Zene u Srbiji zive pet godina duze nego muskarci !

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Očekivani životni vek u Evropskoj unije je 80,9 godina, i to 83,5 godina za žene i 78, 3 godine za muškarce, odnosno procenjuje se da žene žive duže 5,2 godine, pokazuju istraživanje Eurostata.

Podaci govore da je u svim zemljama članicama EU očekivani životni vek veći za žene nego za muškarce, mada razlika znatno varira od zemlje do zemlje.

Kako navodi Eurostat, najveće razlike među polovima, u korist žena, su u Letoniji (9,9 godina), Litvaniji (9,8 godina) i Estoniji (8,8 godina).

Najmanje razlike su u Švedskoj (3,3 godine) i Holandiji (3,2 godine).

U Srbiji žene žive pet godina duže od muškaraca.

E ovo je stvarno nepravda i diskriminacija! A zene kao fol - slabiji pol!

Treba nesto da se hitno uradi i da se zenski vek SKRATI, da bude isti kao kod muskara.

To bi bilo posteno, zar ne?

ko vam je kriv, kada jedete vise nego sto treba, pijete, sedite ispred tv-a za razliku od zena koje rade dve smene dnevno
E aj se spusti na zemlju malo zene su zasticene kao beli medvedi mnogo se ratovalo u poslednje vreme nakon svakog rata bude 5-6 zena na 1 muskarca ovde kod nas drzava ni ne stigne da se oporavi dodje vec drugi rat, cak i kad je mirno sve je namesteno da bude lakse zenama muskarac je odgovoran za sve izlozen mnogo vecem stresu ima vece odgovornosti i tih 5 god je mala razlika

Naravno da je mala razlika ali vam i ona smeta ..vise bi voleli da je obrnuto ali nije i pricamo u mirnodopskim uslovima a ne ratnim..ratovima se smanjuje broj muske populacije kao sto je bilo u Srbiji u I svetskom ratu , a duzina zivotnog veka je druga prica ona je uslovljena genetikom pre svega a onda i nacinom i uslovima zivota , zato sam i karikirala sa jelom , picem i sedenjem jer cinjenica je da vam je aktivnost manja, priznali ili ne zene vise rade od muskaraca, samim tim su i aktivnije

Da ti sad objasnjavam da svaka zena koja izgleda iole pristojno nadje bogatog muza jer je svesna svog izgleda a muskarci bi sve dali samo da je zadrze pa onda ne zna kako jaje da isprzi a ne da ide na posao... aj ne zezaj molim te uzivaj sto si zena
Teze poslove kao sto su gradjevina, voznja kamiona,rad u vojsci, policiji itd radi neuporedivo vise muskaraca( i to postoji kao odredjen broj zena u policiji koji mora da ide na neki broj muskaraca inace ni toliko ih ne bi bilo)

E aj se spusti na zemlju malo zene su zasticene kao beli medvedi mnogo se ratovalo u poslednje vreme nakon svakog rata bude 5-6 zena na 1 muskarca ovde kod nas drzava ni ne stigne da se oporavi dodje vec drugi rat, cak i kad je mirno sve je namesteno da bude lakse zenama muskarac je odgovoran za sve izlozen mnogo vecem stresu ima vece odgovornosti i tih 5 god je mala razlika
Pošto su generacije koje su iznele www2 uglavnom već otišle iz statistike a u kompletnom ratu 1991-1995 je poginulo oko 2000 vojnika(jna,paramilitaraca,dobrovoljaca VRS) iz Srbije i oko 1000 1998-1999, 3.000 muškaraca nije nešto što može da napravi toliki disbalans u statistici. Znači ipak je biologija glavni uzrok,potpomognuta stilom života što se da videti i iz statistike daleko mirnijih društava gde je razlika ista. Apsolutno svuda u svetu žene imaju duži prosečan životni vek. Ko nađe zašto konkuriše za nobela :lol:

20 Reasons Why Women Live Longer Than Men :lol:

men-safety-fails-4.jpg

men-safety-fails-1.jpg

men-safety-fails-9.jpg

men-safety-fails-14.jpg

Da ti sad objasnjavam da svaka zena koja izgleda iole pristojno nadje bogatog muza jer je svesna svog izgleda a muskarci bi sve dali samo da je zadrze pa onda ne zna kako jaje da isprzi a ne da ide na posao... aj ne zezaj molim te uzivaj sto si zena
Teze poslove kao sto su gradjevina, voznja kamiona,rad u vojsci, policiji itd radi neuporedivo vise muskaraca( i to postoji kao odredjen broj zena u policiji koji mora da ide na neki broj muskaraca inace ni toliko ih ne bi bilo)
Teze poslove rade zato sto nisu sposobni za bolje.
A policija ti tek nije merodavna, sve sam brav do brava.

Poslednja izmena od moderatora:
Teze poslove rade zato sto nisu sposobni za bolje.
A policija ti tek nije merodavna, sve sam brav do brava.
Nadmasila si njenu glupost, ako muskarci nisu sposobni za bolje raspitaj se ko je na celu najvecih svetskih kompanija, ko je izmislio sve ono sto koristis svakodnevno, 95% ljudi koji imaju veliku moc su muskarci, a te kao uspesne zene koji ih je malo su dogurale tu jer su spavale sa ovim kategorijama sto sam naveo a onda ti kazes da su muskarci niza vrsta
Ali vidim da ste i ti i tvoja koleginica neke feministkinje tako da u pravu ste za sve samo napred

Poslednja izmena od moderatora:
Žene prevashodno žive duže zbog genetskih predispozicija, svuda je to tako. Valjda se priroda tako postarala da nadomesti to što je odnos žena i muškaraca na planeti 1:1.05.

E sad, koliko dugo žive duže od muškaraca, taj broj se razlikuje od države do države. Koji su sve faktori u tome ne znam, verovatno ima udela i bavljenje tim robijaškim poslovima tipa rudarenje i slično gde ljudi udišu otrove ceo radni vek, ali i ja mislim da je glavni razlog to što mukarci generalno manje vode računa o svom zdravlju nego žene. Ne samo u smislu alkohola, hrane itd, nego prosto izbegavaju da idu kod lekara dok vrag ne odnese šalu. Jer mi smo muškarci, mi nismo pičkice da kukamo za svaku sitnicu i taj fazon.

Back