Ženska vs muška solidarnost

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
pre neki dan scena u busu, objektu koji od 90-tih kada sam morala putovati sa jednog na drugi kraj grada izbegavam- radije idem peske, usao kondukter, sa vrata trazi karte, neka devojka nije imala i pocinje:

K: dajte dokumenta
D: necu, sada ste mladicu na moje oci ponistili kartu, ponistite i moju
K: on je usao na ovoj stanici
D: ja sam na prosloj a sada silazim

i svadjaju se oni, kada se ukljucuje i zena pored devojke na sedistu
Z: bolje bi bilo da das licnu nego sto se dernjas po autobusu ....
prepirka svo troje, pa :
Z: ZASTO ME GURAS, NEMOJ DA ME GURAS
D: ZASTO MI NE DAS DA PRODJEM

ffrka, prepirka, devojka je besno dobacivala kako je x puta videla da muske puste bez karte ( sto sam i ja videla mali milion puta, samo prodju kada se muski namrgodi, a i kolege su mi pricali da samo nabace mrku facu i niko ih ne dira- dok zene maltretiraju zato sto one ne vole scene, fine su i kulturne pa ih caskom obrade za placanje) .... i na kraju izadje nekako iz autobusa, uz dobacivanje konduktera da ih pustaju zato sto su muskarci lepse vaspitani( :eek: :hahaha1: ), ko je nju vaspitao!

da zanemarim GSB aspekt cele price, mene je dojmio deo oko solidarnosti- da je muskarac sedeo pored muskarca u celom incidentu ako mu ne bi pomogao sigurno mu ne bi onemogucavao da ustane sa sedista i prodje .... verovatnije bi se trudio da pomogne ...

kao u onoj sali: kada zena ide u svaleraciju, sve drugarice ce reci da nije kod njih, dok bi za muskarca svaki ortak tvrdio da je bas tu, otvara pivo pa se ne moze javiti na telefon ....

zasto su zene takve ?
zbog muskaraca, zbog drugih zena, zarad visih ciljeva- zbog cega???

Poslednja izmena:
meni je to ciganisanje, a posebno što ljudi koji imaju posao oće da se švercuju :roll:

ja se previse zanela u zelji da budem slikovita

to je sto je, ali tema je zasto ta zena nije dala devojci da prodje, fizcki je onemogucavala koliko je god mogla pa se jos i bunila sto je gura da napravi scenu na koju je veliki procenat zena osetljivo,
dok ni jedan muskarac to ne bi uradio drugom muskarcu

ja se previse zanela u zelji da budem slikovita

to je sto je, ali tema je zasto ta zena nije dala devojci da prodje, fizcki je onemogucavala koliko je god mogla pa se jos i bunila sto je gura da napravi scenu na koju je veliki procenat zena osetljivo,
dok ni jedan muskarac to ne bi uradio drugom muskarcu

Varas se. Ima i medju muskarcima g*vana.
Koliko puta sam vec video scenu da ovaj sto kontrolise drzi lika, koji hoce da uhvati straftu...nekad se ne provedu najbolje....j*bes ga, takav posao. :mrgreen:

dobro, ko je ta zena ?
za sta se ona tu bori, za pravdu, frustraciju sto stari, dodvorava velikom snaznom kondukteru?

to je neka babuskera( ne mora i po godinama da bude) koja bi da bude zaprška u svaku čorbu: )))
relativno skoro sam imala "incident" u busu...sedim ja na sedištu do prozora i gledam kroz prozor, skorz zamišljena...i nisam uopšte primetila da je pored mene stajao čovek sa štakom, i šta se dešava?
počinje meni neko da popuje, da viče iz sveg glasa a iza mene je, okrenem se, neki drugi čovek ***** sve u 16 kako sam ja nevaspitana i ne ustajem tom čoveku sa štakama, ja u čudu...odakle svi ovi oko mene...kažem nisam videla gospodina i koliko mogu da primetim on ne "kuka" što ga nisam primetila( koji je još krenuo da mi se izvinjava što me ovaj napao, bilo mu neprijatno)
ovaj nastavlja da priča o današnjoj omladini kako je nekulturna, ne poštuje straije, bla, bla, bla...ja onako, i dalje fina, prepirem se al ne vređam nikoga...i kad sam ustala, žena iza mene kaže konačno da mrdneš svoju guzicu, kako te nije sramota:eek::eek::eek:?
e tu sam poludela...samo sam se okrenula( znam da sam imala ubistven pogled ) i rekla joj da začepi svoju prljavu gubicu il ću ja da joj je začepim, odmah je sišla na narednoj stanici:lol::lol::lol:

dakle, nisu samo žene takve kao ta iz tvog uvodnog posta...al da, one znaju da doliju ulje na vatru;)

Ja sam se osvrnuo na konkretan primer sa kontrolorima i ljudima koji nemaju kartu. Video sam opisanu scenu vise puta. Mislim da to nije bas najbolji primer i da nema puno veze sa solidarnocu....jer kao sto neko rece, gledaju im kroz prste jer se boje da ne dobiju po tintari, a ne iz solidarnosti.

ti si dao kondukterski primer- njemu je to posao

tema je o osobi sa strane, zeni koja je fizicki pokusala onemoguciti kretanje drugom licu- na sta ZAKONSKI NEMA PRAVA ni OBAVEZU, samo zato sto se nasla u pogodnoj situaciji da nekome zagorca par minuta zivota
da je muskarac sedeo do nje sumnjam da bi isto reagovala ...

to je neka babuskera( ne mora i po godinama da bude) koja bi da bude zaprška u svaku čorbu: )))
relativno skoro sam imala "incident" u busu...sedim ja na sedištu do prozora i gledam kroz prozor, skorz zamišljena...i nisam uopšte primetila da je pored mene stajao čovek sa štakom, i šta se dešava?
počinje meni neko da popuje, da viče iz sveg glasa a iza mene je, okrenem se, neki drugi čovek ***** sve u 16 kako sam ja nevaspitana i ne ustajem tom čoveku sa štakama, ja u čudu...odakle svi ovi oko mene...kažem nisam videla gospodina i koliko mogu da primetim on ne "kuka" što ga nisam primetila( koji je još krenuo da mi se izvinjava što me ovaj napao, bilo mu neprijatno)
ovaj nastavlja da priča o današnjoj omladini kako je nekulturna, ne poštuje straije, bla, bla, bla...ja onako, i dalje fina, prepirem se al ne vređam nikoga...i kad sam ustala, žena iza mene kaže konačno da mrdneš svoju guzicu, kako te nije sramota:eek::eek::eek:?
e tu sam poludela...samo sam se okrenula( znam da sam imala ubistven pogled ) i rekla joj da začepi svoju prljavu gubicu il ću ja da joj je začepim, odmah je sišla na narednoj stanici:lol::lol::lol:

dakle, nisu samo žene takve kao ta iz tvog uvodnog posta...al da, one znaju da doliju ulje na vatru;)

sta joj znaci, pa i ona je bila mlada, ima decu ili sestrice, videla je mlado u zivotu

sta joj znaci ?

Back