Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
U prirodi nam je da se brinemo za decu, jer rađamo, odgajamo buduću generaciju.
Da li vodite računa samo o svom detetu ili se štrecnete na ulici kada vidite da neko nepoznato dete dobije ćušku po nosu, da ga ne poštuju i ponižavaju, da ga ne vole, da ga zapostavljaju?
Neću da pišem o FGM, to je prebrutalno, za mene jedna jako bitna i bolna tema, evo izabrala sam lakšu, koja ipak ima veze sa nasrtanjem na decu ( bar ja to tako vidim), na neki drugi način.
Ne fizički, ne sakatiš ih, ali da li im nanosiš štetu duši?
Ili im je možda ovako baš postavljaš na svoje mesto?
Interesuje me kako drugi to vide.
Dečak od 10 godina, iz Njujorka, Desmond Napoles:
Njegove reči iz jednog intervjua
Kolika je odgovornost roditelja? Znamo da dete od 10 godina ne može da se oblači, kupuje potrebne rekvizite i obuću, putuje na razne parade bez pomoći roditelja. Gde je granica kada je potrebno da se umešaju službe koje vode računa o deci? Samo onda kada su deca gladna i očigledno zapostavljena? Kada ih ne šalju u školu? Ili i onda kada im oduzimaju normalno detinjstvo?
Da li dete zna šta je dobro za njega, ili smo mi roditelji ti koji dajemo okvire u kojima traži svoje mesto i sreću? Koliko možemo da utičemo na njih?
Da li vodite računa samo o svom detetu ili se štrecnete na ulici kada vidite da neko nepoznato dete dobije ćušku po nosu, da ga ne poštuju i ponižavaju, da ga ne vole, da ga zapostavljaju?
Neću da pišem o FGM, to je prebrutalno, za mene jedna jako bitna i bolna tema, evo izabrala sam lakšu, koja ipak ima veze sa nasrtanjem na decu ( bar ja to tako vidim), na neki drugi način.
Ne fizički, ne sakatiš ih, ali da li im nanosiš štetu duši?
Ili im je možda ovako baš postavljaš na svoje mesto?
Interesuje me kako drugi to vide.
Dečak od 10 godina, iz Njujorka, Desmond Napoles:
Njegove reči iz jednog intervjua
I first saw RuPaul's Drag Race when I was like 2 or 3 years old. I remember sitting in the living room with my mom and she was watching RuPaul's Drag Race. I stopped playing with my toys to watch it with her. I remember seeing the drag queens and thinking they were so amazing and beautiful like princesses so I said "I want to do that!"
Kolika je odgovornost roditelja? Znamo da dete od 10 godina ne može da se oblači, kupuje potrebne rekvizite i obuću, putuje na razne parade bez pomoći roditelja. Gde je granica kada je potrebno da se umešaju službe koje vode računa o deci? Samo onda kada su deca gladna i očigledno zapostavljena? Kada ih ne šalju u školu? Ili i onda kada im oduzimaju normalno detinjstvo?
Da li dete zna šta je dobro za njega, ili smo mi roditelji ti koji dajemo okvire u kojima traži svoje mesto i sreću? Koliko možemo da utičemo na njih?