Zene su sa Venere, muskarci sa Marsa

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imamo one generalizacije, tipa zene su emotivnije, osecajnije, muskarci su hladniji, mada to je opet verovatno do razlike u vaspitanju. Ima i one razlike u mozgu, neka me neko ispravi ako gresim, ali da zene koriste istovremeno i levu i desnu stranu mozga, i da su bolje u radjenju vise stvari odjednom, dok muskarci imaju bolju prostornu orijentaciju.

Razlike su samo u interesovanjima, tipa uvek ćeš imati više inženjera muškaraca kao i medicinskih sestara sa ženske strane, tako je i u Norveškoj, npr, gde je stopa ravnopravnosti najviša u svetu, prosto, kada su pitali žene "zašto je to tako" odgovorile su "zato što nam je računanje dosadno, ne bismo volele da radimo taj posao", takođe, kod žena se ranije javlja majčinski instinkt dok je kod muškarca prirodno da bude lovac, da bude predator, što može napraviti problem ako se ne kanališe, ali u principu isto je to sve... Nije ovo tako jednostavno za objasniti, tu se bukvalno knjiga može napisati, ali, eto, ukratko. :)

Koje su to razlike i sličnosti između žena i muškaraca, osim u polu...

Najvise je razlika u vaspitanje ....
A vaspitanje zavisi od podneblja,mentaliteta, religije. Ili kako ljudi u porodici to rade...

Pa recimo, jedan Austrijanac, i jedan Spanac su dva apsolutno razlicita tipa.

Neki su porodicni,neki avanturisti. Neki su vise papucari, drugi su macho. Neki misle sa imaju obaveze prema zeni,deci, drustvu uopstw..neki ne isecaju odgovornost.

Stvarno ne bi znala da kazem bilo koju osobinu - da je dele svi muskarci, na svim meridijanima :)

Za zene isto tako .....

Koje su to razlike i sličnosti između žena i muškaraca, osim u polu...

bilo jedno 200 x a i baš puno ima da se piše...uostalom i ti to znaš zato si i otvorila temu :per:
a mene tradicionalno mrzi :/

- - - - - - - - - -

Muskarci su estetski daleko lepsi nego zene, 30% su inetligentniji u proseku i nemaju menstruaciju.

a za ovakve stvari bi popio ban da sam mod
svoje neuspehe sa ženama lečite drugde

to možda gore kod vas..ovde su tradicionalnije da tako kažem

Pa nisu, samo sto vi to ne primecujete...zene su mnogo vise napredovale u svakom pogledu od muskaraca.
Pre pedeset godina, ako uzmemo tu granicu naprimer, skoro da nije bilo zena vozaca...danas je malo cudno ako zena nema vozacku dozvolu a neke odnjih imaju automobil samo za sebe(toga ima i u Srbiji, videla sam)...

- - - - - - - - - -

Da, ovaj.. pun ih je forum.

Ne znam za forum:)

Ni meni se nesvidja.
Mislim da je najveca razlika u danasnje vreme sto muskarci se i dalje drze tradicionalnog odnosa izmedju muskarca i zene, dok zene su po tom pitanju znatno napreodvale.

to se zove drugačije...emancipovale se i više neće samo da sede kući i peru veš i kuvaju i čuvaju decu
i to je ok, ali način na koji pojedine pokušavaju da afirmišu napredovanje žena u braku je blago rečeno katastrofa

- - - - - - - - - -

Pa nisu, samo sto vi to ne primecujete...zene su mnogo vise napredovale u svakom pogledu od muskaraca.
Pre pedeset godina, ako uzmemo tu granicu naprimer, skoro da nije bilo zena vozaca...danas je malo cudno ako zena nema vozacku dozvolu a neke odnjih imaju automobil samo za sebe(toga ima i u Srbiji, videla sam)...

kad kažeš žene su napredovale zvuči kao da su evoluirale genetski, kao da su viša bića postala...a samo rade ono što do pre 10tak godina nije bilo zamislivo da žensko radi...i opet ponavljam to je ok, ali način na koji se bore...ma piše iznad
i dobro osim što su i žen šefice, osim što mogu da voze automobile i nose pantalone po čemu su još "napredovale" ? misim nemoj te primere, aj malo budi ozbiljnija...umeš ti to i bolje

Back