Женски акт

• Začetnik teme Začetnik teme Лилит
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za Lilit I gost: tesko je reci ko je dao najbolji akt, a ti gost, obrati se na donji mail ako zelis akt...znam da ce ti covek to uraditi perfektno, sigurno, jer moj akt vec visi na zidu u mojoj sobi..ako zelis to reci da ti dam adresu....

Mozda Ticijanova 'Danaja'... Mada bih takodje izdvojio Natjeove portrete francuskih Kneginja Anrijete i Marije Adelaide (kcerke Luja Petnaestog) kao i nacin na koji je prikazao Vojvotkinju od Orleana. Ali ipak to se ne mogu smatrati aktovima u klasicnom smislu, vec vise dozivljajem zene kao bozanstva.
A kako biste ocenili muske aktove kroz istoriju umetnosti?

optimas:
Mozda Ticijanova 'Danaja'... Mada bih takodje izdvojio Natjeove portrete francuskih Kneginja Anrijete i Marije Adelaide (kcerke Luja Petnaestog) kao i nacin na koji je prikazao Vojvotkinju od Orleana. Ali ipak to se ne mogu smatrati aktovima u klasicnom smislu, vec vise dozivljajem zene kao bozanstva.
A kako biste ocenili muske aktove kroz istoriju umetnosti?

Naj act je Rubensov Bacchus!!!

Posto mi je renesansa omiljena, izdvajam Boticelijevo Radjanje Venere! Ali i neprevazidjenog Djordjonea i njegovu Usnulu Veneru!A kad bolje razmislim i Ticijanova Venera pred ogledalom je sjajna!
Medjutim, obozavam i Kurbeove aktove , nekako mi je on uneo najvise strasti ( ako ne racunam Mikelandjelove aktove po Sikstinskoj kapeli, danas su nazalost neki obuceni), kao sto je Zena sa papagajem, Spavaci, Izvor...
Ma ima tu aktova i aktova!! Naravno Maneova Olimpija je zakon!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back