Zene kako to postizete??

p.s. htela sam da kazem kako sam toliko obaveza koje uspevam da zavrsim resila da shvatim pozitivno, a ne da kukam koliko imam posla. zapitam se-pa sta jos ja to mogu? pre sam mislila da sam umorna kada nisam bila udata i nisam imala decu, a sad vidim da su se granice tog umora daleko pomerile. mozemo mnogo vise nego sto mislimo i pritom, imamo i decu, a znam ljude koji ih nemaju ili ne mogu da ih imaju i opet se ne bih menjala sa njima. ko kaze da ne mozemo da se doteramo? moje koleginice misle da mi sve radi svekrva, a pojedini poznanici da ni ne znam da kuvam, da uzivam. daleko je od toga ali sve je stvar u stavu. I onda se iznenade..sta reci, zene su veeeoooma sposobna stvorenja, a pritom imaju i lepsa tela od bilo kog muskarca i bog im je dao da stvaraju nove zivote.

Jeste, samo treba biti siguran vredi li se toliko "zrtvovati"? Ok za decu, to je verujem nesto mnogo lepo i promeni ti zivot iz korena, ali za muza?! To ne znam, mislim da su oni previse razmazeni u svojim zahtevima i treba sa njima samo ostro:-)

zvuci mozda bezveze ali moja baka ruskinja je cesto govorila - samo ostro sa konjem. trudila sam se, uspevala dok se nije pojavio moj muz sasvim drugaciji. kod njega pali samo lepim. najbitnija stvar je svakako da treba od pocetka drzati do sebe. cesto se mora praviti kompleks ali sta cemo svi smo razliciti moramo da pravimo ustupke - nekada neko da bi nama bilo lepo ili da bi uradili sta hocemo, nekada da drugima bude lepo. to nije nista novo. zastrasujuce jeste sve to oko dece, braka, muskaraca ali postojimo mi i van toga, kao osoba. treba samo duboko udahnuti kad pocnete da ludite i nastavite dalje trezveno..ne znam da li sam bila jasna. ja se tako borim, kod mene depresije traju po jedan dan, a onda nastavim dalje jos jacim tempom. ne vidim drugo resenje. Volim zivot!

boko-boko:
Jeste, samo treba biti siguran vredi li se toliko "zrtvovati"? Ok za decu, to je verujem nesto mnogo lepo i promeni ti zivot iz korena, ali za muza?! To ne znam, mislim da su oni previse razmazeni u svojim zahtevima i treba sa njima samo ostro:-)
Ova ti je dobra :!: :!: :!: Ali on je uvijek njezan,i uvijek kaze da me voli i kad sam nervozna i ljuta,ja sam cesce :evil: ali mali ;)

Kazu ovo je vijek zena,onda to moramo opravdati.Uvijek se mnogo vise ocekivalo od zena,a opet su muskarci bili glavni...e nema vise,ja sam samo za ravnopravnost.Sina vaspitavamo da postuje zenski rod i da ne postoji zenski ili muski posao u zajednickom zivotu,ali tako sutra nece zavisit ni od koga,a cerku da se bori za svoje mjesto da ne dozvoli da sutra bude necija sluskinja

*TASKA*:
Kazu ovo je vijek zena,onda to moramo opravdati.Uvijek se mnogo vise ocekivalo od zena,a opet su muskarci bili glavni...e nema vise,ja sam samo za ravnopravnost.Sina vaspitavamo da postuje zenski rod i da ne postoji zenski ili muski posao u zajednickom zivotu,ali tako sutra nece zavisit ni od koga,a cerku da se bori za svoje mjesto da ne dozvoli da sutra bude necija sluskinja
slazem se. sve polazi iz kuce. ja sam vise za, kako bih rekla, licnu ravnopravnost tj. sa ljudima iz svog okruzenja i sa svojim deckom, muzem...nego za ravnoravnost na globalnom nivou jer to je neka nova tema, teska tema, i to cemo tesko ostvariti. poceli smo da pricamo o nama...ovde...sada

Sta to podrazumeva"biti necija sluskinja".Imam muza i cetvero dece.Zajedno smo 23 god.Zajedno funkcionisemo predivno.Nikada se nisam videla niti osecala nicijom sluskinjom.Nikada mi nije tesko spremiti kolace ili nesto sto voli da jede muz a i neko drugi.Sve se stigne kada se udruze ljubav i razumevanje.

Rijec SLUSKINJA znaci biti podredjen...moja majka ima nas 4 cerke i svima nam je ugadjala,ni ona a ni mi nikad je nismo smatrali sluskinjom-tj.podredjenom.To sta sam ja htjela reci jeste da ne zelim da sutra jednog dana moja cerka bude podredjena muzu u bilo kom smislu...ili momku.Ja imam puno obaveza,i sve radim zato sto JA zelim,a ne zato sto neko smatra da ja to moram.Mi u kuci imamo dogovor,svako je izabrao obaveze koje svakodnevno ispunjava...s tim sto niko nece biti lincovan ako nekad nesto nije uradjeno. :D

Planer, planer, planer...
Kuvam kad sam pri volji, u velikim loncima i zamrzavam po obrocima, to su uglavnom glupa jela, pasulji,boranije, kupusi, graškovi, ćušpajzi... Nekad budem fina pa napravim nešto sasvim komplikovano, ali opet u količini od koje bar pola zamrznem. Držim konzerve tunjevine, ako nema mesa, pire za minut, pirinač i slično što se reši za 10 minuta. Nabavljam u hipermarketima, volim da idem sama da mi niko ne smeta. Kad obavim kupovinu obavezno popijem kafu u kafiću u tržnom cenru. Spisak za kupovinu pravim na poslu, dodajem stavku po stavku kad se prisetim.
Za goste naručujem roštilj i spremim salatu. Ali gosti ne znače uvek večeru niti kuća mora da bude skroz nalickana
Mašina za sudove rešava pola posla
Ne peglam što se ne mora, ali odmah prostrem veš i dobro ga zategnem
Pauzu na poslu koristim da se vidim sa prijateljicama na kafi, često neka zatekne blizu
Dok su deca na rođendanima, takođe s prijateljicama pijem piće u oblićnjem kafiću
Ili dogovaram se se sa drugaricama koje imaju decu da zajedno odemo u šetnju i dok oni jurcaju po nekoj poljani mi se napričamo
Solo izlasci su retki
Muž pomaže, ali tako što ono što sam njega zamolila da uradim, striktno preskačem
Spavam malo
Ponekad sam zle volje i sve poslove svodim na minimum
Velika spremanja mi radi žena, a ja zbog toga i krpica radim dva posla
Organizacija i pusta želja da ne izgubim sebe

Ja se, iskreno govoreci pitam to vec jedno duzeeeee vreme! Ja ne mogu sebe da vidim kako spremam rucak svaki dan, radim puno radno vreme, vaspitavam i brinem se o deci, i jos plus na sve to da budem lepa muzu!
Jos uvek nisam sigurna da lisam dorasla takvom zadatku! Kako je bilo vama koje ste vec udate, pre udaje? Jel ste razmisljale pozitivnije nego ja sada ili je to pak normalno razmisljanje?

Back