Žene pretekle muškarce u obrazovanju.....ali ne kod nas

To preticanje u obrazovanosti, ako je do njega ne samo statistički nego realno i došlo, je odraz narasle potrebe da žena školskim kvalifikacijama pokuša da bude konkurentnija na tržištu rada, a ne povoljnijeg položaja žena ili njihovog mentalnog i intelektualnog pomaka u odnosu na mušku populaciju. Tržište i u ovom slučaju igra svoju ulogu nevidljive ruke. "Žene, međutim, i dalje kaskaju za muškarcima u potkategorijama kao što su biznis, nauka i inženjering." - rečenica koja dovoljno govori sama za sebe.

Zale se i milijarderi koji imaju toliko para da mogu da plivaju u dolarima.. Nisu to realne zalbe

True dat
Ali honestly radije bih da ja imam super period od 5-35 nego od 35+,
Uvek je bolje da imas sve kad si mlad, kasnije ti ionako nijet oliko stalo do raznih stvari, Ne mozes pobediti gvozdeni zakon prirode.. nazalost

Zapiši ovo negde i izvadi za 20 god pa pročitaj, nasmejaćeš se samom sebi :).

Ovde kod nas nije problem u tome da li ćemo imati više obrazovanih muškaraca ili žena...naš problem generalno je taj što kod nas kada se čovek iškoluje za neku oblast on nema gde da radi ili radi nešto što nema nikakve veze sa onim što je završio.Zato nam i ide tako, zato nam nikad neće biti bolje.

Evo baš sam gledala neku emisiju gde tip ide po restoranima da im pomogne oko problema u istim...e sad kod ovih je bio problem što im niko nije dolazio pa su tražili pomoć oko toga a ambijent im je zaista impresivan kuvar zna svoj posao ali gostiju nema........i naleti na menadžerku restorana koja veze s mozgom nema a kamoli sa ugostiteljstvom i koja samo govori da ona to ne mora da zna da su tu kuvar i konobar koji to treba da znaju:dash: ....važno je da ona nabaci frizuru,perje i sexy glasić i svi su problemi rešeni :mrgreen:.......da je negde napolju ni sudove u restoranu joj ne bi dali da pere a kamoli da vodi restoran.

E sad se možda neko zapita zašto sam ja sve ovo napisala...pa recimo kao primer kako ne treba zapošljavati ljude koji veze nemaju sa nekim poslom već je jeftinije zaposliti nekog ko je profi.:strika:

Ovde kod nas nije problem u tome da li ćemo imati više obrazovanih muškaraca ili žena...naš problem generalno je taj što kod nas kada se čovek iškoluje za neku oblast on nema gde da radi ili radi nešto što nema nikakve veze sa onim što je završio.Zato nam i ide tako, zato nam nikad neće biti bolje.

Evo baš sam gledala neku emisiju gde tip ide po restoranima da im pomogne oko problema u istim...e sad kod ovih je bio problem što im niko nije dolazio pa su tražili pomoć oko toga a ambijent im je zaista impresivan kuvar zna svoj posao ali gostiju nema........i naleti na menadžerku restorana koja veze s mozgom nema a kamoli sa ugostiteljstvom i koja samo govori da ona to ne mora da zna da su tu kuvar i konobar koji to treba da znaju:dash: ....važno je da ona nabaci frizuru,perje i sexy glasić i svi su problemi rešeni :mrgreen:.......da je negde napolju ni sudove u restoranu joj ne bi dali da pere a kamoli da vodi restoran.

E sad se možda neko zapita zašto sam ja sve ovo napisala...pa recimo kao primer kako ne treba zapošljavati ljude koji veze nemaju sa nekim poslom već je jeftinije zaposliti nekog ko je profi.:strika:
Gledao emisiju.Zove se,,Pakleni kuvar' i to je emitovano na Prvoj.KLasican primer naseg obrazovanog visoko-skolskog kadra,sa diplomama koje bleste,sjaje i udaraju u glavu.Sto je najgore od svega,pomenuta persona je nepokolebljiva pri svom misljenju da je izmislila menagment.http://www.prva.rs/sr/program/emisija/story/8436/Paklena+kuhinja.html
video snimci su ispod teksta(paklena kuhinja 22 epizoda).

Poslednja izmena:
Gledao emisiju.Zove se,,Pakleni kuvar' i to je emitovano na Prvoj.KLasican primer naseg obrazovanog visoko-skolskog kadra,sa diplomama koje bleste,sjaje i udaraju u glavu.Sto je najgore od svega,pomenuta persona je nepokolebljiva pri svom misljenju da je izmislila menagment.http://www.prva.rs/sr/program/emisija/story/8436/Paklena+kuhinja.html
video snimci su ispod teksta(paklena kuhinja 22 epizoda).

Pa koliko sam ja skontala ona ni nema ništa završeno jer ju je pitao da li je spremna da naredne tri godine provede na školovanju :think:..ali nije ni bitno ja sam to stavila kao primer kako ljudi koji su npr. 3- 4 godine studirali menadžment u ugostiteljstvu ne mogu da nađu posao zbog takvih ko što je ta.:aha:

I ja sam to gledala, ma jasno da je ona necija svalerka, kod nas je horor sto se po istom principu zene zaposljavaju na mnogo ozbiljnijim mestima pa ti se na kraju svede racunica da ima vise zaposlenih zena koje su lakirale nokte na sega mega faksu nego onih koje su stvarno ucile.
Veliki broj devojaka u Srbiji studira zbog pomodarstva, a ne zbog samog obrazovanja. Sta reci kad je N.B. buduca asistentkinja koja ce biti strucna za taj posao koliko i ova menadzerka :roll: pa ce da se istancuje cela armija isto tako ''strucnih'' i napucanih...ali nema veze, popravice nam se statistika.

Pa koliko sam ja skontala ona ni nema ništa završeno jer ju je pitao da li je spremna da naredne tri godine provede na školovanju :think:..ali nije ni bitno ja sam to stavila kao primer kako ljudi koji su npr. 3- 4 godine studirali menadžment u ugostiteljstvu ne mogu da nađu posao zbog takvih ko što je ta.:aha:
Ona kaze da je zavrsila menagment,samo ne secam se gde.Jasno je da nema pojma,ali tyo i nije njen problem,nego onog ko je zaposljava.Ovde je skolski primer da tip koji je otvorio restoran,blage veze nema sa ugostiteljstvom,kulinarstvom,vodjenjem sanka,marketingom za svoju radnju...nicim,pa ni sa zaposljavanjem kadra.On je pustio nju,a ona nema pojma i smatra da je u redu da se ne razume u nista.Kaze da je zaposlila ljude koji se razumeju u svoj posao??????!!!!!!!Kako je zaposlila kuvara,ako se ne razume u kulinarstvo i gastronomiju uopste...npr.?????Naravno da se ne trazi da bude na nivou Steve Karapandze ili Gordona Ramseya,ali...blage veze nema.Nista,mars nazad na ucenje ...nema druge.
P.S.Za one 3 godine...kuvar je mislio na srednju ugostiteljsku,da stekne neka osnovna znanja.

I ja sam to gledala, ma jasno da je ona necija svalerka, kod nas je horor sto se po istom principu zene zaposljavaju na mnogo ozbiljnijim mestima pa ti se na kraju svede racunica da ima vise zaposlenih zena koje su lakirale nokte na sega mega faksu nego onih koje su stvarno ucile.
Veliki broj devojaka u Srbiji studira zbog pomodarstva, a ne zbog samog obrazovanja. Sta reci kad je N.B. buduca asistentkinja koja ce biti strucna za taj posao koliko i ova menadzerka :roll: pa ce da se istancuje cela armija isto tako ''strucnih'' i napucanih...ali nema veze, popravice nam se statistika.
Uopste ne igra ulogu da li je necija svalerka ili je tu dosla preko kuma.Onaj ko zaposljava treba da zna sta hoce i kako da to ostvari.Na kraju krajeva,on je taj koji placa sav ceh,pa ako na kraju ceh bude prevelik,placa ga on kako god zna i ume...mozda i zatvaranjem lokala,tj. bacanjem para.Kazes da se najveci broj upisuje zbog pomodarstva...neka,ako misle da je to najbolje resenje za njih licno.Samo...hleba je sve manje po kontejnerima.Nemoj da bude kao pre godinu-dve kad je jedan Nislija objavio oglas da trazi zenu sa zavrsenom ekonomskom skolom,ali ne nikako iz Leskovca sa VPS ili nekog privatnog faksa....gorko saznanje da ti je diploma na losem glasu...onda,kome je to potrebno/???Sve sto covek radi u zivotu,sebi radi i nikome drugom.

Poslednja izmena:
Radim u velikoj (3000+ ljudi) firmi i menadžment ne oskudeva u sličnim pametnim glavicama ("završi Megatrend i pali!")
Preovlađuju one sa završenim SF zanimanjima.

...
Ali honestly radije bih da ja imam super period od 5-35 nego od 35+,
Uvek je bolje da imas sve kad si mlad, kasnije ti ionako nijet oliko stalo do raznih stvari, Ne mozes pobediti gvozdeni zakon prirode.. nazalost

Zapiši ovo negde i izvadi za 20 god pa pročitaj, nasmejaćeš se samom sebi :).
Evo ja sam prešišao te 35+ godine i tek sam sada zakružio svoju $$ situaciju i mogu sebi da pružim sve ono što sam želeo kao mlad.
I jaću ponoviti njegov stav, bolje da sam sve ovo imao sa 20, nego sada, kad mi više skoro i ne treba.
I šta sad?

Evo ja sam prešišao te 35+ godine i tek sam sada zakružio svoju $$ situaciju i mogu sebi da pružim sve ono što sam želeo kao mlad.
I jaću ponoviti njegov stav, bolje da sam sve ovo imao sa 20, nego sada, kad mi više skoro i ne treba.
I šta sad?

Sad se složimo da imamo drugačije stavove i poglede na život. :)
To što sam napisao sam napisao zato što me je izjava umnogome podsetila na mene dok sam bio tinejdžer i kada sam gledao na ljude od preko 30 i kusur godina kao na one koji su već sve bitno prosli i sada životare dok im ne istekne rok trajanja. Neko je već rekao čini mi se, ako si pametan ceo život ti je podjednako prilika da dobro živiš, ni jedan deo nije manje ili više važan od drugog.
A ako ćemo sa čisto materijalne strane, ili kako bi Vi rekli $$ situacije, kao klinac od 20 sam mislio da mi baš treba auto, jer, kako ću da ostanem u gradu posle zadnjeg busa? Sad mislim da mi baš treba auto jer treba klinca da nosim u vrtić, kod lekara, na playdate. Kada sam zbrisao od roditeljske kuće mislio sam da mi treba što veći stan da bih mogao da pravim veće žurke, sad mislim da mi treba veći stan jer nas je troje i imamo gomile svega što negde treba smestiti, a i lepo je imati neki svoj kutak gde možeš recimo da staviš 500 litara vode sa ponekom ribom unutra i recliner ispred.
Šta je od toga ispravno? Pa sve, normalno je da u svakom životnom dobu imaš potrebe i da ti prija da ih ispuniš. Onaj ko tvrdi da je neko životno doba ispunjenije i/ili važnije od drugog se grdno zeznuo.

Na žalost što se svega tiče si u pravu.:aha:

Back