Žensko dete, beda u kući

Sve to što se u suknji ili pantalonama"ku'rči okolo" jeste tzv. krstarovski poluintelektualac, draga moja, ili kako ih Kojatkin u svom epohalnom delu "Braća Karabatkovi" naziva "(ne)diplomirani primitivac/ka - neomekšan kulturom i sa olabavljenom moralnom kočnicom on/a ima sirove snage na pretek...".

Zapravo ova poslednja definicija ti je dobra... kada bi naravno uspeo da mi dočaraš šta je moral...

Zapravo ova poslednja definicija ti je dobra... kada bi naravno uspeo da mi dočaraš šta je moral...
Naravno da je dobra, kad sam o njoj razmišljao vise no o svim guzama Krstarovki zajedno. :lol:
"Ne budi jed, da otruješ svet, niti med, da te pojede svet!" - Srpska narodna poslovica - Ili što bi naše moderatorke rekle: koga je moliti, nije ga ljutiti (ni kod babe nema džabe, je l' tako, Tabe?) :malav: E, saću ozbiljno! Samo časak...

Taktička greška koja se može iskoristiti samo ako mi objasniš šta je moral...:lol:
Moral je neraskidivo vezan za običaje jednog naroda, ili jednog njegovog dela, tačnije za nepisana pravila društvenog ponašanja, koja su spontano ustaljena, u dužem vremenskom periodu u nekoj društvenoj (čitaj: krstarovskoj) skupini i kao tipične tradicionalne norme, neformlno se prenose s kolena na koleno. A šta se drugo moglo prenositi sa kolena jednog srpskog seljaka na koleno srpske seljanke, nego u narodu uvreženo verovanje da je "žensko dete - beda u kući" - iz mnogo razloga, a o njima bih voleo da pročitam koju n od naših nadahnutih drugara. I od tebe, što da ne. :)

skup društvenih pravila skrojenih od strane hronično nezanimljivih ljudi. Izvrsno sredstvo manipulacije i omiljeni argument u raspravama političara, predstavnika verskih organizacija i zatucanih domaćica.

ovo bi bilo moral...u jednoj recenici
izvor: vukajlija
:lol:

- - - - - - - - - -

Moral je neraskidivo vezan za običaje jednog naroda, ili jednog njegovog dela, tačnije za nepisana pravila društvenog ponašanja, koja su spontano ustaljena, u dužem vremenskom period u nekoj društvenoj (čitaj: krstarovskoj) skupini i kao tipične tradicionalne norme, neformlno se prenose s kolena na koleno. A šta se drugo moglo prenositi sa kolena jednog srpskog seljaka na koleno srpske seljanke, nego u narodu uvreženo verovanje da je "žensko dete - beda u kući" - iz mnogo razloga, a o njima bih voleo da pročitam koju od naših drugara. I od tebe, što da ne. :)

Hvala na odgovoru...:lol:
A šta da ti napišem... ja sve što znam sam rekla... uboga srpska seljančica nije imala mnogo prilike da vidi sveta.

:lol:

- - - - - - - - - -

Hvala na odgovoru...:lol:
A šta da ti napišem... ja sve što znam sam rekla... uboga srpska seljančica nije imala mnogo prilike da vidi sveta.
Kojatkin vise ništa nije rekao, ali je ispružio svoju levu ruku prema Sivkastoj, širom otvorenog dlana, zamišljajući da će ona ukapirati šta hoće od nje, da će učiniti isto i da će im se sake spojiti. To je bio jedini način da "ubogu srpsku seljančicu", tzv. "bedu u kući", povede u obilazak svetskih kulturnih znamenitosti i običaja. http://jungletribe.com/putovanja/indija-da-li-ste-znali/ ; http://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%BDensko_obrezivanje

De, ne boj se, neću ništa da dirkam. :lol: Hteo sam da ti olakšam mukicu, da prođeš malo svet, proputuješ, da vidiš, uporediš svoju sa "bedom" u tuđoj kući (čitaj: kulturi). Izvesnoj Nelidm ispod čijeg nadimka stoji tekst "ne diraj moje krugove" posvetio sam prvi deo teksta u jednom svom postu, no ona nije odreagovala. Da li ti znaš na čije se krugove ovaj tekst, na latinskom, odnosi?
Noli venire, puer! Noli turbare circulos meos. Timeo ut labores non sustineas. Timeo ne tempus famis veniat.
Ne, ne, nikako nisam ja "stvarno muško". Pre će biti da sam virtuelna reinkarnacija Klare Cetkin, a može biti i Roze Luksemburg! :eek: Inače, hvala. :hvala:

De, ne boj se, neću ništa da dirkam. :lol: Hteo sam da ti olakšam mukicu, da prođeš malo svet, proputuješ, da vidiš, uporediš svoju sa "bedom" u tuđoj kući (čitaj: kulturi). Izvesnoj Nelidm ispod čijeg nadimka stoji tekst "ne diraj moje krugove" posvetio sam prvi deo teksta u jednom svom postu, no ona nije odreagovala. Da li ti znaš na čije se krugove ovaj tekst, na latinskom, odnosi?

na arhimeda......koga je ubio rimski vojnik

Žene, kako bi se osećale da rodite žensko dete? Ja iskreno neispunjeno i totalno nesrećno... ne bih se osećala kao majka...
Kako ste vi odgajane?
Jeste li samo vi prale suđe dok je brat gledao utakmice? Vi izlazile do devet, buraz do 12? I tako...
Muška deca rulez...

Naprotiv, iako se ocekivao muskarac u porodici, ja kao zensko sam bila cak i povlascena, jer sam se nekako sama probijala krioz zivot, bez zastite kao prvorodjena), sama gresila i sama uspevala u necemu, pa se nikako ne moze reci da je moj brat imao povlasceniji polozaj u kuci, vec svakom prema zaslugama. Stavise, radim i muske poslove kad zatreba, tako da taj stereotip o zenskom detetu zaista ne mora da vazi.

Naravno, nisam samo ja takva, imam sijaset drugih primera iz okruzenja pa i uze familije, gde musko dete ni njamanje nije bilo "povlasceno" u odnosu na zensko.

Nije beda, naprotiv...

Ja sam samo došla do zaključka da si ti profokator i to onaj najgori... od jako inteligentnog sagovornika koji zastupa ženska prava uspeo si da se degradiraš u osobu koja samo što ne viče da ćutimo, peremo gaće i budemo srećne što nismo u Saudijskoj Arabiji...:lol:
U suštini znam...:D

Žene, kako bi se osećale da rodite žensko dete? Ja iskreno neispunjeno i totalno nesrećno... ne bih se osećala kao majka...
Kako ste vi odgajane?
Jeste li samo vi prale suđe dok je brat gledao utakmice? Vi izlazile do devet, buraz do 12? I tako...
Muška deca rulez...

ja sma htela da crknem dok nisam rodila devojcicu
kad su nam na prvom UZ rekli da je cvrca, bukvalno smo otrli znoj sa cela i rekli "dobro, ne moramo trece"
a, odgajana sam cak i slobodnije no brat, jer sam i slobodnije prirode no on..nikda nista nije bilo da on moze, a ja ne...
odgajanje treba prilagoditi decijoj prirodi, a ne polu...

Ja sam samo došla do zaključka da si ti profokator i to onaj najgori... od jako inteligentnog sagovornika koji zastupa ženska prava uspeo si da se degradiraš u osobu koja samo što ne viče da ćutimo, peremo gaće i budemo srećne što nismo u Saudijskoj Arabiji...:lol:U suštini znam...:D
(Do jačeg zaključka "dobar, loš, zao" si ti meni došla - o n a "d o š l a" - u 4 ujutru...) Milost! Saslušaj me, Šiva. To što sam "od jako inteligentnog" uspeo da se degradiram u "najgoreg provokatora" nije moja krivica! Molila si me, primoravala, na izvestan način, da se s tobom švrćkam po belom svetu, pa sam se negde na tom putu, izgleda mi da je to bilo negde oko Iraka i Turske, umesto u Klaru Cetkin reinkarnirao u Sulejmana Veličanstvenog, a on je široj javnosti poznat kao sve drugo, samo ne borac za ženska prava. :lol: Uložiću sve svoje kojotske snage da se to vise ne ponovi. Evo, napinjem svoje veličanstvene sive ćelije. Osećam Rozu, ne, evo je Klara, Klara Cetkin! Opet sam ona stara, Klara. :D

mV:
ja sma htela da crknem dok nisam rodila devojcicu
kad su nam na prvom UZ rekli da je cvrca, bukvalno smo otrli znoj sa cela i rekli "dobro, ne moramo trece"
a, odgajana sam cak i slobodnije no brat, jer sam i slobodnije prirode no on..nikda nista nije bilo da on moze, a ja ne...
odgajanje treba prilagoditi decijoj prirodi, a ne polu...
Potpuno te razumem :)

Back