Žene majstori

Ima majstorica koliko ti duša ište.

Majstor se postaje kad ti stručna komisija da majstorsko pismo kad položiš majstorski ispit.

Svaki zanat ima svoje nivoe, pa je pogrešno nazivati majstorstvom nekakve pokušaje majstorisanja.

Nekako mi se učinilo da se ovde radi o građevinskim poslovima.
Upropašten materijal da se nadoknaditi.

Šta kad se neko oprobava u kiropraktici nakon odgledanih par tutorijala, kao što se oprobava u recimo keramičarskom majstorluku?

Ima majstorica koliko ti duša ište.

Majstor se postaje kad ti stručna komisija da majstorsko pismo kad položiš majstorski ispit.

Svaki zanat ima svoje nivoe, pa je pogrešno nazivati majstorstvom nekakve pokušaje majstorisanja.

Nekako mi se učinilo da se ovde radi o građevinskim poslovima.
Upropašten materijal da se nadoknaditi.

Šta kad se neko oprobava u kiropraktici nakon odgledanih par tutorijala, kao što se oprobava u recimo keramičarskom majstorluku?
U pravu si ti ali to ne menja cinjenicu da je vecina ljudi koji nesto majstorisu, da se tako izrazim, bez obzira da li je musko ili zensko samo poduceno, ne retko I sa slabim iskustvom ali to ne utice na njihovu cenu rada

E salu na stranu, ozb

Toliko losih majstora ima u poslu, olosa prljavih, ne kupaju se, pijandure, talog drustva. Radije bih obucio zenski tim i da ih platim, samo da ih posmatram i da odmaram dusu i obradujem srce. U prilog zenama ide to sto koliko sam razumeo te ljude - rakija i pivo su im sprzili mozak, ne mogu da napreduju, tesko usvajaju nove metode i znanja, mislim da je u pitanju preciznije delimicno ostecenje mozga.

Ovo vam je trenutni cenovnik, dnevnice u eurima:
1. Tesar, majstorcina 60-80
2.Tesar, alkos, ume ponesto da zasaluje, 40-55
3.Tesarski pomocnik, vredan i zna posao 50
4.Tesarski pomocnik, lenj, alkos, 35
5.Fizikalac, vredan, razume
Posao, 35-50
6.Fizikalac, lenj, alkos, 25-45,
7. Armirac, 40-60
8. Zidar, 45-60

I bice jos vece satnice kao posledica dalje gradnje a manjka radne snage. Majstori koji su umeli nesto otisli su za Nemacku, a fizikalci su se dohvatili cekica i mistrije.

jer nemaju fizicku snagu za taj postao.

nekad ni ja ne mogu da odvrnem zapeklu cev pa kad mi dodje vodoinstalater kao medved da vidis kako odvrne i zategne :D

postoje poslovi koje zene mogu da rade (keramicarski radovi, krecenja...) ali postoje i oni koje prosto zbog fizicke snage ne mogu
majstorski posao vecinski zahteva veliku fizicku snagu.

na kraju prosto gletovanje zida koliko treba snage u rukama da ispravis ceo zid... pa pomnozi to sa svim zidovima i sa sobama ...

cak i keramicarski radovi..ne znam da li znas koliko velike sad plocice postoje.. ima ih raznih dimenzija pa i povecih...nisu vise samo 10x10 ili 20 x 20
tezine su im ogromne.. jos ako su i granitne...i muskarac se cesto dobro pomuci samo da ih donese do kupatila..

a sta cemo kad stignu kamionom..prodavac ima obavezu samo da ih donese do stana/kuce, ne i da ih unese..ti paketi su strasno teski..secam se kad su donosili kod mene.. majstori su sa kolicima morali da ih unose u stan i to iz vise tura.
Ko nema snagu?
Nemoj da potežem sliku 😎

Ko nema snagu?
Nemoj da potežem sliku 😎
Wonder Woman Boxing GIF by HBO Max

Back