Zenski SUPER programeri! (VASA ISKUSTVA)

zemunka :):
jel gledaju da li si m ili z kad te zaposljavaju? mislim vi valjda imate iskustva, pa podelite ga sa mnom :D

Iskusni poslodavci znaju tacno sta traze! To nema veze dali si m/z vec vode racuna o potrebnom iskustvu za radno mesto za koje traze kandidata. Naravno, u zavisnosti od vrste posla unapred se zna koji ce posao bolje da obavlja zena a koji muskarac. U klasicnoj software firmi preko 90% posla se svodi na narmalan 'linijski' posao a za samo mali deo je potreban 'muski genijalac'. To naravno ne vazi za projektovanje gde je veliko iskustvo neophodno!

Kod nas je stvar izbora dobrog kandidata jos uvek u povoju. Nasi poslodavci uglavnom nemaju dobar 'osecaj' za izbor pravog kandidata vec se ljudi primaju uglavnom na neciju preporuku i to u 99% slucajeva od osobe koja i nije iz trazene struke!?! I to ce se popraviti kada trziste ojaca i kvalitet proizvoda postane merilo opstanka. Zivi bili, videcemo...

Pozdrav!

Anonymous:
jagodica:
da li to onda znachi da muskarci nema shanse da ljudski nauche strani jezik s obzirom na odnos na filoloskom

Ne, samo znaci da ste mnogo talentovanije za jezike od nas. To je cista istina! Imao ja neki program za ucenje spanskog. I instaliram da ga vidim na sta lici (dosta lose uradjen - to sam i ocekivao, al to sad nema veze) i pokazem ga mojoj sestri koja "guta" spanske serije. I necete verovati!

Ona okrene ledja monitoru, ja pustim program da kaze neku recenicu na spanskom, tima "da li biste voleli malo soka pre ruchka?" i ona mi ladno prevede! ja naravno proverim njen prevod, jer je spogram englesko-spanski, i vidim da je sve pogodila! neverovatno, recenicu za recenicom! A ja i dok sam ucio nemacki u skoli, jedva sam razumevao kad ide njihov film na TV-u, a imao sam 5 iz nemackog.

Kontam da je tako i za programiranje. Kao sto je neko ovde rekao (a mnogi se slozili!) zene mi deluju bolje za straight-forward programiranje, a muski za neki slozeniji problem gde treba malo intuicije i sl. Jer, njima je to (najcesce, ne uvek!) posao koji treba odraditi, pa su predanije, pedantnije; a nama je to strast, pa nismo bas pedantni (jer strast nikad i nije) ali se hvatamo u kostac sa komplikovanim problemima: nekog on hipnotise, neko ga se dovati ko terijer pane pusta - zavisi od mentaliteta.

Jednom recju, nama muskima bi stvarno dobro dolso da se malo disciplinujemo i pocnemo urednije da radimo, dok zenama ne mozemo zameriti sto ne resavaju komplikovane probleme i sto su straight-forward, jer nema ni potrebe da svi budemo "najbolji" - uvek ce se traziti i neko da "odradjuje" i te, malko dosadnije, poslove...

uffffffffffffff......samo da udjem u formu razbicu te

r_vanja_:
Vecina muskaraca misli da su programerke ljudi nize klase, jer boze moj njihove sive celije ne mogu tom brzinom da rade kao njihove, posebno kada je bilo koja oblast tehnike u pitanju.

Oj NE! Jedino stoji cinjenica da se zene manje interesuju za takvu vrstu posla. To dalje ima za posledicu manje iskustvo. Samo nemoj da nas ubedjujes da je programiranje tipicno zenska 'disciplina'. Ne, nije. To i dalje ne znaci da ne postujemo koleginice koje su jednako dobre kao i mi. Voleo bih da sretnem i koleginicu koja ima vise znanja i iskustva od mene. Bila bi mi zaista cast!

Pozdrav!

p.s. Kad si se vec javila, sto ne izneses svoja iskustva?

p.p.s. A jos kad bi SUPER koleginica bila vitka plavusa... :roll:

slazem se da su zene (globalno) losiji programeri ali iskljucivo zbog cinjenice da ih to manje interesuje. pa dajte, mozete li da zamislite devojku od 15-16 godina koja delja c ili se igra sa interaptima. NE! one tad idu u grad, lickaju se i groze kompjutera. svaka cast onim koje znaju nesto, nema razloga da ih postujemo manje od bilo kog programera. cak suprotno, ako je ona uspela da prevazidje zensku fobiju od koriscenja kompjutera koje nije gledanje divx i igranje jednostavnih igara, zasluzuje jos vise postovanja!

samo napred girls, imate moju podrsku :lol:

Po mom misljenju programere delimo, kao i sve ostale stvari na: - dobre programere,
- i one koji to nisu.
Sve ostale klasifikacije, kao sto su na primer:muski programeri, zenski programeri, mladi programeri,...,ne bih trebalo da postoje. Prema tome - ZATVORI FIRMU(ustedeces sebi i pare i vreme).
Mada, koliko mogu ja da vidim iz tvojih tekstova-ti firmu i nemas,a ukoliko imas koristis je kao paravan za nesta drugo, a sta je to drugo stvarno ne bih znao.
Bez ljutnje, ali na ovakvu ponudu niko normalan nebi odgovorio.Pozdrav!

Da prilozim ovoj temi deo iz mog CV-a:
Programming Languages: Basic, Visual Basic, Pascal, Delphi, Java, C
Databases: SQL, Access, Crystal report
Tools: MS Visual Studio 97, MS Office
Applications: Adobe Photoshop, Adobe Image Ready, Macromedia Dreamweaver, JCreator, Borland Delphi
Others: Knowledge of the software lifecycle, Information system (design and programming in VB), Educational computer software (design and programming in VB)

Koristim i poznajem i druge alate, ali sam ovde navela one u kojima se odlicno snalazim... Tako da necu da citam tekstove koji slute na to kako nema zenskih programera...

Jedno parcence iz mog CV-a:
Senior Application Programer and Database Developer/Administrator
· Microsoft Windows 2000 Server and Profesional, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows NT Server and Workstation, Microsoft Windows 9x, 3.1x, MSDOS operating systems;
· MS Office 2000 and MS Office 97 (Word, Access, Excel, Power Point);
·Programming:
-.NET Framework, VB .NET – over 1 year
-XML Web Services – last year
-Borland Delphi 7 – last year
-Visual Basic 6.0 – over 4 years
-Fortran – over 14 years
-Ada – over 9 years
-Assembler (8085, 8086, DPS Honeywell 6/92) – over 10 years
-Pascal, both object and procedural
-Prolog – over 15 years
-Lisp – over 7 years
-Basic – over 16 years
·Strong background in database design and implementation in:
-MS SQL Server 2000, 6.5, 7.0 (an exelent Database developer and administrator)
-MS Access XP, 2000, 97
-basic knowledge in Oracle
·Internet Information Server, Office Server Extensions – basic knowledge

Pozdrav svim zenama programerima! Ja na zalost ne poznajem vise ni jednu
p.s. UUUPS! Zaboravih da pozdravim i mail programmers - POZDRAV!

redsonia:
Applications: Adobe Photoshop, Adobe Image Ready, Macromedia Dreamweaver, JCreator, Borland Delphi
Others: Knowledge of the software lifecycle, Information system (design and programming in VB), Educational computer software (design and programming in VB)

Koristim i poznajem i druge alate, ali sam ovde navela one u kojima se odlicno snalazim... Tako da necu da citam tekstove koji slute na to kako nema zenskih programera...

Mala dobronamernih primedbi... Crystal raport nije baza podataka a Borland Delphi bi tesko podveo pod aplikaciju... smanji malo 'dozivljaj' kada PUMPAS svoj CV i slobodno izbaci iz prigramskih jezika Basic i Pascal... ovo ostalo je sasvim dovoljno. Drgo, nemoj da poistovecujes informacioni sistem sa dizajnom i programiranjem vec opisi da si deo tima koji pise konkretnu aplikaciju xxx i ti radis na dizajnu i programiras... Sredi malo CV, bice ozbiljniji.

Sve najbolje!

p.s. A sto se iskustava tice, SUPER!

redsonia:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

redsonia:

Jos samo da naucis C# programiranje bilo bi COOL. :)
A sto se tice grafike CorelDRAW je nedostizan.

Back