Ali opet to negodovanje i losa volja su okrenuti prema starijim, i primjeri koje spominjes su nazalost svakodnevnica. Dok ja pitam kakve su majke koje kazu da treba pobiti drugu djecu, bukvalno, ili kad cuju za smrt neke, ne osjecaju nista ...
Jeste ovde usmerenost kao na starije, ali je posredno i prvi i drugi slučaj povezan sa decom.
Prvi slučaj, odsustvo razumevanja za majku koja ima bolesno dete i u drugom slučaju za trudnu ženu, koja će tek biti majka.
Kod oba slučaja, treba da se misli na vrhunsku vrednost - život deteta.
Trebalo bi da žena koja je majka, što ti kažeš, oseti empatiju za bol i patnju druge žene. Ali tu nema nikakvog poistovećivanja, jednostavno odsustvo totalne empatije i brige, čak šta više surovost (želja za osvetom). Ovo o čemu ti pišeš, je meni najstrašnije. Ta otuđenost od ljudi i niskost, dugo me je mučila. Možeš da analiziraš koliko hoćeš, ali nivo svesti te jedinke je strašno nizak. Da, one ne osećaju ništa za druge (nešto poput psihopata), ali umeju dobro da razluče svoj interes.
Ovde je pitanje možda koje ti hoćeš da postaviš...
Da li je moguće da indoktriniranje određnim sadržajima, vrednostima, iliti ispiranje mozga može zaista od ljudi da napravi neljude??
u ovom slučaju konkretno majki??
..
realnost nam stalno baca u lice, hiljade i hiljade takvih slučajeva...da, moguće je.