa zeolitom, posle dvadesetak minuta , tog mirisa nije bilo, sad, da li je pokupilo i neke korisne stvari, ne znam.

Ja ga koristim izvesno vreme i zadovoljna sam.Npr,dete mi je imalo dijareju,u pocetku sam koristila liobif,i dijetalnu hranu.Nije pomoglo.Dala sam joj zeolit dva puta i nakon prvog uzimanja,imala je j´samo jos jednu stolicu,nakon koje se sve vratilo u normalu.
U basti sam ove god.eksperimentisala,polovinu sadnica paradajza sam sadila sa zeolitom,a polovinu bez.Ovaj sa zeolitom jos uvek daje plodove,a onaj ne tretirani je odavno istrulio.
Pored zeolita,koristim i ulje divljeg origana,koji mi je detetu povratio narusen imunitet.
Uglavnom,ja sam za alternativnu medicinu,samo treba znati kad sta koristiti,a u eri interneta to mi olaksava otkrivanje informacija.

Moj jedan drugar skuplja zeolit i često mi ga daje u grumenu.
To treba da se isitni u avanu kao i biber i da se nakon toga osuši na plotni šporeta, odn da se kako da kažem,propeče u šerpi.
Prema njegovim rečima,zeolit može da se koristi za dezinfekciju, za pranje zuba (inače videla sam da u neke paste stavljaju zeolit)
Može i da se malo (na vrh prsta) i proguta i to pročišćava organizam.
Koliko znam mogu ga koristiti i deca,ali se valja dobro raspitati o svemu.

kad neke probleme nisam mogla da saniram standardnom medicinom, okrenula sam se alternativi
na preporuku homeopate, uzimala sam zeolit u detoksi fazi
dva puta po mesec dana
ja sam ga uzimala u vidu tableta..tri puta dnevno
i dao je odlicne rezultate
ali mi je homeopata isto tako rekao da ne treba da se uzima non stop, jer ima sposobnost vezivanja kako stetnih, tako i onih minerala koji su nama potrebni, pa moze da nas dovede u hipo fazu za neke elemente

Zeolit je kamen. Odakle ti ideja da je po ljudski organizam povoljna ishrana kamenjem i stenama?

Zeolit je mineral. Pijes mineralnu vodu pa ne kazes da pijes "kamenitu" vodu! Sve biljke sadrze razne minerale u vecoj ili manjoj kolicini.
Odakle ti ideja da je po ljudski organizam nije povoljna ishrana kamenjem i stenama, jesi li probao?

Odakle meni ideja? Odakle tebi ideja da je korisno unositi u sebe aluminijumsko-natrijumski silikat. Tako ti rekli na tv?

Ako kamenja ima u vodi to ne znaci da je kamenje korisno, a jos manje da ga preko takve vode treba unositi i u prahu. Do cega to dovodi, vodi ka tome da potrosac prvo kupi kvalitetan preciscivac za vodu, cepterov recimo kojem je cena oko 700 evrica kako bi eliminisao kamen, a onda nakon druge reklame koja navodi da je kamen za njega koristan, pocne da izdvaja pedesetak evrica da bi unosio u sebe samlevene stene. Kuku lele sta vam rade.

Bilo bi lepo kada bi neko koristio svoju glavu i imao bar osnovno znanje hemije. Jos jednom zeolit je aluminijumsko-natrijumski silikat.

Ako ne obracas paznju na strukturu necega (bazu, osnovu) od cega je to nesto sastavljeno, a postavljas internet tekstove koji pisu drugi onda sta da ti kazem. Ti koje postavljas pisu za zeolit da ubija aflatoksin, a jesi li se zapitala ako ubija aflatoksin da li ubija i nesto drugo u stomaku, nesto sto je recimo za tebe korisno?

Uostalom, odakle u tebi aflatoksin?

cowmilkotherspecies.jpg

Sta bulaznis, kakva kontra? Tebe sam pitao odakle ti ideja da je jesti stene dobro za ljudsko zdravlje.

Evo ti odgovora

http://www.b92.net/superzena/zdravlje.php?yyyy=2013&mm=08&nav_id=746418

Zeolit - najjači detoksikator i zaštitnik imuniteta

Zeolit je prirodni mineral nastao mešanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrijuma, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma koji su od izuzetne važnosti za zdravlje.

Zeolit se kao pomoćno sredstvo u lečenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog veka. Brojnim istraživanjima sprovedenim širom sveta potvrđeno je da je zeolit najjači detoksikator, antioksidant i zaštitnik imuniteta.

Najsnažniji detoksikator organizma

Nažalost, ni uz najbolju volju ne možemo se kloniti svega što šteti našem zdravlju, pa je potreba za detoksikacijom u današnje vreme veća nego ikada. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati detoksikator.

Za vreme katastrofe u Černobilu uspešno se koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni je jonski izmenjivač, pa efikasno čisti organizam tako što iz tela uzima pozitivno naelektrisane čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

Zeolit sa stoprocentnom efikasnošću čisti organizam od pogubnog uticaja organskih i hemijskih toksina, pre svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, hroma i drugih.

Sposoban je da očisti telo od:

radioaktivnih materija
kancerogenih supstanci
aflatoksina
herbicida
pesticida
gljivica
plesni
alkohola i nikotina

Njegova vredna svojstva uklanjanja toksina posebno se povoljno odražavaju na poboljšanje rada nervnog ssitema, čak i kod obolelih od Alchasjmerove bolesti, autizma i demencije.

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja sprovedenih širom sveta, utvrđeno je da zeolit uveliko olakšava neprijatne nuspojave hemoterapije i zračenja - povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, i omogućava brži oporavak.

Kao moćan detoksikator, ukloniće nusprodukte hemoterapije i odumrle ćelije i u kratkom roku sanirati posledice poput gljivičnih oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa.

Zeolit sprečava dalje razmnožavanje malignih ćelija što kod onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšanja kvalitete života, produženja životnog veka, a zavisno o slučaju i stadijumu bolesti i do potpune remisije.

Uspostavlja zdravlje kompletnog organizma

Tokom procesa detoksikacije zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i tako sprečava razvoj niza bolesti koje nastaju u kiselom okruženju poput kandidijaze, reumatoidnog artritisa, gihta i bolesti želuca i creva.

Sposoban je da zaustavi razvoj mnogih virusnih infekcija.

Njegova protivvirusna aktivnost temelji se na svojstvu da u svoju rešetkastu strukturu zarobi supstance koje učestvuju u stvaranju virusa i tako sprečava njihovo razmnožavanje.

Efikasan je u prevenciji i lečenju astme i alergije. Zahvaljujući hipoalergenim svojstvima neutrališe alergene što na kraju dovodi do znatnog smanjenja tegoba uzrokovanih njihovom prisutnošću u hrani, piću ili okolini.

Pomaže kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije.

Otklanja nesanicu, povećava energiju i koncentraciju, ublažava nervozu i posledice stresa i pruža osećaj mentalne opuštenosti.

Budući da poseduje esencijalne elemente nužne za pravilan rad zdravih ćelija, sprjčava prerano starenje i uopšte pomlađuje organizam.

Terapija zeolitom može pomoći kod:

dijabetesa
virusnih infekcija
visokog pritiska
karcinoma
visokog holesterola
bolesti jetre, želuca i creva
menopauze
bolesti nervnog sistema
kožnih bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes)
autoimunih bolesti
ginekoloških tegoba
bubrežnih i žučnih kamenaca
zaceljivanja rana i opekotina
mršavljenja

Upotreba zeolita kao pomoćnog sredstva pri lečenju potpuno je ispitana, sigurna i nema nuspojava.

Nakon uzimanja, svi toksini se bez odlaganja izlučuju kroz mokraću u razdoblju od 6-8 sati.

Za vreme korišćenja zeolita neophodno je piti puno tečnosti, a zbog njegove velike sposobnosti eliminacije toksina ne sme se uzimati zajedno s ostalim lekovima (preporučeni razmak između uzimanja zeolita i drugih lekova je 4-6 sati).

Zanimljivo je napomenuti da se u Aziji tradicionalno koristi za vreme trudnoće i dojenja. U vezi s tim, savremena istraživanja potvrdila su da zeolit štiti plod od štetnog uticaja toksina u majčinom telu. Iz tog razloga, uz odobrenje vašeg lekara, možete ga koristiti za vreme trudnoće, tako i nakon porođaja.

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani (na primer rešava problem aflatoksina u kravljem mleku), u baštovanstvu i poljoprivredi. Ako se doda u zemlju, plodovi su znatno veći i zdraviji od običnih plodova.

Izvor: Silvija Čolić/alternativa-za-vas.com

Evo i sta kaze nauka da ne bi Kamel izvrgavao ruglu predhodni izvor.

http://www.zeolitprodaja.com/naucna-istrazivanja-u-svetu/

Naučna istraživanja u svetu
ZEOLIT - MINERAL BUDUĆNOSTI
Kratak pregled rezultata naučnih istraživanja i analiza mnogobrojnih svetski priznatih autora.

Rezultati primene zeolita u medicini baziraju se na istraživanjima koja vrše renomirani svetski naučnici iz područja farmakološke medicine. Na samom početku istraživanja, posebno krajem druge polovine XX veka, u svetu medicine i farmakologije bilo je mnogo rasprava i dilema u vezi zeolita. Dok su neki bili skeptični, brojni svetski naučnici su iz godine u godinu objavljivali nove dokaze o njegovim brojnim lekovitim svojstvima. Konačno su prevagnuli naučni dokazi, pa je danas situacija drugačija. Američka FDA je zeolit svrstala u grupu GRAS (generalno prepoznat kao siguran za upotrebu). Poslednjih godina NATO upotrebljava zeolit kod određenih medicinskih indikacija, te istovremeno intenzivira sopstvena naučna istraživanja na području primene zeolita u medicini.

Zeolit nije u antagonizmu sa drugim klasičnim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lekovima ili terapijama, nema toksičnu ni letalnu dozu – ne postoji mogućnost predoziranja. Organizam prepoznaje zeolit kao sopstvenu supstancu. Ne postoji mogućnost stvaranja zavisnosti. Zeolit se ne akumulira i ne zadržava u organizmu. Aktivno deluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti eliminiše kroz stolicu, mokraću i znoj.

100% je prirodan, apsolutno siguran i netoksičan, bez nuspojava, interakcija s drugim lekovima, u potpunosti se eliminiše iz tela.

Zašto uzimati zeolit?

Dokazano je da zeolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno deluje na oboljenja savremenih muškaraca, žena i dece, čija su tela prepuna toksina, virusa, alergena, kancerogenih i drugih štetnih supstanci, koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje.

Zeolit unapređuje funkcije imunološkog sistema, alkalizuje telo i neutrališe slobodne radikale tako da bazni koncept lečenja zeolitom polazi upravo od toga da se pozitivni efekti postižu odstranjivanjem iz tela brojnih pozitivno naelektrisanih čestica koje su po pravilu štetne, toksične ili kancerogene supstance (u obliku teških metala, pesticida, herbicida, alfatoksina, nitroza- mina, amonijaka, mikotoksina, laktata, radioaktivnih čestica, UV zračenja, nusprodukata uzimanja lekova, kontracepcijskih tableta, hemoterapije, radioterapije, droga, alkohola, cigareta, te raznih oksidanata, komponenti virusa, alergena i ostalih štetnih supstanci). Ukratko, zeolit otklanja blokade koje kompromituju vitalnu životnu snagu. Kad se vitalna životna snaga oslobodi i aktivira, telo samo po sebi ima prirodnu sposobnost da leči i ublažava hronične bolesti. Zeolit potvrđuje teoriju o tome da se sve bolesti mogu izlečiti prirodnim supstancama i da priroda ima lek za sve. Odatle nesumnjivo polazi tradicionalna de- finicija zeolita kao istinskog alhemijskog božanskog dara.

PREVENTIVNA UPOTREBA PREPARATA:

Postoje ljudi čija je dnevna rutina stalno ili povremeno intenzivna, stresna i zahtevna: me- nadžeri, poslovni ljudi, osobe sklone češćim oboljenjima, emocionalno i fizički osetljivije osobe, rekonvalescenti i sl., što ih čini vise izloženim stresu, oštećenjima usled slobodnih ra- dikala, a time i raznim infektivnim, virusnim, tumorskim i drugim opasnim oboljenjima. Pre- ventivno uzimanje zeolita predstavlja snažan štit od opasnosti kojima je izlozen njihov orga- nizam i njihov život.

Preventivna količina iznosi 3-5 grama zeolita dnevno, što je 6-9 kapsula, koje se uzimaju 3x(2-3) kapsule dnevno. Uzimanje zeolita nije vremenski ograničeno, jer ne stvara zavisnost ni naviku, ne sakuplja se u telu i nema nikakvih neželjenih efekata.

Postoje osobe koje već osećaju teškoce zbog narušenih funkcija u svom organizmu. Ove grupe ljudi imaju realnu potrebu da uzimaju veće dnevne doze zeolita. U tim slučajevima se dnevne preventivne doze mogu povećati, pa i udvostručiti. Onima koji se odluče na tako po- jačane dnevne doze preporučuje se da ih uzimaju redovno, jer samo tako mogu postići željene efekte.

- - - - - - - - - -

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemio i radioterapije, zbog kojih se ponekad ove terapije moraju prekinuti na određeno vreme, ili čak trajno. Zeolit omogućava lakše podnošenje hemoterapije i radioterapije, odnosno njihov nastavak, omogućava takođe da se bitno popravlja opšte stanje pacijenata i ubrzava njihov oporavak nakon sprovedenih hemoterapija i radioterapija.

Preporučuje se uzimanje zeolita uz hemoterapiju ili zračenje, jer značajno doprinosi smanjenju tegoba koje uzrokuju ove terapije i obolelima omogućava brzi oporavak.

Klinička istraživanja su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima i doprinosi smanjenju i eliminisanju tečnosti iz trbusne duplje (ascites). Normalizuju se neki hematoloski i biohemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, pri čemu je posebno značajno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa gvožđa u krvi i povećanje broja krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se difuzijski kapacitet pluća, te kontraktilnost srčanog mišića. Generalno se unapređuje zdravlje pacijenata, čime se stvaraju uslovi za primenu, odnosno nastavak primene hemoterapije.

Zeolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije, npr. povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod hemoterapije i otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelih, dobijaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji primaju hemoterapiju ili zračnu terapiju zeolit omogućava brže popravljanje opšteg stanja.

Takođe doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posledica antibiotske terapije ili pada imuniteta u toku zračne ili hemioterapije, ili nekog drugog pratećeg obolenja.

Evo i sta kaze nauka da ne bi Kamel izvrgavao ruglu predhodni izvor.

http://www.zeolitprodaja.com/naucna-istrazivanja-u-svetu/

Naučna istraživanja u svetu
ZEOLIT - MINERAL BUDUĆNOSTI
Kratak pregled rezultata naučnih istraživanja i analiza mnogobrojnih svetski priznatih autora.

Rezultati primene zeolita u medicini baziraju se na istraživanjima koja vrše renomirani svetski naučnici iz područja farmakološke medicine. Na samom početku istraživanja, posebno krajem druge polovine XX veka, u svetu medicine i farmakologije bilo je mnogo rasprava i dilema u vezi zeolita. Dok su neki bili skeptični, brojni svetski naučnici su iz godine u godinu objavljivali nove dokaze o njegovim brojnim lekovitim svojstvima. Konačno su prevagnuli naučni dokazi, pa je danas situacija drugačija. Američka FDA je zeolit svrstala u grupu GRAS (generalno prepoznat kao siguran za upotrebu). Poslednjih godina NATO upotrebljava zeolit kod određenih medicinskih indikacija, te istovremeno intenzivira sopstvena naučna istraživanja na području primene zeolita u medicini.

Zeolit nije u antagonizmu sa drugim klasičnim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lekovima ili terapijama, nema toksičnu ni letalnu dozu – ne postoji mogućnost predoziranja. Organizam prepoznaje zeolit kao sopstvenu supstancu. Ne postoji mogućnost stvaranja zavisnosti. Zeolit se ne akumulira i ne zadržava u organizmu. Aktivno deluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti eliminiše kroz stolicu, mokraću i znoj.

100% je prirodan, apsolutno siguran i netoksičan, bez nuspojava, interakcija s drugim lekovima, u potpunosti se eliminiše iz tela.

Zašto uzimati zeolit?

Dokazano je da zeolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno deluje na oboljenja savremenih muškaraca, žena i dece, čija su tela prepuna toksina, virusa, alergena, kancerogenih i drugih štetnih supstanci, koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje.

Zeolit unapređuje funkcije imunološkog sistema, alkalizuje telo i neutrališe slobodne radikale tako da bazni koncept lečenja zeolitom polazi upravo od toga da se pozitivni efekti postižu odstranjivanjem iz tela brojnih pozitivno naelektrisanih čestica koje su po pravilu štetne, toksične ili kancerogene supstance (u obliku teških metala, pesticida, herbicida, alfatoksina, nitroza- mina, amonijaka, mikotoksina, laktata, radioaktivnih čestica, UV zračenja, nusprodukata uzimanja lekova, kontracepcijskih tableta, hemoterapije, radioterapije, droga, alkohola, cigareta, te raznih oksidanata, komponenti virusa, alergena i ostalih štetnih supstanci). Ukratko, zeolit otklanja blokade koje kompromituju vitalnu životnu snagu. Kad se vitalna životna snaga oslobodi i aktivira, telo samo po sebi ima prirodnu sposobnost da leči i ublažava hronične bolesti. Zeolit potvrđuje teoriju o tome da se sve bolesti mogu izlečiti prirodnim supstancama i da priroda ima lek za sve. Odatle nesumnjivo polazi tradicionalna de- finicija zeolita kao istinskog alhemijskog božanskog dara.

PREVENTIVNA UPOTREBA PREPARATA:

Postoje ljudi čija je dnevna rutina stalno ili povremeno intenzivna, stresna i zahtevna: me- nadžeri, poslovni ljudi, osobe sklone češćim oboljenjima, emocionalno i fizički osetljivije osobe, rekonvalescenti i sl., što ih čini vise izloženim stresu, oštećenjima usled slobodnih ra- dikala, a time i raznim infektivnim, virusnim, tumorskim i drugim opasnim oboljenjima. Pre- ventivno uzimanje zeolita predstavlja snažan štit od opasnosti kojima je izlozen njihov orga- nizam i njihov život.

Preventivna količina iznosi 3-5 grama zeolita dnevno, što je 6-9 kapsula, koje se uzimaju 3x(2-3) kapsule dnevno. Uzimanje zeolita nije vremenski ograničeno, jer ne stvara zavisnost ni naviku, ne sakuplja se u telu i nema nikakvih neželjenih efekata.

Postoje osobe koje već osećaju teškoce zbog narušenih funkcija u svom organizmu. Ove grupe ljudi imaju realnu potrebu da uzimaju veće dnevne doze zeolita. U tim slučajevima se dnevne preventivne doze mogu povećati, pa i udvostručiti. Onima koji se odluče na tako po- jačane dnevne doze preporučuje se da ih uzimaju redovno, jer samo tako mogu postići željene efekte.

- - - - - - - - - -

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemio i radioterapije, zbog kojih se ponekad ove terapije moraju prekinuti na određeno vreme, ili čak trajno. Zeolit omogućava lakše podnošenje hemoterapije i radioterapije, odnosno njihov nastavak, omogućava takođe da se bitno popravlja opšte stanje pacijenata i ubrzava njihov oporavak nakon sprovedenih hemoterapija i radioterapija.

Preporučuje se uzimanje zeolita uz hemoterapiju ili zračenje, jer značajno doprinosi smanjenju tegoba koje uzrokuju ove terapije i obolelima omogućava brzi oporavak.

Klinička istraživanja su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima i doprinosi smanjenju i eliminisanju tečnosti iz trbusne duplje (ascites). Normalizuju se neki hematoloski i biohemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, pri čemu je posebno značajno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa gvožđa u krvi i povećanje broja krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se difuzijski kapacitet pluća, te kontraktilnost srčanog mišića. Generalno se unapređuje zdravlje pacijenata, čime se stvaraju uslovi za primenu, odnosno nastavak primene hemoterapije.

Zeolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije, npr. povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod hemoterapije i otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelih, dobijaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji primaju hemoterapiju ili zračnu terapiju zeolit omogućava brže popravljanje opšteg stanja.

Takođe doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posledica antibiotske terapije ili pada imuniteta u toku zračne ili hemioterapije, ili nekog drugog pratećeg obolenja.

ovo je sustina i istina
proverena na licnom iskustvu

Зеолит је сачињен од молекула глине. Наравно да се може користити успешно у детоскикологији, ал с тим не треба претеривати. Такође, може се успешно користити у пољопривреди, у колико земљиште није глиновито, дакле ако је више ппесковито, него глиновито. Може да буде користан, но, не треба претеривати.

@ tema

Mislim a imam pravo na svoje misljenje, je da je u pitanju najobicniji placebo. Vidim da se drugi ne slazu, ok. Svako ima svoje misljenje, logika kaze da covek nije programiran da jede stene. Vi nastavite da drobite aluminijumski kamen, nemam nista protiv, sta sam imao rekao sam.

Koristim ga već neko vreme svako jutro, rekla bi da se bolje osećam od njega. Koristim ga i u kuhinji, potopim voće i povrće a ponekad i meso pre kuvanja u vodu sa rastvorenim zeolitom.
Znam da se koristi i u poljoprivredi, ali mi nije baš najjasnije, znaće to sigurno da objasni Poznavaoc.
Da li je stvarno tako dobar kao što se priča ili je samo izvikana propaganda ? Kakva su vam iskustva ? Mogu li ga koristiti i deca ?
Mogu. Zeolit jeste jako dobar, ali nije toliko svemoćan koliko pričaju. Jedina nus pojava mu je zatvor, valjda ili proliv i to samo ako se pretera. Ne drži me tačno za reč, predavanje davno bilo. U suštini može samo koristiti. Da nije ispitan ne bi na fakultetima pričali o njemu tako pohvalno.

Ne drži me tačno za reč, predavanje davno bilo. U suštini može samo koristiti.

Na drustvenim mrezama navodi se da naucna ispitivanja nisu radjena. Budi dobra pa postavi istrazivanje, ali naucno, ne o pozitivnom efektu ishrane samlevenim stenama sa nekog od komercijalnih sajtova.

Na drustvenim mrezama navodi se da naucna ispitivanja nisu radjena. Budi dobra pa postavi istrazivanje, ali naucno, ne o pozitivnom efektu ishrane samlevenim stenama sa nekog od komercijalnih sajtova.

reko sam ti vec da Zeolit nisu samlevene stene, nego da je sacinjen od molekula gline. I moze da bude koristaan u nivelisanju PH zemljista.

Poslednja izmena od moderatora:

Back