Zene prijatelji

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Vjerovatno prezvakana tema milion puta, ali ono sta bih ja naglasio u ovom slucaju je sta zene mogu ponuditi kao prijatelj.

Znaci breme sexualne "napetosti" ne stoji izmedju vas, ili je malo, ili je ne bitno ... izmedju vas je ono sto zivot nudi i donosi, problemi, zajebancija, ugodno i neugodno ...

Koliko je muskarac u ovom odnosu opusteniji sto se tice pokazivanja svoje ranjive strane, nego recimo u musko - muskom prijateljstvu, i ako jeste, da li je benifit sto ima nekog s kim moze razglabati o tako nekim osjecanjima, tj na takvom nivou ili je to razlaganje nesto sto bi trebao izbjegavati ? Da li prijateljice donose normalnu stranu zene u nas zivot, a samim tim i uvid sta u biti i jeste suprotan pol, ili je sve to neprirodna i nestvarna slika ?

Zelim da o ovom slucaju razgovaramo malo dublje od, da li je taj odnos moguc ili nemoguc ....

Moguc je.ako je muskarac pametan.Ako su iskreni mogu jedno drugom mnogo ponuditi na psihicko-poslovnom nivou.Samo muskarci su kod nas na Balkanu tvrdoglavi i hvalisavi.....Nema tradicije u takvim odnosima i ako se i uspostavi obicno jedno od njih dvoje pokvari taj lijep odnos zbog neke beznacajne koristi:(

Realno i istinsko muško - žensko prijateljstvo ne postoji.
U srži odnosa su polnost i seks !
I pored toga što to njih dvoje ne žele da priznaju....
Ne mora nikad da ispliva, potiskivano je i postoji.

Negde sam to pročitao kao Frojdovo tumačenje.

Ako je po frojdu ondak se to moze primeniti i na musko-musko odnose.
po frojdu bi svi drugari potajno popusili onom drugom :roll:

Vjerovatno prezvakana tema milion puta, ali ono sta bih ja naglasio u ovom slucaju je sta zene mogu ponuditi kao prijatelj.

Znaci breme sexualne "napetosti" ne stoji izmedju vas, ili je malo, ili je ne bitno ... izmedju vas je ono sto zivot nudi i donosi, problemi, zajebancija, ugodno i neugodno ...

Koliko je muskarac u ovom odnosu opusteniji sto se tice pokazivanja svoje ranjive strane, nego recimo u musko - muskom prijateljstvu, i ako jeste, da li je benifit sto ima nekog s kim moze razglabati o tako nekim osjecanjima, tj na takvom nivou ili je to razlaganje nesto sto bi trebao izbjegavati ? Da li prijateljice donose normalnu stranu zene u nas zivot, a samim tim i uvid sta u biti i jeste suprotan pol, ili je sve to neprirodna i nestvarna slika ?

Zelim da o ovom slucaju razgovaramo malo dublje od, da li je taj odnos moguc ili nemoguc ....

Psihicki i emotivno mogu jako puno da pomognu buduci da muskarci o nekim stvarima ne razgovaraju sa drugim muskarcima ili to cine jako retko.
Lakse je o nekim stvarima razgovarati sa zenom, skinuti oklop i pokazati nezniju stranu sebe.

Jeste moguće drugarstvo i prijateljstvo ali da bi se to razvilo i održalo potrebno je: da postoji određena dovoljna da se privuku ali i dovoljno slaba sexualna hemija koja neće preovladati,da je kod oboje istog inteziteta,da su oboje koliko toliko ispunjeni i emotivno i podmireni sexualno tj. da nema prevelikog praznog hoda između veza i/ili kombinacija ,da im partneri nisu preterano ljubomorni(jako bitno)....

Kada se ostvari takvo prijateljstvo to ima jako dobrih aspekata jer se stiče bolji uvid u to kako "funkcioniše" suprotan pol što se itekako može upotrebiti u praksi,dobija se idealna logistička podrška u"lovu" (ili pomoć da budeš "ulovljen" kako god),dobija se izvesna opuštenost i prirodnost u komunikaciji sa suprotnim polom, dobija se sigurnost i samopouzdanje iz svega toga,....
Dobija se i neko ko ima daleko više strpljenja da sasluša nego ortaci i da savet iz tog nekog "drugog ugla" što je ponekad itekako od pomoći a nekada mač sa dve oštrice...ali šta sad :D

Dakle jeste moguće ali ona prava, i najvažnije trajna m-ž prijateljstva nisu toliko česta zbog svega gore navedenog. Teško je balansirati sa takvom bliskošću i ne dopustiti da ode predaleko,jer jednom kad se jave dublje emocije prema njoj (ili obrnuto) nazad nema....ili preraste u vezu i to jako dobru uglavnom ili usledi raspad "apokaliptičnih" razmera.

Poslednja izmena:
voleo bih da imam yebozovnu drugaricu, koja ne gleda na mene kao na muškarca, već kao brata.
potajno bih mastrubirao na nju. onda bih se jednom napravio pijan i pokazao joj kitu i pitao je za mišljenje, to bi je šokiralo! rekla bi, jao ludaku, vraćaj ga u gaće! nadam se da ne zvuči mnogo paćenički

voleo bih da imam yebozovnu drugaricu, koja ne gleda na mene kao na muškarca, već kao brata.
potajno bih mastrubirao na nju. onda bih se jednom napravio pijan i pokazao joj kitu i pitao je za mišljenje, to bi je šokiralo! rekla bi, jao ludaku, vraćaj ga u gaće! nadam se da ne zvuči mnogo paćenički

ovaj mek se retko pojavi... ali kad dođe odmah izdominira :lol:

ima sam par prijateljica u životu...funkcionisalo je samo kad nije postojala nikakva međusobna fizička privlačnost...to drugarstvo se nije razlikovalo od muškog mnogo...ipak o nekim stvarima se može isključivo sa muškim prijateljima...

- - - - - - - - - -

pričati

Mozda i ima, pitanje je samo, koliko ces i dal ces uopste takve zene sresti u zivotu

inace ovo mogu da potpisem sto je grof napisao

uvek sam tezio ka tome tri u jedno, i zena i sestra i drug, e kad to upoznas ne pustaj je vise

onu ranjivu stranu po meni ne treba nikad u potpunosti nikome pokazati cesto te stave u nekoj fioci bez da to zasluzujes

Mogu da ponude, zene (ne sve) mogu da se bakcu sa emotivnim problemima drugih, dok muskarci su "stegni zube, bice bolje fazon", dok ce zene neretko da tese i sl. pa moze da prodje neka doza patetike, da se izbaci to iz sebe.
Ako zena ne gleda muskarca kao potencijalnog partnera, moze da se pokaze ranjivim jer nece u njenim ocima biti manje musko jer ga ne gleda kao zivotnog saputnika, nekog ko ce joj biti oslonac u zivotu vec samo kao druga.

To mi je oduvek bilo mešanje baba i žaba. Prijateljstvo je odnos između ličnosti, psihologija koje se podudaraju ili ne. Na drugoj strani ljubav, strast, požuda je odnos između muškarca i žene. Muškarac i žena mogu da budu prijatelji bilo da su spavaali zajedno ili ne. Seks može biti deo jednog dubokog divnog prijateljstva bez imalo ljubavi.

Nije se bavio pederlukom !
Da jeste, ko zna kakav bi mu bio stav po tom pitanju !?
Imaj na umu da je prva teorija prirodna, a ova tvoja, ipak, bolesna !

po frojdu je prirodno da ****** ili da prizeljkujes i svoju majku.
znaci necemo bolesnika frojda da postavljamo kao merilo normale...
pogotovo danas kada se mnogi slazu da sav taj njego "rad" jeodraz njegove licne bolestine

Back