Zena trudna,nije zaposlena!?

CaptainCrash

Početnik
Poruka
4
Pozdrav jedna stvar me zanima ako moze neko da mi pomogne...
Posto sam nov i malo se losije snalazim na forumu...
Zena mi je trudna,zaposlena je ali ne na NEODREDJENO,znaci na odredjeno ali na pposlu ne znaju da je trudna a ima sanse da dobije posao na neodredjeno.
Sta se desava u slucaju da ona dobije posao "za stalno",koji i kakvi su troskovi konkretno poslodavca prema njoj,koliku bi platu imala u procentima u odnosu na onu kada nisi na bolovanju...
Da li neko moze da mi da neke korisne informacije i linkove ili skorasnje iskustvo?
Da li poslodavac placa nesto u slucaju da je zaposlena na neodredjeno i da ode na odrzavanje trudnoce i kako se to gleda,ko to sve finansira :dontunderstand: (samo da ne bude kao u Balkanskom Spijunu-CIA snajka,CIA...upropastili su pola sveta :-)) :rotf:
Pozdrav i hvala unapred...

Nipošto ne dozvoli da vlasnik sazna da ti je žena trudna.....čim dobije rešenje na određeno neka prođe maloi može da uzme bolovanje mislim da država plaća kasnije trudničko tako da vlasnika ništa ne košta
Nisam sigurna koji je procenat od plate neko će ti već reći....samo znaj po povratku u firmu sa trudničkog postoji mogućnost da dobije otkaz..iz nekog hira vlasnika ili šta već...znam x slučajeva kojima se to desilo....a znam i za slučajeve,gde se saznalo da su žene u drugom stanju i po difoltu su dobijale otkaze...

Primaće 65% od prosecne plate na nivou drzave.
Prvi mesec bolovanja placa poslodavac,ostalo drzava.
I cutite o tome da je trudna,nikom ni rec.Vazno je samo da ne radi neke teske fizicke poslove na radnom mestu i sve ce biti OK.
A dali ce dobiti otkaz kad se vrati na posao,zavisi od toga koliko je poslodavac ozbiljan.To bi vec moglo da se svrsta u neku vrstu mobinga,a tu vec nastupaju na scenu drzavne institucije.

nema ti druge, mon capitan, nego da zasuces rukave... u oba slucaja
koju pizdu planirate djecu u periodu kada nemate stabilnu osnovu? :dontunderstand:
ž
A ko to ima danas stabilnu osnovu?
Mnogi su je stekli tek posto su dobili decu jer su morali drugacije da razmisljaju,manje se vremena provodi na mestima gde se trosi novac a vise ulaze u dom i porodicu.
Razmisli malo i o tome.

Ми смо планирали породицу када смо имали веома стабилну основу, а ове године је отац моје деце остао без посла, и тако смо изгубили стабилну основу, а деца већ тинејџери....
Да ли да их побијем сад, па да правим нову кад ми се опет стекну стабилни услови? :think:

Ми смо планирали породицу када смо имали веома стабилну основу, а ове године је отац моје деце остао без посла, и тако смо изгубили стабилну основу, а деца већ тинејџери....
Да ли да их побијем сад, па да правим нову кад ми се опет стекну стабилни услови? :think:
:hahaha::rotf:

o majko nemajko:mrgreen::mrgreen:

Pa sto kad si izgurala frka period..sad ko tinejdzeri mogu peru shoferke to je danas unosan bizznizz:super:

zavisi kako ko gleda na "stabilnu osnovu".... meni to na primjer nije kada samo jedna osoba donosi novac u kucu
pa kada ona ostane bez posla, sve pada u vodu
kome jeste... njegov problem

Evo malo konkretnije:
- trudničko bolovanje ide pre porođaja i tada se dobija 65% od plate (ovo ne važi za Beograd, tamo je 100% čini mi se)
- porodiljsko bolovanje se uzima mesec dana pre porođaja i traje godinu dana, a dobija se 100% od plate (tj.osnovica se dobija, pa je sad pitanje kolika je osnovica jer često to nije neto plata)
Dok ne dobije posao za stalno ni slučajno ne sme reći da je trudna jer će onda dobiti otkaz najverovatnije. Ako može, neka radi do porodiljskog, a šta će biti kad se vrati na posao to se nikad ne zna ni u jednoj firmi (osim u državnim).
Nek vam je sa srećom i bravo za bebu! :super:

Pozdrav jedna stvar me zanima ako moze neko da mi pomogne...
Posto sam nov i malo se losije snalazim na forumu...
Zena mi je trudna,zaposlena je ali ne na NEODREDJENO,znaci na odredjeno ali na pposlu ne znaju da je trudna a ima sanse da dobije posao na neodredjeno.
Sta se desava u slucaju da ona dobije posao "za stalno",koji i kakvi su troskovi konkretno poslodavca prema njoj,koliku bi platu imala u procentima u odnosu na onu kada nisi na bolovanju...
Da li neko moze da mi da neke korisne informacije i linkove ili skorasnje iskustvo?
Da li poslodavac placa nesto u slucaju da je zaposlena na neodredjeno i da ode na odrzavanje trudnoce i kako se to gleda,ko to sve finansira :dontunderstand: (samo da ne bude kao u Balkanskom Spijunu-CIA snajka,CIA...upropastili su pola sveta :-)) :rotf:
Pozdrav i hvala unapred...

Ako je zaposle ne smeju da je otpuštaju dok se ne završi ono bolovanje nakon porođaja, a kada se bude vratila na posao može da se desi. Bolje da ćuti, ako ima šanse da je prime za stalno, pa kada je zaposle, baš je briga. Problema može imati posle, kada se vrati. Ali novac vam treba sada, a za posle... možda bude bolje za zapošljavanja.

Nipošto ne dozvoli da vlasnik sazna da ti je žena trudna.....čim dobije rešenje na određeno neka prođe maloi može da uzme bolovanje mislim da država plaća kasnije trudničko tako da vlasnika ništa ne košta
Nisam sigurna koji je procenat od plate neko će ti već reći....samo znaj po povratku u firmu sa trudničkog postoji mogućnost da dobije otkaz..iz nekog hira vlasnika ili šta već...znam x slučajeva kojima se to desilo....a znam i za slučajeve,gde se saznalo da su žene u drugom stanju i po difoltu su dobijale otkaze...

Nadam se da su tužile te firme. Znam da zvuči kao gnjavaža ali dok se ne potegnu advokati za šikaniranja...

Back