Žene u suknjama su ženstvenije?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A što ste toliko opsednuti ženstvenošću, govorite o njoj kao da je neki mistični kvalitet, kao da je moralni nedostatak ako se ne uspe biti ženstvena

Šta je to pa toliko bitno, ne razumem baš najbolje
Ne znam otkud tebi to da je iko opsednut. To je bas teska rec, opsednut. Mislim... OK.. Moralni nedostatak, misticni kvalitet, to ti tako shvatas, zvuci kao podsmevanje.
Online kultura nalaze da zaobidjes ono, sto ti nije jasno ili sa cim se ne slazes, ili na lep nacin razmenjujes misljenje, bez malicioznosti.
Nisu sve zene zenstvene, Boze moj, pa kao sto nisu ni sve zene visoke, zgodne, skolovane itd.. Sta da radimo mi niske? Necu sigurno otici na PDF na forumu, na kome se hvale visoke zene, i duriti se sto se visini pridaje vrednost, nego cu zaobici.
Ne znam iz kog razloga tebe licno sve ovo dotice.
Svako dobro.

Ne znam otkud tebi to da je iko opsednut. To je bas teska rec, opsednut. Mislim... OK.. Moralni nedostatak, misticni kvalitet, to ti tako shvatas, zvuci kao podsmevanje.
Pa prethodnih nekoliko postova se vrti oko ženstvenosti i njenog odnosa sa dugim suknjama i odećom uopšte, kako neke žene imaju ili nemaju taj mistični 'rođena sa tim' kvalitet zvani Ženstvenost.

Ženstvenost naravno nije nikakav mistični kvalitet, već skup praksi, ponašanja i očekivanja od žene kako bi bila poželjna od strane muškaraca, obična strategija preživljavanja u svetu koji ženu vrednuje na osnovu njene spremnosti da ne izaziva odnos moći polova. Tj. da bude tanana, nežna, brižna nealapača. Nije neka stvarna osobina ili urođeno svojstvo žene koje neke žene eto, naprosto rođenjem nisu dobile. Potpuno naučena i društveno oblikovana stvar, uloga koju neke žene bolje izvode od drugih.

Pa prethodnih nekoliko postova se vrti oko ženstvenosti i njenog odnosa sa dugim suknjama i odećom uopšte, kako neke žene imaju ili nemaju taj mistični 'rođena sa tim' kvalitet zvani Ženstvenost.

Ženstvenost naravno nije nikakav mistični kvalitet, već skup praksi, ponašanja i očekivanja od žene kako bi bila poželjna od strane muškaraca, obična strategija preživljavanja u svetu koji ženu vrednuje na osnovu njene spremnosti da ne izaziva odnos moći polova. Tj. da bude tanana, nežna, brižna nealapača. Nije neka stvarna osobina ili urođeno svojstvo žene koje neke žene eto, naprosto rođenjem nisu dobile. Potpuno naučena i društveno oblikovana stvar, uloga koju neke žene bolje izvode od drugih.
Zenstvenost nije njanjava, bar ne kod zena, koje ja smatram zenstvenim. Pre mislim da je prirodna postavka zenine energije, nego naucena i fingirana.

Ako je prirodna onda ima bezbroj oblika, pa i one koji nam se ne dopadaju, a ne samo jedan, i to, koincidentno, onaj koji se dopada muškarcima. : )
Jeste prirodna, urodjena i ima puno oblika. I da, kroz zivot na njeno dalje oblikovanje uticu mnoge stvari, sto mozda zbunjuje, ali ostaje ona baza, ono sto je zena i iz cega proizilazi taj termin „zenstvenost“.

Umorila sam se od raznih novih zena i zenskih verzija sa drugacijim polnim osobinama, sve je to ok, neka budu sta zele, samo ja to vise ne mogu da pohvatam, pa kad se napokon dogovore i naprave zavrsnu listu kako sve treba da ih zovemo, tretiramo itd. tada cu to sve popamtiti i ponasati se onako kako zele.

Umorila sam se od otresitih kozmickih pikci kojima smeta svako ko se ne ponasa kao one, koje svuda vide zaveru muskaraca, ponizne zene itd. Feminizam je u svojim pocecima bio sjajna stvar, a sad je vise zenomrzacki od sovinizma, jer prihvata samo jednu vrstu zena - one slicne njima. Sve drugo im je lazno i neprihvatljivo.

Jeste prirodna, urodjena i ima puno oblika. I da, kroz zivot na njeno dalje oblikovanje uticu mnoge stvari, sto mozda zbunjuje, ali ostaje ona baza, ono sto je zena i iz cega proizilazi taj termin „zenstvenost“.
A šta je? Opet neki mistični kvalitet, ili naprosto XY hromozomi?

Meni je ovo zaista interesantno, sad izgleda da postoji neka 'baza', a ja zaista ne znam šta je ona, osim da žena bude žena, biološki.

A šta je? Opet neki mistični kvalitet, ili naprosto XY hromozomi?

Meni je ovo zaista interesantno, sad izgleda da postoji neka 'baza', a ja zaista ne znam šta je ona, osim da žena bude žena, biološki.
Pa evo plasticno, kako bi vecina zena resavala pitanje rata i da li bi do njih dolazilo u tolikoj meri da su imale priliku da odlucuju?
Idi skroz unazad kroz istoriju kad je razmena informacija i uticaja bila puno sporija ili nikakva. Vidis li to nesto sto bi se moglo nazvati zenski princip?

Zena je zeni vuk.
Muski se bar solidatno stite i ne podmicu nogu jedan drugom, a zene vode polemiku je li zenstvenost tetkasta, njanjava, glumatanje, femkanje ili feminizam..
Sve smo lepe i zenstvene, svaka na sebi svojstven nacin.
Da zakljucamo temu u lepom duhu...
:) Lepo od tebe.

Ali i muskarci konkurisu jedan drugom, samo drugacije. I mislim da imaju manje problema da definisu svoju prirodu.

Zene su jos zbunjene. „Sta sam ja stvarno, a sta su mi dodali?“ :)

Back