Da li ti Hju Grant( dupla Devica) lici na Ovna?
Ima i Merkur u Devici na samom Ascedentu.
Ne znam koliko je to sigurno (msm taj njegov Asc).
Ali, kad već pitaš, da liči mi, oduvek sam primećivala njegov izraženi profil i zube gornje vilice koje takođe imam (Ovan)... Takođe visoko čelo... I naočare. Rekviziti za glavu su takođe Ovnov zaštitni znak. Od kape i naočara se ne odvajam nikad i najviše volim da ih kupujem.
Takođe je poznat kao zavodnik među ženama (što je opet osobina Marsa)... I oseća se neka napetost i seksipil u njegovoj pojavi, iako uopšte ne deluje tako, ima tu indirektnu agresivnost i smotanost (neku nestrpljivost detinjastu, kao da će u žurbi da se saplete) Ovna, ispod fasade fine Device.
Ni ja ne izgledam 100% kao Ovan, ali imam visoko čelo, izražen profil, naglašenu gornju vilicu i gornji deo tela. Sportski sam tip i još dosta toga. Ljudi koji bar nešto znaju o astrologiji prepoznaju dosta osobina Ovna kod mene, kako u energiji tako i u razmišljanju i govoru. Samo što smo svi miks svih znakova, neki od nas pogotovo, pa ne mogu da razaznaju uvek otkud sam Devica...
Takođe, fizički izgled ne pokazuje samo znak Asc, ili samo planeta na Asc ili u prvoj kući, ili vladar Asc. Sunce na Asc neće izgledati isto u različitim znacima, moraju svi uticaji na prvi arhetip da se uzmu u obzir. Nijedna kuća nije obojena samo jednim znakom, još ako se tu dodaju planete u kućama... Tako i prva kuća i Asc, nisu nikad samo jedan znak, već miks svih uticaja vezanih za prvi arhetip, a to je prva kuća (njen vladar i sve u vezi sa tim), znak Ovna (kuća kojom vlada i sve u vezi sa njom) i Mars (sa svim svojim aspektima i položajem u karti). Sve to zajedno čini prvi arhetip u našem životu, a on se bavi identitetom, defierenciranjem od okoline, istupanjem ispred i sl. Nije samo kako izgledamo.