Женски вокали

main.jpg

Evo još jedne teme o muzici.. xe xe... Naime želim da čujem različita mišljenja o najboljim pevačicama svih vremena... Za mene su to:
1. Celine Dion i Whotney Houston
2. Aretha Franklin i Mariah Carey
3. Beyonce, Christina Aguilera i Anastazija....
Verivatno sam neke zaboravila... Da Tina Turner... Mada mi se čini da ona previše sili svoj glas, kad je slušam svaki put pomisim da će joj pući glas... Inače, zaista ne mogu da se odlučim koja je bolja Celine ili Whitney... Opet, celine ima ujedno i nežan i jak i prodoran, a kristalno čist glas... Uživo pevanje joj se ne razlikuje od pevanja na ploči... Nikad je nisam čula da je falširala... A sad Whitney, opet neponovljiv jak crnački glas... Nisam imala prilike da gledam emisije u kojima peva uživo, ali je pesmu I will always love you- otpevala perfektno... Zaista dva neponovljiva glasa....
E sad, nisam baš upućena koja od njih dve raspolaže većimoktavama?Na netu sam tražila neke sajtove sa spiskom pevača i njihovim oktavama ali nema nigde... tako da ako neko ima neki sličan sajt _ obavezno javite! :)
Da li Zdravko Čolić raspolaže sa 8 oktava- misliim daje to skoro nemoguć fenomen? I da li npr ja kod kuće mogu nekako da utvrdim sa koliko oktava raspolaže moj glas?

Pišite i dajte predloge za najbolje pevačiceeeeeeee:whistling:

xe xe xe i Monserat kabalje... Ma meni se iskreno svidja glas Christine Aguilera i Beyonce... Drugo su njihove pesme.... Tina- naravno carica ali po meni ne može da se poredi sa Celine i Whitney kojima glas prosto klizi i kristalno je jasan.... Annie Lenox nju takođe obožavam... Ma nije meni bitna njihova boja glasa, najviše se zanimam za one pevačice koje imaju najveći raspon glas..... kad dreknu uživo na koncertu da se naježiš... :)))) A mislim da na koncertima uživo niko ne peva bolje od Celine Dion... Pa na kraju, jer zna neko kojim oktavama raspolažu pomenute pevačice?

sarah jezebel deva

Slazem se... Mnogo dobar glas ima riba. Ona inace peva one pomocne vokale u CoFu, a ima i neki svoj bend/projekat, cisto ko nije upucen.

Ona riba iz Exilie isto ima gotivan glas, zatim Miriam Renvâg, Lisa Miskovsky, ona devojka iz Act Of Goda, Tarja iz najtvisha, Kinthia i Maria iz Astarte-a, Angela iz Archenemija, Henriette Bordvik, Simone Simmons... Ma ima ih u pm mnogo, treba se setiti :roll:

Ubedljivo najbolji zenski vokal na planeti!:worth:

Angela Gossow iz Arch enemy-ja :D

Kad smo vecj pocheli sa growl vokalima, Runnhild Gammelsæter (ex-Thorr's Hammer, Khlyst, a ima i solo album) je majka ne samo za Angelu, vecj za sve zhensko koje je ikada rezhalo... (Koja rechenica. xD)
t-1.jpg

gammelsaeter-1.jpg

Jedan od mojih omiljenih zheMskih vokala.

Inache, josh jedna od mojih omiljenih, Diamanda Galas:
GALAS,%20Diamanda-001

Inache, saglasna sam shto se Callasove tiche, zhena je imala nestvaran glas... Od pomenutih, volim Enyu i Loreenu... I, naravno, umjetnica koju izuzetno cijenim (ne toliko zbog muzike, izuzev nekoliko pjesama, koliko mi je fascinantna kao pojava), Kate Bush:
Kate_Bush_10-1.jpg

Back