Zene nac-sovinisti

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Da se radi o necemu raritetnom ( mozda cak i neprirodnom ) govori sam broj zena medju odabranom elitom. Krut, tvrd, sa nwdostatkom empatije cak i prema djeci van njihovih okvira nije ni cudo sto je zenama strana materija.

Kakve su onda to zene koje su obojene tim bojama, da li su u odnosu na ove druge zakrzljale kao majke, ili ne moras voljeti svu djecu uopste da bi bila dobra majka ??

Ej, gledala sam neki dokumentarac.
Uče decu da crtaju onu svastiku, vaspitaju ih u tom duhu, da su arijevci jel' viša rasa, vode ih na te njihove skupove.
Deca imaju osećaj pripadnosti toj zajednici, pevaju neke pesmice, otpozdravljaju sa podignutom rukom.
Mama ima dečka koji je isto u tom fazonu, eh, šta reći, samo da konstatujem da neki nisu ni imali šanse za nešto više, sem za ispiranje mozga.
..
užas

Svakako da djeca ispastaju, ali interesantno mi je da majka jednog djeteta moze zeljeti smrt nekoj drugoj djeci ... ako i voli svoje dijete, na koji nacin to radi ? Obicno napustena djeca, ili djeca u patnji po pravilu kod mnogih zena izaziva veliku brigu, i bol moze se reci, jer ipak majke i one koje su potencijalne imaju taj instinkt koji ih cini to sto jesu.

Sad da li su ove zakrzljale i uskracene za isti, ili je pitanje nesto drugo ??

Gueda, znam šta želiš da kažeš i šta pitaš?

Ali veruj mi, to što neko ima dete, ne čini ga često osetljivijim za tuđi bol. Videla sam često okrutnost na delu od istih tih majki. Nema tu Gueda nikakvog famoznog gena za dobru majku. Ništa, što je prirodno utelotvoreno. Mislim možda je nekad i postojao potencijal, ali negde tokom razvoja ličnosti, života, čega god, došlo je do tog nekog kvrca, pa čak i nazadovanja.

Okrutnost je crta ličnosti. Tvrdo srce i nesvest podjednako se nalaze i kod žene sa decom i kod one bez poroda.
...U mom okruženju na primer imam svakodnevnu situaciju: jednu majku sa detetom (100% invaliditet) i drugu koja ima sina jedinca. Stav ove druge je, koja je inače, brižna i požrtvovana majka za svoje čedo, što ova prva ženica ne radi full tajm. Što se njoj gleda kroz prste, što ne radi kao i svi drugi. Mislim užas bića bez empatije i sopstvene nesvesti. Porediti se sa takvom osobom, koja je u potrebi i sasvim drugoj životnoj situaciji, je meni vrhunac niskosti.
..
Ili situacija kojoj sam takođe prisustvovala. Ulazi trudnica u poodmakloj trudnoći i stvarno je gužva u busu. I neko od putnika viče, "ajde molim vas ustupite mesto jednoj trudnici!". A žena srednjih godina tu negde između 35-45, sa onim drskim tonom izgovara "Pa ni meni niko nije ustajao, pa neću ni ja!"
..Mislim šta reći???
..Što se ne stavi onda u položaj te žene???
..Što ne kaže, i meni je bilo teško kad nisam nailazila na razumevanje, razumem tu ženu.
...Nego ta osveta, sebičluk, izvitoperenost??
...Eto...izvini što sam bila preopširna...ali nažalost deca ne čine neke ljude humanijima.

Poslednja izmena:
Ali opet to negodovanje i losa volja su okrenuti prema starijim, i primjeri koje spominjes su nazalost svakodnevnica. Dok ja pitam kakve su majke koje kazu da treba pobiti drugu djecu, bukvalno, ili kad cuju za smrt neke, ne osjecaju nista ...

Ali opet to negodovanje i losa volja su okrenuti prema starijim, i primjeri koje spominjes su nazalost svakodnevnica. Dok ja pitam kakve su majke koje kazu da treba pobiti drugu djecu, bukvalno, ili kad cuju za smrt neke, ne osjecaju nista ...

Jeste ovde usmerenost kao na starije, ali je posredno i prvi i drugi slučaj povezan sa decom.
Prvi slučaj, odsustvo razumevanja za majku koja ima bolesno dete i u drugom slučaju za trudnu ženu, koja će tek biti majka.
Kod oba slučaja, treba da se misli na vrhunsku vrednost - život deteta.

Trebalo bi da žena koja je majka, što ti kažeš, oseti empatiju za bol i patnju druge žene. Ali tu nema nikakvog poistovećivanja, jednostavno odsustvo totalne empatije i brige, čak šta više surovost (želja za osvetom). Ovo o čemu ti pišeš, je meni najstrašnije. Ta otuđenost od ljudi i niskost, dugo me je mučila. Možeš da analiziraš koliko hoćeš, ali nivo svesti te jedinke je strašno nizak. Da, one ne osećaju ništa za druge (nešto poput psihopata), ali umeju dobro da razluče svoj interes.

Ovde je pitanje možda koje ti hoćeš da postaviš...
Da li je moguće da indoktriniranje određnim sadržajima, vrednostima, iliti ispiranje mozga može zaista od ljudi da napravi neljude??
u ovom slučaju konkretno majki??
..
realnost nam stalno baca u lice, hiljade i hiljade takvih slučajeva...da, moguće je.

To bi moglo biti pitanje da vjerujem da se takve osobe prave, a ne radjaju po ovom pitanju. Jer ipak govorimo o jednom od najjacih instinkta koji postoje u prirodi, a indoktriniranje mutave okoline je isuvise slab ucinak da bi se takav instinkt utisao, inace da je drugacije bilo bi vise zena nac-sovinista.

Posto vjerujem u zakrzljali/devijantni instinkt kod doticnih, pitam se kako on funkcionise u toj selektivnosti uskracenoj za empatiju ? Jer medju tim nac-sovinstkinjama cesto ima i inteligentnih, tako da sveopsta glupost ne bi bio odgovor. Da li te osobe su zeljele djecu uopste ?

Da se radi o necemu raritetnom ( mozda cak i neprirodnom ) govori sam broj zena medju odabranom elitom. Krut, tvrd, sa nwdostatkom empatije cak i prema djeci van njihovih okvira nije ni cudo sto je zenama strana materija.

Kakve su onda to zene koje su obojene tim bojama, da li su u odnosu na ove druge zakrzljale kao majke, ili ne moras voljeti svu djecu uopste da bi bila dobra majka ??

ma bre kretenke...
poslao bih ih na bliski istok braci iz ISIL-a da shire te bolesne ideje,
pa kad bi ih silovali jedno 500 puta zaboravile bi na te kretenske ideje i nasilje...
pozhelele bi da im nikad svastika nije pala napamet...

Ja ne volim ni ove naše što se radije ne bi udale za stranca nego da promene veru ili da im deca ne budu srbi. Fuj to.:bljak:

ipak majke i one koje su potencijalne imaju taj instinkt koji ih cini to sto jesu.

Sad da li su ove zakrzljale i uskracene za isti, ili je pitanje nesto drugo ??
Nema tu Gueda nikakvog famoznog gena za dobru majku. Ništa, što je prirodno utelotvoreno.
Da je ženski roditelj automatski i dobar roditelj samo je jedna od mnogobrojnih predrasuda!
Ako pogledaš kroz istoriju sve žene koje su mogle da plaćaju, nisu se same brinule o deci nego su to prepuštale negovateljicama, vaspitači(ca)ma i učitelji(ca)ma. Gotovo po pravilu, ta su deca najviše i volela upravo te osobe koje su se brinule o njima a ne pravu majku i oca.

Nac-šovinisti među ženama nisu tolika retkost kako na prvi pogled izgleda. Manje se primećuju jer su i inače manje zastupljene u vladajućim slojevima.

Ne, nego ne moraš uopšte biti majka. Ne određuje roditeljska funkcija svakome život.

[
Ne znaci da su majke automatski bolji roditelji, ali u pravilu imaju vise osjecaja prema djeci, ta tvrdokornost i nedostatak empatije za istu kod muskarca i zene se ne moze gledati istim ocima
Netačno! Osećaj prema deci se ne stiče rađanjem.
Ili neko ima osećaja prema deci - ili ga nema!

ne moraš uopšte biti majka. Ne određuje roditeljska funkcija svakome život.
Roditeljstvo ne određuje ni život ni osobine ličnosti!

Dobra osoba je dobra osoba - rodila dete ili ne!
Ako posmatraš jednu te istu ženu od vremena devojaštva do vremena majke odraslog deteta videćeš da znatnih promena u karakteru nema.

Poslednja izmena:
To bi moglo biti pitanje da vjerujem da se takve osobe prave, a ne radjaju po ovom pitanju. Jer ipak govorimo o jednom od najjacih instinkta koji postoje u prirodi, a indoktriniranje mutave okoline je isuvise slab ucinak da bi se takav instinkt utisao, inace da je drugacije bilo bi vise zena nac-sovinista.

Posto vjerujem u zakrzljali/devijantni instinkt kod doticnih, pitam se kako on funkcionise u toj selektivnosti uskracenoj za empatiju ? Jer medju tim nac-sovinstkinjama cesto ima i inteligentnih, tako da sveopsta glupost ne bi bio odgovor. Da li te osobe su zeljele djecu uopste ?

imas neke osnove,al u sustini osim ako nisi bas poseban vecini se karkter obrazuje kroz vaspitanje,a tu najvecu ulogu imaju roditelji...
tesko ko ce posle ispirranja mozga da kaze cek mozda ovo ipak nije isprvno...
takve zene se vode politikom koja im je preneta,a mozda bi kojim sl i abortirale kad bi saznale da muz nije iz njenog kruga,tipa da je jevrejin,i sl,ili bi ako to kasnije sazna isto dete ubila...
u svakom sl imas i onaj primer mislim gde je neka nacisticka majka ugusila svu svoju decu pred kraj rata...
to je jednostavno odsustvo saosecanja i empatije,ispran mozak...

- - - - - - - - - -

po meni je ovo vise prica o moralu,a moralne norme najvise zavise od vaspitanja...bez obzira dal govorimo o odnosu zena dete,ili dr...

Ne znaci da su majke automatski bolji roditelji, ali u pravilu imaju vise osjecaja prema djeci, ta tvrdokornost i nedostatak empatije za istu kod muskarca i zene se ne moze gledati istim ocima

nisam siguran da je tako...
svako malo gledamo na tv-u muske roditelje sa decom koje je majka ostavila...
uostalom, ja imam jedan takav primer u bliskom okruzenju....
sve je to bolest...nezrele, neformirane i duboko nesrecne lichnosti!
kao shto rekoh, priushtio bi im jedan mentalno fizichki tretman, pa bi se lako predomislile...

Ej, gledala sam neki dokumentarac.
Uče decu da crtaju onu svastiku, vaspitaju ih u tom duhu, da su arijevci jel' viša rasa, vode ih na te njihove skupove.
Deca imaju osećaj pripadnosti toj zajednici, pevaju neke pesmice, otpozdravljaju sa podignutom rukom.
Mama ima dečka koji je isto u tom fazonu, eh, šta reći, samo da konstatujem da neki nisu ni imali šanse za nešto više, sem za ispiranje mozga.
..
užas

nek dodju i keve i deca i mamini deckovi. cerasmo ih 3 put pa cemo i opet

Back