Žene, majke, kraljice...da li je ovo u redu?

• Začetnik teme Začetnik teme Em.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Em.

Buduća legenda
Poruka
27.545
U prirodi nam je da se brinemo za decu, jer rađamo, odgajamo buduću generaciju.
Da li vodite računa samo o svom detetu ili se štrecnete na ulici kada vidite da neko nepoznato dete dobije ćušku po nosu, da ga ne poštuju i ponižavaju, da ga ne vole, da ga zapostavljaju?
Neću da pišem o FGM, to je prebrutalno, za mene jedna jako bitna i bolna tema, evo izabrala sam lakšu, koja ipak ima veze sa nasrtanjem na decu ( bar ja to tako vidim), na neki drugi način.
Ne fizički, ne sakatiš ih, ali da li im nanosiš štetu duši?
Ili im je možda ovako baš postavljaš na svoje mesto?
Interesuje me kako drugi to vide.

Dečak od 10 godina, iz Njujorka, Desmond Napoles:

ArielFriedlander2.jpg
3616635_Desmond8

Njegove reči iz jednog intervjua
I first saw RuPaul's Drag Race when I was like 2 or 3 years old. I remember sitting in the living room with my mom and she was watching RuPaul's Drag Race. I stopped playing with my toys to watch it with her. I remember seeing the drag queens and thinking they were so amazing and beautiful like princesses so I said "I want to do that!"

Kolika je odgovornost roditelja? Znamo da dete od 10 godina ne može da se oblači, kupuje potrebne rekvizite i obuću, putuje na razne parade bez pomoći roditelja. Gde je granica kada je potrebno da se umešaju službe koje vode računa o deci? Samo onda kada su deca gladna i očigledno zapostavljena? Kada ih ne šalju u školu? Ili i onda kada im oduzimaju normalno detinjstvo?

Da li dete zna šta je dobro za njega, ili smo mi roditelji ti koji dajemo okvire u kojima traži svoje mesto i sreću? Koliko možemo da utičemo na njih?

izgleda da je mali rođen takav tu nema popravka mada šta zna dete od 10 godina ovde je problem do roditelja
Ovo je on izjavio
I first saw RuPaul's Drag Race when I was like 2 or 3 years old. I remember sitting in the living room with my mom and she was watching RuPaul's Drag Race. I stopped playing with my toys to watch it with her. I remember seeing the drag queens and thinking they were so amazing and beautiful like princesses so I said "I want to do that!"
Mama je gledala taj program, on je imao 2-3 godine i odlučio je da želi da bude takav, da to radi!

Koliko dete od 2-3 godine zna šta treba da radi? Šta se dešavalo od treće do desete godine? Išao je na plivanje, šetao psa u parku, jurio za loptom ili je defilovao u odeći koju mu je kupila mama? Kako je stigao na paradu? Sam?

1625398696014.jpeg

Dreg kraljica (engl. drag queen) je izraz za muškarca koji oblači žensku odeću i imitira žene radi zabave šire publike. Međutim, preciznije rečeno, ove osobe nastupaju u posebnoj, dreg odeći, koja jednostavno ima tradicionalno ženske karakteristike, ali kakvu žene u principu ne nose.

Dreg kraljice ne moraju biti gej muškarci, niti transrodne osobe. Njihovo preoblačenje je, pre svega, performativnog i zabavljačkog karaktera. Njihova odeća, šminka, perike i ostalo obično prenaglašavaju ženstvenost i ženske odlike (velike grudi, jarke boje, prenaglašena šminka). Nastupaju kao pevačice, plesačice ili deo LGBT parada.

iz wikiupedije

Ru Pol je najpoznatiji dreg kraljica koji je u šou biznisu i koji donosi milione dolara zarade.
Ima svoj RuPaul's Drag Race. takmičarski rijaliti-program, za koji je dobio dobio dve Prajmtajm Emi nagrade.
Glumio je u filmovima, predstavama,pevao pesme, pisao knjige i zaradjivao je velike sume dolara

To je isto sto i nase starlete pevaljke koje zaradjuju vise od mnogih i danasnje devojke se ugledaju na njih,
njihov stil oblacenja i sve bi zelele da budu pevaljke ili drag kraljice

I mislim da tu nisu krivi roditelji vec društvo i novac.Ljudsko bice je postalo potrošna roba i sredstvo za zaradu velikih suma novca

Sto se tice pitanja vezano za roditelje, ja bih pre postavila pitanje: Sta biste vi radili da vase dete hoce da bude drag kraljica ?

Ru Pol je najpoznatiji dreg kraljica koji je u šou biznisu i koji donosi milione dolara zarade.
Ima svoj RuPaul's Drag Race. takmičarski rijaliti-program, za koji je dobio dobio dve Prajmtajm Emi nagrade.
Glumio je u filmovima, predstavama,pevao pesme, pisao knjige i zaradjivao je velike sume dolara

To je isto sto i nase starlete pevaljke koje zaradjuju vise od mnogih i danasnje devojke se ugledaju na njih,
njihov stil oblacenja i sve bi zelele da budu pevaljke ili drag kraljice

Sto se tice pitanja vezano za roditelje, ja bih pre postavila pitanje: Sta biste vi radili da vase dete hoce da bude drag kraljica ?
Odvela bih ga na plivanje, u park, na izlet, upisala na fudbal ili košarku...pa uveče stignemo kući, nakon večere i pranja zuba može da izigrava kraljicu, a kad bude vreme za spavanje čitaću mu neku knjigu za decu, npr šumske priče

I tako svaki dan, uz različite programe, prateći u čemu uživa, a u čemu ne

I mislim da tu nisu krivi roditelji vec društvo i novac
Tako je!

Imam par primera iz prve ruke gde su dečaci, da zabave roditelje i komšije, obuvali štiklice i haljine, frakali se i tako imitirali Brenu... AH, Karamela je bio hit nekih godina, zar ne?
Ima roditelja koji su intencionalno dečake oblačili u žensku garderobu jer su maštali da dobiju devojčicu.
Dešavalo se i da pripreme stvari za novorođenče ženskog pola, pa posle kuku-lele sa pink stvarima... a i obratno.
Ima porodica u kojima je dečak uz babu, tetku, strinu-vezao, pleo, heklao... ali tad nije bilo YT i drugih platformi gde bi ljudi od toga mogu da se obogate, i mislim da je to uglavnom razlog zašto nisu ohrabrivani da ostanu u tim vodama, mada neki jesu.
Banalno, ali sve tako i počinje... Kako ono kaže-It is all fun and games until...
Ovo nam izgleda ekstremno jer ta kultura kod nas nije zaživela, ali brace yourselves, dolazi i to na red :malav: !

Naša podsvest je mnogo jača od svesti i mi zahvaljujući medijima postajemo robovi nekih navika.
Ja sam žrtva filmske industije u kojoj su junaci predstavljani sa cigarom među usnama. Reći će neko da je moja majka mogla da me vaspita drugačije. Nije mogla. Ona je prva bila opčinjena filmom.

brižit.jpg

A onda ovaj primerak...
listen-to-me-marlon.jpg

I kasno im je sada da vode kampanju protiv duvana, kasno.
Ne bi je ni vodili da nisu ustanovili da su veliki troškovi lečenja bolesti koje su posledica duvanskog dima.

Naša podsvest je mnogo jača od svesti i mi zahvaljujući medijima postajemo robovi nekih navika.
Ja sam žrtva filmske industije u kojoj su junaci predstavljani sa cigarom među usnama. Reći će neko da je moja majka mogla da me vaspita drugačije. Nije mogla. Ona je prva bila opčinjena filmom.

Pogledajte prilog 960026

A onda ovaj primerak...
Pogledajte prilog 960027
I ja sam gledala filmove i nikada nisam zapalila cigaru. Bilo mi je dovoljno što sam se kao dete nagutala dima pored oca pušača.

Kolika je odgovornost roditelja? Znamo da dete od 10 godina ne može da se oblači, kupuje potrebne rekvizite i obuću, putuje na razne parade bez pomoći roditelja. Gde je granica kada je potrebno da se umešaju službe koje vode računa o deci? Samo onda kada su deca gladna i očigledno zapostavljena? Kada ih ne šalju u školu? Ili i onda kada im oduzimaju normalno detinjstvo?

Da li dete zna šta je dobro za njega, ili smo mi roditelji ti koji dajemo okvire u kojima traži svoje mesto i sreću? Koliko možemo da utičemo na njih?
Сведок си да је много чланова форума који ово подржавају а противљење томе називају говором мржње и хомофобијом.
То му дође као некад, у ери комуниста, када је важило правило."Ко није са нама против нас је"
Лоби је јак, има пипке свуда.
Значи, ако дигнеш глас против овога, готово је, одмах ће оркестрирана лавина оптужби да крене од говора мржње до хомофобије.

Сведок си да је много чланова форума који ово подржавају а противљење томе називају говором мржње и хомофобијом.
То му дође као некад, у ери комуниста, када је важило правило."Ко није са нама против нас је"
Лоби је јак, има пипке свуда,
Значи, ако дигнеш глас против овога, готово је, одмах ће оркестрирана лавина оптужби да крене од говора мржње до хомофобије.
Никак да скапирају, није ни говор мржње ни хомофобија него обично ГАЂЕЊЕ!
Treba voditi računa i praviti/napraviti razliku između vređanja, govora mržnje i iznošenja mišljenja o određenim pojavama. Diktatura je kada ti zabrane da govoriš o nečemu što ti utiče na život, tiče se i tebe. To mi smeta, ućutkavanje.

I ja sam gledala filmove i nikada nisam zapalila cigaru. Bilo mi je dovoljno što sam se kao dete nagutala dima pored oca pušača.

Istraživanja su pokazala da skivene poruke daju rezultate.
Ti si onaj srećniji procenat gledalaca koji nije upio tu vrstu sadržaja. Ja se, recimo, nikada nisam primila na koka kolu.
Postoje nove grane u ekonomiji od kojih je jedna nazvana neuromarketing i teži izmeni svesti čoveka sa ciljem da troši novac kupujući baš taj proizvod koji u svojoj skivenoj reklamnoj poruci izaziva strah, zabrinutost, ushićenje ili neki drugi vid emocija.

Možda ti ovim svojim postovima menjam tok teme, ali sve je to ispiranje mozgova na ovaj ili onaj način.
S tim u vezi nalazim i niti koje povezuju one naše teme zaključane nedavno.

Istraživanja su pokazala da skivene poruke daju rezultate.
Ti si onaj srećniji procenat gledalaca koji nije upio tu vrstu sadržaja. Ja se, recimo, nikada nisam primila na koka kolu.
Postoje nove grane u ekonomiji od kojih je jedna nazvana neuromarketing i teži izmeni svesti čoveka sa ciljem da troši novac kupujući baš taj proizvod koji u svojoj skivenoj reklamnoj poruci izaziva strah, zabrinutost, ushićenje ili neki drugi vid emocija.

Možda ti ovim svojim postovima menjam tok teme, ali sve je to ispiranje mozgova na ovaj ili onaj način.
S tim u vezi nalazim i niti koje povezuju one naše teme zaključane nedavno.
Slažem se, naravno da daje rezultate. Ali isto tako daje rezultate i diktatura mišljenja.

Treba voditi računa i napraviti razliku između vređanja, govora mržnje i iznošenja mišljenja o određenim pojavama. Diktatura je kada ti zabrane da govoriš o nečemu što ti utiče na život, tiče se i tebe. To mi smeta, ućutkavanje.
То и јесте суштина. Они су донели мишљење и оно није подложно критици!
Наравно, да би то заштитили, вешто су све инфилтрирали у законе и сада имамо и позиве на закон, забрањен је говор мржње а мржња је све што је супротно њиховим вредностима?!
Сутра по истом рецепту могу и инцест прогласити за нормалним па онда....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back