Žene i politika

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vagrant:
zene trebaju da budu zastupljenije u politici,sto se mene tice moze i svih 99%,ali da se gleda kvalitet a ne obim.Vecina zena na politickoj sceni sluzi za marketing stranke kao evo mi smo moderni pa imamo toliko i toliko zena.Takodje zene politicari neopisivo potsecaju na njihove stranacke lidere i neuspevaju da izgrade svoj stil a bez toga tesko da ce privuci glasace zasto covek da glasa za kopiju kad moze za orginal pa kakav god on bio.
A sto se tice zena koje nemogu da udju u politiku zbog obaveza pa valjda se u politiku ulazi sa malo vise godina pa neverujem da bas moraju da cuvaju decu od 20-30 godina

Ма, нисам ни сумњао у тебе! Али, младе "лавице" виделе од нас, "лавова" да се лова марише најлакше преко странака, па веле, да ућаре док им је време...

Arhangel NS:
Ма, нисам ни сумњао у тебе! Али, младе "лавице" виделе од нас, "лавова" да се лова марише најлакше преко странака, па веле, да ућаре док им је време...
eh da mi je neke funkcije i dve(tri) mlade lavice, lele

mi pokusavamo da se ugledamo na zapadne zemlje u kojima se politikom bave zene koje imaju decu. radjaju ih sa zavrenim fakultetom, magistraturom, doktoratom. zena politicar koja je prvo dete rodila u 30/33 godini zivota u svojoj 45 jos uvek ima decu kojoj je potrebna paznja. necemo valjda poceti da se bavimo politikom u svojoj 60. godini kada nam intelektualni kapaciteti opadaju...
politicari kao angela, kondoliza, segolen rojal ili misel alio mari jesu dugo izgradjivale imidz ali pored njih postoji veliki broj mladih zena za koje nikada nismo culi -gradonacelnici, one koje rade u lokalnim i regionalnim savetima....karijeru ne grade pod istim uslovima kao zene politicari iz srbije. zaposljavaju dadilje, spremacice, kuvarice i posvecuju vise kvalitetnog vremena svojoj karijeri. da li se to danas u srbiji moze bez nosenja etiketa nemoralnosti ? - ne cuvamo same svoju decu, kako cemo sutra odlucivati o tudjoj? odakle nam novac ako nije dobijen izdajom interesa drzave i naroda? pored toga se automatski pretpostavlja da smo fakultete zavrsile preko veze, da smo nestrucne i nezainteresovane, naivnije od muskih kolega i konacno intelektualno inferiornije od fotogenicnih sefova stranaka...
o tome se radi. o nacinu razmisljanja koji treba da se promeni a ne o samo o broju. nije dovoljno reci da u drugim zemljama ima vise zena koje se bave politikom, treba da se kaze i zasto.

mojra:
-NI-
politicari kao angela, kondoliza, segolen rojal ili misel alio mari jesu dugo izgradjivale imidz ali pored njih postoji veliki broj mladih zena za koje nikada nismo culi -gradonacelnici, one koje rade u lokalnim i regionalnim savetima....karijeru ne grade pod istim uslovima kao zene politicari iz srbije. zaposljavaju dadilje, spremacice, kuvarice i posvecuju vise kvalitetnog vremena svojoj karijeri. da li se to danas u srbiji moze bez nosenja etiketa nemoralnosti ? -NI-politikom, treba da se kaze i zasto.

imam osecaj da si se malo posvadjala sa matematikom ;-)
nasi politicari danaske "mlate" platice preko 100 tisuc (u hiljadama) dinara, a sa raznim pogodnostima, doplatama, putnim troskovima, odvojenim zivotima itd, itd.itd "nabiju" i preko 150. Verujema da ces na trzistu rada naci masu zena koje ce ti za 30-tak bednih 'iljadarki vrlo kvalitetno cuvati 2-3 dece, jer vaspitacice po vrticima sigurno nemaju toliku platicu a u grupi imaju 20, a cesto i preko 30-toro dece. Ne zaboravi da je prosevna platica u Srbiji oko 200 evrova (ma sta to znacilo), a da su primanja tih lopuza i preko 2000 evrova.

a etikitu nemoralnosti nosi bas svaki nas politicar, to ne treba da te zabrinjava ;-)

Back