Ženska filozofija

coviax1

Poznat
Banovan
Poruka
8.892
Zaista,postoji li uopšte ženska filozofija?
Ili je situacija slična s religijom:Epizodne uloge koje nisu značajne...
Da li su samo hrišćanstvo i islam "krivi" što žena skoro nema u
filozofiji...?
Ili su ljudi dvopolna bića pri čemu je jedan pol i fizički i intelektualno
inferioran? (Naravno da je ovo provokacija!)
Ili je to(po idealistima)samo moja predstava u kojoj ja namerno ženama ne dozvoljavam da se bave filozofijom-ljubomorno čuvam tu intelektualnu
aktivnost samo za sebe,gurajući žene u stvari po sebi za koje i ne znam (u
filozofiji):mrgreen:?

Di me nadje.....:heart:

U praktičnoj primeni filozofije je isti slučaj......mnogo žena i tek po neki muški sa sporednom, epizodnom ulogom :manikir:;)
Pozitivistički,praktična primena filozofije je krčenje puta svakoj nauci,metode i izbori sredstava intelektualnih aktivnosti,upotreba jezika u komunikacijama i umetnosti,edukacija i osposobljavanje novih "filozofa" ... Zaista,kad malo "razgrneš" tu praktičnu stranu filozofije ispada da su muški samo teoretičari i stratezi
filozofije...DOOOBROOO...Onda potpitanje:Kako u teoretskom radu na filozofskim oitanjima i problemima kao i u filozofskim strategijama (usmerenjima istraživanja)žene tek sporadične? ? ?

Pozitivistički,praktična primena filozofije je krčenje puta svakoj nauci,metode i izbori sredstava intelektualnih aktivnosti,upotreba jezika u komunikacijama i umetnosti,edukacija i osposobljavanje novih "filozofa" ... Zaista,kad malo "razgrneš" tu praktičnu stranu filozofije ispada da su muški samo teoretičari i stratezi
filozofije...DOOOBROOO...Onda potpitanje:Kako u teoretskom radu na filozofskim oitanjima i problemima kao i u filozofskim strategijama (usmerenjima istraživanja)žene tek sporadične? ? ?

Nemaju kad Covi.....žena je rodilja....iz nje izlazi život o kome se treba starati u praksi. Kao i kod većeg dela živog sveta ženka je ta koja se stara o mladima, o mužjaku, kući. Lista prioriteta nam je u genima urezana.....:)
Naravno, i muški imaju svoju listu ptioriteta.....izmedju ostalog teorija i strategija ali globalna

Ko je to "vi"? Dadi i ja sigurno ne spadamo u te "zapete"...Možda Dadi u napete,ali Covi u sasvim opuštene!:hahaha::zcepanje::eek::mrgreen::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Pa vi muški filozofi ....ne samo vas dvojica hahahahaha
Za Dadija ne znam, nisam imala čast upoznati gospodina pa evo prilike....Dadi, drago mi je Ljilja....:)
a tebe znam dovoljno ....zato sam i došla na ovu temu... :cmok2:
E, da.......ni ja nisam ta dama koja će reći takvu glupost o muškom palamudjenju...to nikada :manikir::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Dadi je student,mislim apsolvent (ne sufliraj-ionako te ne čujem na TO uvo) prava i sin ovde jedne eminentne osobe...Toliko je individualac
da mislim da je pobego od kuće...Veruje u Boga,ali još malo ako se bude družio s ovakvima-neće Mu verovati...itd...E da,voli muziku i želi
mir u svetu...:hahaha::ok:

Covi bre što lepo pišeš o čoveku apsolventu :zcepanje:....a jel ćeš i za mene da napišeš nešto lepo...m? :flert::zcepanje:
Pa ja znam o tvom vučjaku Mešu toliko da bih mogao napisati Beli očnjak 2 ladno,a o tebi ću jednu pesmicu sklepati ne bio Covi...Ups!Umalo
se to nije stvarno i desilo-ovde na Krsti...:hahaha::mrgreen::rotf:
Uostalom,vežbao sam pesmice s Mari...Popadali smo s Krstarice od smeha-jedva su nas nekim mrežama povatali...:hahaha::heart::rotf::rotf::rotf::rotf:

Pa ja znam o tvom vučjaku Mešu toliko da bih mogao napisati Beli očnjak 2 ladno,a o tebi ću jednu pesmicu sklepati ne bio Covi...Ups!Umalo
se to nije stvarno i desilo-ovde na Krsti...:hahaha::mrgreen::rotf:
Uostalom,vežbao sam pesmice s Mari...Popadali smo s Krstarice od smeha-jedva su nas nekim mrežama povatali...:hahaha::heart::rotf::rotf::rotf::rotf:

hahahahaah o Mešu knjiga a o meni pesmica.....i još sklepana u najavi....verovatnoća mogućeg vrlo mala :eek::eek::eek:
majkumu.....i još mi ladno kaže kako je vežbao sa Mari.....pa će sad da primeni to na mom slučaju...eto.... folozofijooooooooooooooo kude stižeeee :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

hahahahaah o Mešu knjiga a o meni pesmica.....i još sklepana u najavi....verovatnoća mogućeg vrlo mala :eek::eek::eek:
majkumu.....i još mi ladno kaže kako je vežbao sa Mari.....pa će sad da primeni to na mom slučaju...eto.... folozofijooooooooooooooo kude stižeeee :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
E jesi Ljiljo filosof i to pravi srpski...Oportuno A?
Ne može...o Mešu ćeš ti napisati-to znam,a s Mari sam vežbao da bih Tebi mogao napisati najlepšu pesmicu...:hahaha::klap::klap::klap:
Šta sad kažeš?Jesam li se izvukao?
(U ebote,ako ovo dođe do Mari...Naebo Covi...:rumenko::hahaha::rotf::rotf::rotf:)

E jesi Ljiljo filosof i to pravi srpski...Oportuno A?
Ne može...o Mešu ćeš ti napisati-to znam,a s Mari sam vežbao da bih Tebi mogao napisati najlepšu pesmicu...:hahaha::klap::klap::klap:
Šta sad kažeš?Jesam li se izvukao?
(U ebote,ako ovo dođe do Mari...Naebo Covi...:rumenko::hahaha::rotf::rotf::rotf:)

hahahaah srpski nego šta.....od prvog do poslednjeg slovceta bre :manikir:
Nemoj da pričaš da si zato vežbao....:eek: majkumu....koja čast za mene a za tebe zadovoljstvo :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Da si ti meni živ i zdrav i vežbao još mnogo godina sa kojom oćeš :heart:
a ovo ide pravac kod Mari.....ovolku lepotu da uskratim mojoj dragoj virtuelno-realnoj prijateljici ...aaaaaaaaa neee dragi moj....Ljiljkina duša neće da bude grešna....jok :ljutko::zcepanje::zcepanje:

Back