žene koje traže vodiča

po vašem iskustvu
mislite li da većina žena traži muškarca koji će da im organizuje i vodi kroz život
taj, hm, romatični ideal se propagira već vekovima
počevši od toga da savršen džentlmen treba da ima inicijativu u skoro svemu...
znate, muškarac koji će u pravo vreme i u svakoj situaciji da se se pojavi
i da da čitajući vaši misli učini pravu stvar
naravno danas nas pak zapljuskuje talas feminizma i tobož samostalnosti i žena za sve
kako vam se čini da vi budte samo lepe i lepršave, a on da vam sve sredi u životu?

ima i takvih zena, ali njima treba novac a ne konkretno muskarac, pa one same sebi da organizuju zivot

u svakom slucaju mislim da ni muskarcima nije lako, samim tim sto se od njih uvek tako nesto ili bar deo toga ocekuje
mada ako se i sami busaju da su alfe onda treba taj teret i da nose

uglavnom, ja licno volim da budem samostalna, a da se opet dopunjujemo on i ja
i tako nekako mislim da ce i biti

Koliko god one ne zelele vodica opet zele nekog na koga ce se osloniti, ko ce preuzeti inicijativu kada treba, ili kada ona ne moze, tako da, ne da uvek traze vodica da u svemu vodi, odlucuje i inicira, ali oslonac koji preuzima ulogu vodica po potrebi da.

:tick: Tako je.
Jos samo da dodam - ne mora se odmah dejstvovati, muskarac je tu i da iznosi ideje i predlaze nacine resavanja problema, to se valjda ubraja u tu inicijativu, pa se odluke donose zajednicki, u obostranom interesu, a potom sledi dogovorena akcija, zena je fakticki nadzorni organ, visa instanca koja aminuje i koriguje ako zatreba.

Koliko god one ne zelele vodica opet zele nekog na koga ce se osloniti, ko ce preuzeti inicijativu kada treba, ili kada ona ne moze, tako da, ne da uvek traze vodica da u svemu vodi, odlucuje i inicira, ali oslonac koji preuzima ulogu vodica po potrebi da.

:tick: Tako je.
Jos samo da dodam - ne mora se odmah dejstvovati, muskarac je tu i da iznosi ideje i predlaze nacine resavanja problema, to se valjda ubraja u tu inicijativu, pa se odluke donose zajednicki, u obostranom interesu, a potom sledi dogovorena akcija, zena je fakticki nadzorni organ, visa instanca koja aminuje i koriguje ako zatreba.

Ovako nekako... Polovi su se posvadjali, pa se takmice umesto da se dopunjuju. Muskarac i zena treba da budu partneri, a ne rivali.

Licno, volim muskarce sa autoritetom. Ne u smislu treniranja strogoce, grubosti nego kroz karakter i stavove. Da bi mi se dopao, moram da ga postujem i da mu se (na neki nacin) divim. Znaci, treba da je jaci (i fizicki :rumenka: ) intelektualno :aha:
Pritom ne mislim da uz takvog muskarca zena treba da se opusti, razmazi i raspekmezi. Nista nema garanciju i strasno bi bilo kada bi se zena ako ostane sama izgubila u vremenu i prostoru jer nema vodica :roll: Ali, da se ne lazemo, mi se ne izrazavamo samo kao individue, nego i jedni kroz druge. Uz zenstvenu zenu, muskarac sa velikim "m" je jos muzevniji, i obrnuto.

po vašem iskustvu
mislite li da većina žena traži muškarca koji će da im organizuje i vodi kroz život
naravno danas nas pak zapljuskuje talas feminizma i tobož samostalnosti i žena za sve
kako vam se čini da vi budte samo lepe i lepršave, a on da vam sve sredi u životu?

ja sam uvek htela nekoga ko ce d ame vodi u zivotu
pa, kad sam nalazila takve - onda su me oni beskrajni nervirali, gusili, ogranicavali i svasta nesto jos sto moderne zene ne podnose
a, kad sam bila u situacijama da mogu da isteram svoje, onda su me takvi muskarci nervirali jos vise
i sad vise nisam pametna sta 'ocu

I Koja ima velikih problema s disciplinom, kako ličnom tako i onom društvenom. Složićemo se (valjda jednom, samo jednom!) da bio on štetno uticao na tvoj rast i razvoj, mala, alias "Ti koja vise nisi pamenta".

Poslednja izmena:
kad bih mogla da biranm, sad ne bih vodicha, sad bih da sam apsolutni full i da zivim u ameriki na morskoj obali u kuci. valjda je to uticaj lujze hej
sta je apsolutni full... pa da ne moram da strepim od nekih pacova, da se tresem dok citam forum, da se kajem za svaku recenicu, a da imam bas nesto da ponudim svetu a realno i nemam nesto spec. tako pisem konfuzno
nije da se tresem ali nesto moze da krene i ovako i onako... uspela sam : ( i zla sam

Ovako nekako... Polovi su se posvadjali, pa se takmice umesto da se dopunjuju. Muskarac i zena treba da budu partneri, a ne rivali.

Licno, volim muskarce sa autoritetom. Ne u smislu treniranja strogoce, grubosti nego kroz karakter i stavove. Da bi mi se dopao, moram da ga postujem i da mu se (na neki nacin) divim. Znaci, treba da je jaci (i fizicki :rumenka: ) intelektualno :aha:
Pritom ne mislim da uz takvog muskarca zena treba da se opusti, razmazi i raspekmezi. Nista nema garanciju i strasno bi bilo kada bi se zena ako ostane sama izgubila u vremenu i prostoru jer nema vodica :roll: Ali, da se ne lazemo, mi se ne izrazavamo samo kao individue, nego i jedni kroz druge. Uz zenstvenu zenu, muskarac sa velikim "m" je jos muzevniji, i obrnuto.
:ok:
Drugim recima muskarac treba da vodi tokom plesa, ali da se trudi da ne gresi, da ne stiska i ne gazi partnerku.

Fino je Loki objasnio, a i tvoje misljenje mi se cerko dopada, i ja tvrdim da uspesan muskarac ne moze ostati takav bez podrske zene, bez motivacije, podstreka, oslonca, i muskarcima i zenama je neophodna stabilnost.

po vašem iskustvu

Ajoj...ne, ne, ne...ne znam za druge zene ali svaka celija mog bica se oseca ravnopravno sa muskarcima, ne postoji jedna sitnica koju oni mogu a ja ne, isto vazi i obratno.
Ne treba mi tata, ni svog oca ne pitam za misljenje.
Iz mog iskustva, sto je muskarac uspesniji to ce gledati uspesniju zenu...kao sto para na paru ide, tako i uspeh na uspeh ide.
Osim ako neko ne zeli tranzicionog biznismena, kod takvih lutkice verovatno imaju bolju prodju.

ne treba mi vodic kroz zivot
treba mi ravnopravan partner da zajedno podizemo porodicu, i hvala Bogu to imam
volim da mi bude podrska u vaznim odlukama, ali da mi govori sta treba da radim, to ne volim
ako se misli na to da ponese veci finansijski teret, nemam nista protiv
ali ja pre svega smatram da treba da postoji zajednistvo u svakom smislu i ravnomerna podela i u uzivanju i u obavezama

po vašem iskustvu
To je nešto šta se mijenja s godinama, upoznavanjem sebe, svojih potreba i dometa.
Tinejdžeri maštaju o savršenom tipu, al polako opada sve ono šta muškarac mora da bude.

volim da mi bude podrska u vaznim odlukama, ali da mi govori sta treba da radim, to ne volim
ali ja pre svega smatram da treba da postoji zajednistvo u svakom smislu i ravnomerna podela i u uzivanju i u obavezama

Jaoj divno, divan ste par ako tako funkcionisete. Obozavam lopovske stepenice, podrsku ne na recima vec u delima, iskrenu podrsku, iskrene reci i iskren savet.
To je moguce ostvariti samo ako smo ravnopravni, bez osecanja superiornosti i inferiornosti. Zenstvenost sa ravnopravnoscu nema blage veze, najzenstvenija zenu koju sam upoznala spada u red profesionalno ostvarenih zena. Ona se uvek najpre nasmesi pa onda odgovori ali sta ti odgovori ide pravo u centar.

Odbija me puno price, stalno govorim dela, dela, dela kao dokaz.
Briga me sta ko govori, zanima me samo sta radi a isuvise sam matora za ocvale muske pubertetlije koji se osecaju pogodjeno ako ne manipulisem njima kroz laskanje.
Necu da manipulisem bas zato sto ih postujem kao ljudska bica. Ako shvate, shvatili su, ako ne, odlaze u bivse.

Koliko sam shvatio iz tvog podužeg i nadasve finansijsko-konciznog odgovora, tebi treba dati novac, to jest finansijskog vodiča, a sve ostale ravnopravnosti možeš sa njim i sama da kupiš? :lol:

2j5mauu.jpg

po vašem iskustvu

meni se to bas svidja i ja bih jednog takvog :aha:

Back