Zenske suze

Ženi zaplakati i pijanom zapevati najmanji problem

Otvor prozor curice malena
Umoran sam idem sa terena
Otvor prozor milo moje zlato
Gazio sam i vodu i blato
Otvor prozor samo jedno krilo
Čini mi se lakše bi mi bilo
Otvor prozor i uspavaj sina
kad ja dodjem DA BUDE TIŠINA

imam dve veoma bliske zenske osobe koje ne placu (ne mogu da placu) nikada, koliko god bile tuzne
ja ne mogu da zaustavim suze i kad sam tuzna i kad sam besna i jos u mnogo drugih situacija
nema (ili bar ne mora) to da ima veze sa manipulacijom, niti sa muskarcima, jednostavno se organizam drugacije ponasa

Idi na cigansku sahranu pa ćeš da plačeš kao za svojima.
Kad počne Ciganka da nariče...pa hebala nam je kevu, Za pola sata svi smo plakali , ko penzosi za Titom.

Ne znate bre da postavite dobru temu o zenama, vec kao pi pacenici gledate da se uvlacite u bu, cak i kad ih napadate.

Tema o suzama......?

Evo ti jedno bolje pitanje......
Zenski zahtev za ugladjenoscu

I to onaj zahtev pri prvom kontaktu....ili npr ovde preko neta......

Sad ce neko da pita kakve veze ima kultura i suze?
Prvo ugladjenost nije kultura, vec zene svako iskakanje iz "ugladjenosti" zovu nekulturom.
A ugladjenost im je hod po sujeti bez dodirivanja njihovih frustracionih tacaka...
Dakle nahvali, ali nikako ne dodirni bilo sta gde je frustrirana, a vala ima milion tacaka gde jeste, od toga gde radi, sa kim radi, nemoc na poslu, do znanja, imanja i finansija, to da je dosadna pa je niko ne slusa i slicno.

Ocigledno ugladjenost nema veze sa kulturom niti sa nekim postojecim kulturnim prilazima, vec ima sa sablonom prilaska i sa izmastanim pristupom koji se pasivnom agresijom namece kao kultura, a nije, kao zahtev koji je rigorozan, jer u protivnom nastupa ignorisanje, sa javnom opomenom da je neugladjen muskarac ustvari prostak ili nekulturan....Osveta i opomena, manipulacija okoline do daske.

A vecina ili cak i sve zene to rade....
A opet koja je veza sa suzama.....pa slicnost je u pasivnoj agresiji.....suze takodje sluze , osim da iskazu slabost, da daju negativnu konotaciju neuslisavanju zelja i htenja zene prema okolini.
Izazovitelj suza ce isto biti osudjen i primoran da menja ili polozaj ili pristup kao i onaj koji je neugladjen, tj nije recima titrao po jajima zeni pri prvoj komunikaciji

Za razliku od suza koje mogu biti prave, tj izraz slabosti bez manipulacije (nije dokazano danas), pracenje reakcije na ugladjenost i neugladjenost jasno pokazuje zamisao zene....Dakle mnogo pre nego sto upotrebi suze, upotrebice algoritam eliminacije ugladjenosti i tu je mozete pre videti...
Cistka terena ce se javiti ili kao jedva primetna zelja ili gest, ne postoji sansa da se ne pojavi u bilo kom obliku...

Ko ne upozna blisku zensku osobu preko stava prema ugladjenosti i zahtevima ugladjenosti, ostaje mu skuplji nacin , otkrivanja moci preko koriscenja suza...
A zasto da primetite oklopnika tek kad vas opauci buzdovanom, kad mozete da ga vidite i ranije, i cujete njegovu zveku oklopa...

Dakle bolje pitanje je kakvu ugladjenost kao zahtev primecujete kod devojke...ako pazljivo posmatrate videcete svasta, a ako onako cigansko seljacki gledate, necete videti nista...videcete bukvalno sitne svadje i poigravanja.

Zena moze da place i u pustinji.......Ovo je jako vazna istina....muskarac ce u soku od potencijalne smrti debelo da se razbudi i nema plakanja u pustinji...
Zeni je nebitna i smrt ako ne moze da bude casna....na neki nacin kako ona to zamislja....niko drugi....

- - - - - - - - - -

Nauka kaže da je plač zdrav.

Nije plac zdrav.....kad kazes nauka, to je isto kao kad mediji kazu, poznato je....e sipak je dozvoljeno samoreferenciranje.....

Moja tetka je bila majstor za plakanje . Navede priču na neku žalosnu temu i odmah zaplače .
Sjećam se da mi je nekoliko puta pričala kako joj je unuk tražio novac za patike a ona nije imala :
" Dala bi baba da ima kme kme ali nema kme kme ! "
Po njenoj priči je plakao i unuk dok je kod nje jeo supu ( plakao zbog patika ) i pojeo je više suza nego supe .
Petnaest dana poslije prvog pričanja je pitam gdje joj je unuk . Kaže - otišao na more .
Idi tetka u pm !

Vrlo retko plačem, jednom u ko zna koliko godina ali kada plačem to je iskreno i znači da mi je zaista baš teško.
Nije tačno da svako može tek tako da plače i glumata. I da hoću ne mogu. Prosto tih suza ne bi bilo

ne volim da plačem ''u društvu'.
često ne mogu ni sama.
teško mi je, ono baš... kada osetim bes... onda idu suze koje označavaju bespomoćnost.
mrzim sažaljivo, patetično ili manipulativno pizdenje.

inače... svaka može i ume da glumata.
potpisujem i prilažem obe ruke ako se utvrdi suprotno.

Back