i muškarac u suknji je ženstveniji od muškarca u pantalonama
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam otkud tebi to da je iko opsednut. To je bas teska rec, opsednut. Mislim... OK.. Moralni nedostatak, misticni kvalitet, to ti tako shvatas, zvuci kao podsmevanje.A što ste toliko opsednuti ženstvenošću, govorite o njoj kao da je neki mistični kvalitet, kao da je moralni nedostatak ako se ne uspe biti ženstvena
Šta je to pa toliko bitno, ne razumem baš najbolje
Pa prethodnih nekoliko postova se vrti oko ženstvenosti i njenog odnosa sa dugim suknjama i odećom uopšte, kako neke žene imaju ili nemaju taj mistični 'rođena sa tim' kvalitet zvani Ženstvenost.Ne znam otkud tebi to da je iko opsednut. To je bas teska rec, opsednut. Mislim... OK.. Moralni nedostatak, misticni kvalitet, to ti tako shvatas, zvuci kao podsmevanje.
Zenstvenost nije njanjava, bar ne kod zena, koje ja smatram zenstvenim. Pre mislim da je prirodna postavka zenine energije, nego naucena i fingirana.Pa prethodnih nekoliko postova se vrti oko ženstvenosti i njenog odnosa sa dugim suknjama i odećom uopšte, kako neke žene imaju ili nemaju taj mistični 'rođena sa tim' kvalitet zvani Ženstvenost.
Ženstvenost naravno nije nikakav mistični kvalitet, već skup praksi, ponašanja i očekivanja od žene kako bi bila poželjna od strane muškaraca, obična strategija preživljavanja u svetu koji ženu vrednuje na osnovu njene spremnosti da ne izaziva odnos moći polova. Tj. da bude tanana, nežna, brižna nealapača. Nije neka stvarna osobina ili urođeno svojstvo žene koje neke žene eto, naprosto rođenjem nisu dobile. Potpuno naučena i društveno oblikovana stvar, uloga koju neke žene bolje izvode od drugih.
Ako je prirodna onda ima bezbroj oblika, pa i one koji nam se ne dopadaju, a ne samo jedan, i to, koincidentno, onaj koji se dopada muškarcima. : )Zenstvenost nije njanjava, bar ne kod zena, koje ja smatram zenstvenim. Pre mislim da je prirodna postavka zenine energije, nego naucena i fingirana.
Lepota, pamet, pa eto i ta zenstvenost i muzevnost su u oku posmatraca, zato su subjektivna kategorija. Svako je nekom drugom lep, pametan, zenstven, muzevan. Samo treba sebi naci parnjaka.Ako je prirodna onda ima bezbroj oblika, pa i one koji nam se ne dopadaju, a ne samo jedan, i to, koincidentno, onaj koji se dopada muškarcima. : )
Jeste, i zenstvena i dobrostojeca.u kompletu od lana made by max mara je svaka zenstvena
Jeste prirodna, urodjena i ima puno oblika. I da, kroz zivot na njeno dalje oblikovanje uticu mnoge stvari, sto mozda zbunjuje, ali ostaje ona baza, ono sto je zena i iz cega proizilazi taj termin „zenstvenost“.Ako je prirodna onda ima bezbroj oblika, pa i one koji nam se ne dopadaju, a ne samo jedan, i to, koincidentno, onaj koji se dopada muškarcima. : )
A šta je? Opet neki mistični kvalitet, ili naprosto XY hromozomi?Jeste prirodna, urodjena i ima puno oblika. I da, kroz zivot na njeno dalje oblikovanje uticu mnoge stvari, sto mozda zbunjuje, ali ostaje ona baza, ono sto je zena i iz cega proizilazi taj termin „zenstvenost“.
Pa evo plasticno, kako bi vecina zena resavala pitanje rata i da li bi do njih dolazilo u tolikoj meri da su imale priliku da odlucuju?A šta je? Opet neki mistični kvalitet, ili naprosto XY hromozomi?
Meni je ovo zaista interesantno, sad izgleda da postoji neka 'baza', a ja zaista ne znam šta je ona, osim da žena bude žena, biološki.
Ne?Vidis li to nesto sto bi se moglo nazvati zenski princip?
Pa onda nemamo vise o cemu da pricamo.
Zena je zeni vuk.
Muski se bar solidatno stite i ne podmicu nogu jedan drugom, a zene vode polemiku je li zenstvenost tetkasta, njanjava, glumatanje, femkanje ili feminizam..
Sve smo lepe i zenstvene, svaka na sebi svojstven nacin.
Da zakljucamo temu u lepom duhu...
Sve, ali sve si u pravu. Dodala bih jos nesto, ali se bojim da i ova raspravica ne ode u coravu stranu.Lepo od tebe.
Ali i muskarci konkurisu jedan drugom, samo drugacije. I mislim da imaju manje problema da definisu svoju prirodu.
Zene su jos zbunjene. „Sta sam ja stvarno, a sta su mi dodali?“![]()