Zene sa Dedinja - Prva TV

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Žene sa Dedinja - od 7. novembra, ponedeljkom u 21.10h

zene%20s%20dedinja.jpg

Lepe žene, skupa kola, luksuzne kuće, tajne, ucene i seksualne afere u novoj domaćoj sapunici.

Glavne junakinje su četiri dame iz visokog društva koje na izgled imaju sve: Čarna (Anđelka Stević) je supruga pop-pevača Martina Malbaše (Dragan Mićanović) koji je postao slavan posle pobede na "Beoviziji", Klara (Irena Mičijević) je gnevna advokatica iz stare beogradske porodice, Valerija (Maja Novelić) iskompleksirana domaćica, dok je Alisa (Lena Bogdanović) promiskuitetna vajarka koja ima ćerku iz prvog braka s Toljom (Milutin Milošević).
Radnja serije započinje žurkom koju organizuju Čarna i Martin. Oni su se tek doselili iz Kragujevca na Dedinje, a komšiluk baš i nije spreman da prihvati stanare, nove, velelepne kuće. Ipak, tragični događaj u domu Malbaša povezaće Klaru, Alisu, Valeriju i Čarnu, a gledaoci će iz epizode u epizodu otkrivati njihove tajne: od ucena i afera, preko pranja novca i lažnog očinstva do pokušaja ubistva i leša u Čarninoj bašti. Sa svim dešavanjima, upoznat je njihov zajednički psihoanalitičar dr Rosi i njegova prepredena mlada ljubavnica koja je prvo Alisina, a potom i Čarnina kućna pomoćnica.

Ova serija je neobična jer eksplicitno govori o mnogim temama koje do sada nisu tretirane u domaćim serijskim programima. Snimljena je u tehnologiji visoke definicije (HD), sa raskošnom scenografijom, i uz mnogo kadrova, na više od 30 lokacija u Beogradu, uključujući realne objekte u elitnom naselju Dedinje.

Uloge: Dragan Mićanović, Anđelka Simić, Maja Noveljić, Irena Mičijević, Lena Bogdanović
Režija: Dušan Lazarević
Adaptacija scenarija: Biljana Maksić

http://www.prva.rs/sr/program/serija/story/14371/Žene+sa+Dedinja+.html.html

INTERVJU: GORAN STAMENKOVIĆ

Stiže serija „Žene sa Dedinja"
Original: Ovo nije srpska verzija „Očajnih domaćica", ovo nije sapunica, ovo je odlična drama sa dosta elemenata komedije

Večeras u 21 sat na Prvoj TV kreće prva epizoda serije „Žene sa Dedinja", jednog od najskupljih televizijskih projekata u Srbiji koji je uradila produkcijska kuća „Emoušn".

Prvi čovek ove produkcije Goran Stamenković otkriva ekskluzivno za Press ko su zapravo „Žene sa Dedinja".

- „Žene sa Dedinja" su serija koja apsolutno nema nikakve veze sa „Očajnim domaćicama", niti je reč o TV sapunici. Ovo je ozbiljna serija za udarni TV termin, gde smo pokušali da dokažemo da i u Srbiji može da se uradi produkcijski kvalitetna serija sa svim dobrim stvarima stranih produkcija. Ali, nikad nismo zaboravili za koje tržište se ona radi i da radnja i glavni zaplet moraju da budu lokalnog karaktera. U seriji pratimo odnos između tri prijateljice poreklom iz starih beogradskih porodica sa elitnog dela Beograda, Dedinja, koje su navikle da žive na visokoj nozi, ali koje to sve teže mogu da sprovedu, i novih komšija, popularnog pevača i njegove žene koji na Dedinje stižu iz Kragujevca, koji su u velikom usponu i koji nemaju finansijskih problema. Iz ponedeljka u ponedeljak pratićemo njihov odnos, od zavisti i neprijateljstva do pravog prijateljstva kad dođu nevolje. Biće i dosta intriga, ubistava, preljuba, ali, pre svega, ovo je serija koja je odlična drama, sa dosta elemenata komedije.

Snimanje „Žena sa Dedinja" završili ste pre više od godinu dana. Zašto se toliko čekalo sa njenim emitovanjem?
- Dok smo snimali seriju, naišla je ekonomska kriza i naglo je pala tražnja za visokobudžetnim projektima. Mi smo tražili partnera kome bismo ne samo prodali već snimljene epizode, već s kim bismo nastavili snimanje druge i treće sezone. Sa Prvom TV uspeli smo da nađemo zajedničke interese i, uz malo kompromisa sa obe strane, nadam se da će nastati dugogodišnje partnerstvo koje će doneti jedan nov i svež pristup igranom programu u regionu.

Šta vi očekujete od serije?
- Očekujem da se ponovo afirmišu savremene i moderne teme u srpskom igranom programu. Želim da „Žene sa Dedinja" budu dobra konkurencija serijama sa ruralnim i tradicionalnim temama, koje nam jesu neophodne, ali mislim da moramo da imamo i tip serija kao ovu koju smo napravili. Verujem i da je vreme da jedna moderna i brza serija koja se bavi savremenom tematikom privuče i veliki broj gledalaca.

Koliko su koštale „Žene sa Dedinja"?
- Dosta! Ona spada u visokobudžetne projekte, ali očekujem da ćemo na kraju serijala, uz prodaju u celom regionu, što je manje-više već završeno, uspeti da ne budemo na gubitku. Ovo nije serija za krizna vremena, ali kad smo već počeli da je snimamo, morali smo da zagrizemo do kraja. Jedino što sam tražio od ekipe bilo je da ne popušta u kvalitetu. I kad sam pogledao završene epizode, bio sam jako ponosan što sam deo jednog takvog projekta, a to kažu svi koji su stvarali „Žena sa Dedinja", na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem.

Da li već pripremate nastavke?
- Zavisi od toga kako će serija biti primljena, ali mislim da neće biti mnogo neizvesnosti.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Dnevni_magazin/story/186644/Stiže+serija+„Žene+sa+Dedinja".html

Back