Zene koje odbacuju feminizam

Da li vi kao zene odbacujete feminizam i feministicki pokret?

• Da, feminizam ni nije potreban

• Odbacujem neke ideje koje mi se ne dopadaju

• Ne, prihvatam feminizam potpuno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Između ostalog i to da ti i ja sada možemo da, imajući u vidu 21. vek i deo sveta u kojem živimo, u svoje slobodno vreme/pauzu posle ručka kod kuće/pauzu na poslu (jer se neko izborio za naše pravo na rad) da sedimo za kompom i iznosimo svoje mišljenje, i to pismeno jer znamo abecedu pošto se neko izborio za obavezno pohađanje osnovne škole za sve, a time i za nas žene, a pored ostalog nismo u faktičkoj i formalno-pravnoj svojini oca ili muža koji bi nam možda ukinuo to slobodno vreme/pauzu posle ručka kod kuće/pauzu na poslu ako mu se tako hoće, pa nam se može da mrsomudimo po forumima.

Za sve ostalo što ulazi u definicije obratiti se zvaničnim definitorima.
neko se izborio?
ko je uopste ukinuo to pravo?
od kada su krenule klasne borbe od ada je krenulo i sve to
a moze se reci novim dobom i robno novcanom razmenom pa do danas
tako da je bezveze reci da se neko za mene izborio kada meni i bilo kome to pripada po rodjenju
drugo su one zene u indiji i africi jer to i nije savremen svet vec zatvoren

neko se izborio?
tako da je bezveze reci da se neko za mene izborio kada meni i bilo kome to pripada po rodjenju

U vezi boldovanog: znaš kako je jedno malo Ciganče koje je prosjačilo zajedno sa drugim malim prosjakom, ali bele kože, reklo jednoj gospođi koja je kupila jednu čoko bananicu i dala ovom malom belom? Rekao joj je "teto teto, i ja sam dete, a ne samo on".

Ostalo ne bih komentarisala.

neko se izborio?

Neko se jeste izborio za tebe jer nekada nije bilo jasno da ti to pripada po rodjenju.

Primemra radi http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_women%27s_suffrage

U vezi boldovanog: znaš kako je jedno malo Ciganče koje je prosjačilo zajedno sa drugim malim prosjakom, ali bele kože, reklo jednoj gospođi koja je kupila jednu čoko bananicu i dala ovom malom belom? Rekao joj je "teto teto, i ja sam dete, a ne samo on".

Ostalo ne bih komentarisala.
kakve veze rasizam ima sa feminizmom?
pricas o dve razlicite stvari
Neko se jeste izborio za tebe jer nekada nije bilo jasno da ti to pripada po rodjenju.

Primemra radi http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_women%27s_suffrage

izborio se neko jer je neko opet pre njega to pravo ukinuo
zasto?

Ma loze se, tamo gdje nema potrebe da zena radi ona ni ne radi. Vas je emancipovala industrijalizacija a ne pokret. Pa kad ste sad tako jake i sposobne sto ne oslobodite potlacene zene iz treceg svijeta?! Feminizam nije u stanju da se obracuna sa africkim banana drzavama i da tamo zastiti djevojke od sakacenja a kamo li sta drugo.

Poslednja izmena:
Upravo se radi o zenskoj nesolidarnosti...muskarci su daleko solidarnji medju sobom od zena i to za gluposti, kamoli za krupne stvari...
Freyo, bas 90% muskaraca tvrdi suprotno, a to je da su zene te koje su solidarne dok muskarci nisu.

- - - - - - - - - -

Ma loze se, tamo gdje nema potrebe da zena radi ona ni ne radi. Vas je emancipovala industrijalizacija a ne pokret. Pa kad ste sad tako jake i sposobne sto ne oslobodite potlacene zene iz treceg svijeta?! Feminizam nije u stanju da se obracuna sa africkim banana drzavama i da tamo zastiti djevojke od sakacenja a kamo li sta drugo.

Ma ljudi gledaju licne interese. Koga briga za neveste Vehabija.:malav:

Bila kod mene na odeljenju jedna vatrena feministkinja puna joj usta zenskih prava i sloboda.Ruzna kao lopov i pogana kao kerusa zasla u ozbiljne godine smezurala se kao kornjaca.
Okupila je oko sebe sve neke pacenice i sa njima je manipulisala i mitingovala ponajvise proitiv onih zena koje su imale decu porodicu i sredjen zivot.
Cim bi saznala da je neka zena dobila pedalu od muza ili da se razvela odmah bi je saletala i vukla je u svoj tabor gde bi pljuvale ceo muski rod.
Sve je to trajalo dok se nekim cudom nije nasao neki entuzijasta teska sirovina nepismena kabadahija i naguzio ovu feministkinju izgleda bas onako kako treba.
Okrenula se potpuno a kad je onako matora ostala u drugom stanju puce koalicija skroz odhebala je sve dojucerasnje koleginice i puna joj usta hvalospeva o tom njenom dasi sirovom i neprskanom muskarcu cije gluposti obozava i cijim se prostaklucima odusevljava a kad istog mortus pijanog vidi na ulaznim vratima ocima koluta i topi se od miline.
Eto prakticnog primera sta je protivotrov protiv te feministicke posasti.

Feministkinje su grupa paćenica koja se bori za svoja izmišljena prava, nisam čitala tekst, mrzi me, zamara me čak i pomisao na njih. No, da se vratim...Te žene su u rangu onih iz organizacije za zaštitu prava životinja, vazda tupe i proklamuju i nikad ništa. Svaka devojka ima pravo da se provodi u mladosti, da bi u jednom momentu postala žena kakva želi da bude: majka, domaćica, supruga i pri tom ima sva ta famozna prava koja su feministkinjama u njihovim glavama uskraćena. To što je neka priglupa, pa ne zna da organizuje svoj život na pravi način, privuče odgovarajućeg muškarca, živi s mačkama u garsonjeri je drugi problem koji nema veze s polom nego sa glavom.

Значи, ти желиш укидање права. Занимљиво.

И која је то беда на врату? :think:

sve drzavne regulacije i zakoni o pravima da se sklone u stranu.

sloboda darling nije i jednakost. ti i ja nikad necemo biti jednaki, ma koliko drzava otimala od mene da da tebi zarad pravde.
ebeas [pravdu zivela sloboda, prohvbati izazov ili cuti.

Feministkinje su grupa paćenica koja se bori za svoja izmišljena prava, nisam čitala tekst, mrzi me, zamara me čak i pomisao na njih. No, da se vratim...Te žene su u rangu onih iz organizacije za zaštitu prava životinja, vazda tupe i proklamuju i nikad ništa. Svaka devojka ima pravo da se provodi u mladosti, da bi u jednom momentu postala žena kakva želi da bude: majka, domaćica, supruga i pri tom ima sva ta famozna prava koja su feministkinjama u njihovim glavama uskraćena. To što je neka priglupa, pa ne zna da organizuje svoj život na pravi način, privuče odgovarajućeg muškarca, živi s mačkama u garsonjeri je drugi problem koji nema veze s polom nego sa glavom.

najzad.

Back