Zašto?
Moj teča je isti takav, on kaže po fazonu da su kćerke zahvalnije i neće umreti sam, a najgore što će ti uraditi je da "donese kopile kući, pa šta ima veze", dok, kako on kaže, neće ni da počinje da nabraja u kakve sve nevolje sin može da ga dovede...Tako kad se gleda, ebiga, tačno u velikoj većini.
Plus muška deca više troše, za njih treba više novca. Evo pre neki dan kupujem na kiosku kod Osnovne škole pljeskavicu i gledam dečaci cekaju pljeskavice od 200 grama, piju Fantu dok čekaju itd, a devojčice male pljeskavice od 70 dinara i ne piju ništa. Nešto mislim, ON pojede za 15 minuta koliko ona potroši uložaka za mesec dana

Namerno sam poredila sa ulošcima, muka mi je više od priče tipa "Jao, jadan čovek, ima 3 ćerke, ima da radi samo za uloške".
Sa druge strane, upravo zbog ovakvih opaski na račun ženskog pola, a i kako sam lično istraumirana višedecenijskim patrijarhatom, iako su se vremena promenila i žene imaju sva prava i više poštovanja, samo kad pomislim na menstruaciju, da ne idem dalje, ali može tu da se nabraja svašta, curenje, sekret, gljivice, boli ovo, boli ono, itd, itd, itd, što se mene tiče, budi sve, samo da nisi žensko.