Zenska solidarnost

...ukoliko moja drugarica raskine vezu ja sam njeno rame za plakanje a ne njegovo, to je za mene prirodni zakon a ne pitanje izbora. Neki izbori su toliko normalni da ih i ne povezujem sa pojmovima "biranje strana" i "davanje prednosti", ona kod mene ima prirodnu prednost i nikako ne moze biti drugacije.
To je solidarnost iz prijateljstva, a ne zenska solidarnost posto prepostavljam da bi isto tako bila rame za plakanje drugu kad bi raskinuo vezu sa devojkom :)

pa ja sam baš ODLUČILA da budem na ženskoj strani...eto tako...jer smo žene, majku mu, daj da se držimo zajedno
Ok, razumem da si odlucila, ali majku mu, eto tako mi nije dovoljno jasan odgovor ;)
Drzimo se zajedno da bi sta?
1. da bismo pobedile muske neprijatelje, da pokazemo da smo bolje?
2. da bismo se odbranile od muskih neprijatelja jer smo slabije?
3. nesto trece...
i dalje :dontunderstand:

prosto zato jer možemo da razumijemo jedna drugu
hormoni nam slično rade
putevi su nam ...slični
redolsijed naših važnih događaja u životu...sličan

to razumijevanje je suština...ma kakvo nadmetanje sa muškarcima...prosto...stajanje uz svoj red, pardon...rod

To je solidarnost iz prijateljstva, a ne zenska solidarnost posto prepostavljam da bi isto tako bila rame za plakanje drugu kad bi raskinuo vezu sa devojkom :)

Ne bih muskarcu sluzila kao rame za plakanje ma kakav mi drug bio, mogu da saslusam ali dalje od toga ne bih isla. Nisu im simpaticne drugarice koje se uvek nekako nadju kad se momak posvadja sa devojkom. Zensko - zensko prijateljstvo je drugacije od musko - zenskog prijateljstva, makar meni...

Ne bih muskarcu sluzila kao rame za plakanje ma kakav mi drug bio, mogu da saslusam ali dalje od toga ne bih isla. Nisu im simpaticne drugarice koje se uvek nekako nadju kad se momak posvadja sa devojkom. Zensko - zensko prijateljstvo je drugacije od musko - zenskog prijateljstva, makar meni...

imala sam i jdno i drugo
ovo sa muškim je puklo čim sam se udala...toliko o tome

Ja se solidarišem sa ljudima koji su mi simpatični, bez obzira na pol.
A jedina situacija u kojoj sam svesna 'ženske solidarnosti' je što nikada ne bih rekla drugarici, ili bilo kojoj ženi, bilo šta negativno o njenoj pojavi dok je prisutan neki muškarac.
(Inače mi nije problem da kažem 'što si se ugojila' ili 'grozna ti je kosa' ili 'imaš rupu na čarapi' :lol: )

uvek sam na strani zena...msm ko ce da nam pomogne ako same sebi i ostalim zenama ne pomazemo...solidarishenm se chak i u uzasnim situacijama...kad je npr. zena ubila muza:mrgreen:...za to mora da je postojao veoma jak razlog:aha:

:zelenko3: Па јесте, чим га је убила мора да је био тежак скот и злостављао је.
Жене се само јавно солидаришу, што и није тако лоше, за неискусне мужјаке..ко вас не зна, скупо би вас платио.

:zelenko3: Па јесте, чим га је убила мора да је био тежак скот и злостављао је.
Жене се само јавно солидаришу, што и није тако лоше, за неискусне мужјаке..ко вас не зна, скупо би вас платио.

Na zalost, samo se na vlastitim iskustvima uci:per:

zenska solidarnost ne postoji, osim kod dugogodisnjih prijateljstava. problem su muskarci, jer su oni zenama plen i naravno da zene uglavnom nece biti solidarne, jer im je cilj da ulove plen. i zene su muskarcima plen, ali zene kao lovci zele da zadrze svoj plen samo za sebe, a muskarci mogu i da ga podele, ne uvek, ali cesce da.
to je zbog nekih animalnih nagona, ali i drustvenog uticaja.

msm, ovo je najgrublje i najprostije opisano.

bas nisam solidarna sa zenama. :lol:

p.s. sto neki vec napisase posle vise godina druzenja nije u pitanju zenska solidarnost, nego prijateljska bez obzira na pol.

Poslednja izmena:
zenska solidarnost je kad sednes sa drugaricom u poslasticarnicu:dash: na kafu,bale ti cure od srece i iscekivanja,a ona kaze,ja ne smem nista da jedem,na dijeti sam.
i ti onda uzmes samo sok :(
to muskarci nikad ne bi uradili.ne bi ni skapirali da treba da urade

za zensku solidarnost sposobne su zene
dakle, ne kraljice koje traze podanike
ne nesigurne usplahirene domacice, koje u svakoj reci vide provokaciju
vec zene, sigurne u sebe, sigurne u zensko srce..
ja takvih zena poznajem dosta
i veoma ih volim.
moje vestice-zmajice:heart:

Back