Žene su glupe

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali ja znam da zene gotovo NISTA ZNACAJNO u celoj ljudskoj istoriji nisu stvorile ni u jednoj delatnosti zivota....

Pa nema onda logike da su JEDNAKO inteligentne...

Imaj samo u vidu da su zene sve do posle II sv. rata bile u vrlo podredjenom polozaju i da su imale vrlo ogranicena prava i da se skoluju i da se zaposljavaju i da pokazuju sta umeju i mogu

Mislim da je generalna razlika sto zena cesce obrati paznju na formu nego na sustinu. Zena na govorniku prvo primeti kako je obucen i da li je procelav pa tek onda ono sto govori. Bitnije joj je da je nesto estetski lepo nego funkcionalno. Npr, pio kupovini monitora uvek ce pre odabrati (njoj) lepsi nego eventualno bolji.

Dalje, generalno gledano zene nisu sposobne da misle apstraktno. Zakljucivnje cesce izvode emotivno nego logicki.

Sav razum jedne zene je okrenut upravo ka emocijama i upravlja se prema njima.

Poznajem gomilu muskaraca koji su glupi do bola. Takodje i zena. Jedina razlika je sto se ta glupost ispoljava na drugaciji nacin.

Msm da nije potrebno da iznosim svoje misljenje samo cu prekopirati tvoje.

Imaj samo u vidu da su zene sve do posle II sv. rata bile u vrlo podredjenom polozaju i da su imale vrlo ogranicena prava i da se skoluju i da se zaposljavaju i da pokazuju sta umeju i mogu

Imam to u vidu.

A imas li ti u vidu da zene AKO SU JEDNAKE sa muskarcima, TREBALE SU SE U ISTORIJI IZBORITI za svoj status.

Muska fizicka snaga ne bi mogla biti uvek dominantna nad zenskom inteligenicijom da su je posedovale u dovoljnoj meri....

U svakom slucaju, da su jednako sposobne i ineteligentne, bile bi najbolji pisci, naucnici, kuvari, frizeri, modni kreatori...

A cak ni to nisu...Tu muska snaga ne igra presudnu ulogu, kapitas?

BlondeWishingWell.jpg

Imam to u vidu.

A imas li ti u vidu da zene AKO SU JEDNAKE sa muskarcima, TREBALE SU SE U ISTORIJI IZBORITI za svoj status.

Muska fizicka snaga ne bi mogla biti uvek dominantna nad zenskom inteligenicijom da su je posedovale u dovoljnoj meri....

U svakom slucaju, da su jednako sposobne i ineteligentne, bile bi najbolji pisci, naucnici, kuvari, frizeri, modni kreatori...

Istina....razlika izmedju coveka i zivotinje je sto je covek misaono bice..inteligentno bice...samim tim fizicka snaga bi trebala da bude tercijalna...stvar...u principu...zene su manipulisale muskarcima svojom lepotom...ali nikakvu spec inteligenciju nisu pokazale...

Imam to u vidu.

I onda je kao muškarcima logika jača strana :mrgreen:

Najobicnije predrasude...
Ima ih raznih, kao i muskaraca. I cak mislim da su u nekim stvarima postavljaju pametnije od muskih, evo, recimo u odabiru partnera, uvek me fasciniralo njihovo snimanje subjekta :D
Dok mi jelte: sesi-tu, pedu-tu, faca-tu juris!!!....:dzentlmen:
Jednostavno nema glupih zena, nego ih jednostavno evolucija nije predvidela za one stvari koje su zaduzene muskarcima, i hormoni dosta uticu na razmisljanje, zapravo na razvoj karaktera, a ljudi cesto isti mesaju sa inteligencijom-veoma pogresno
Možda, da sam na kakvom društvenom fakultetu, pa makar i ekonomija..... našla bih neki link za to da kao diplomski obradim temu "Evolucija, geni i pol". I koliko ljudi to pogrešno shvataju, u kompletu.

Imam to u vidu.

Ja ne razumem kako tebe ne banuju,jer tolko ponizavas zenski rod u svakom tvom postu...

A Tina Tarner? Elizabet Tejlor? Helen Keller? { ne znas ni ko je ona,nemoj ni da se trudis da komentarishes } , Aretha Franklin, Jean Harrlow, Vivien Leigh, Ketrin Heburn { prva na listi najvecih legenda svih vremena,to ti je lista koju formira Akademija } Judy Garland, Lajza Mineli, Loren Bakal, Sofia Loren, Hatsepsut,Kleopatra, Jovanka Orleanka, Katarina II { carica Rusije }, Virzdinija Vulf, Marija Kalas { jedna od najvecih operskih pevacica }, Marija Kiri { prva zena koja je osvojila Nobelovu }, Frida Kalo { smatra se za jednu od najvecih umetnica 20tog veka },Amelia Erhart { prva zena koja je preletila Atlantik }.Ela Ficdzerald,mozda nije najbolji primer al' carica Agripina { Neronova majka,kolko ja znam JEDINA zena koja vladala neko vreme Rimom,a oni nisu dozvoljavali zenama da budu carice }kraljica Gorgo { supruga Leonidasa,isto tako crvsta kao i on }Nefertiti, Zainab Salbi { predsednica udruzenje Women for Women International }.....
Moda? Coco Chanel,Donatela Versace,Karolina Herera..

Josh mi samo reci da ni za jednu nisi informisan ko je..

A tim zenama nisi ni do kolena,pa josh piskaras ''cak ni to..''? aj majke ti daj mi svoj rezime naspram njih da vidim shta si postigao.

da su se zene borile? ako imas iole knjigu iz istorije videces koliko i koje zene su se borile za ravnopravnost...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back