Žena - šef

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Betty:
Kako vam se to čini, kakva su vaša iskustva? :)

Искуства... МОЈА САСВИМ ЛОША..
знање нула, факс завршио швалер,рођак, брат, деда, баба, мама, тата, супруг.........
Пре неко је постала шеф дао јој 99% знања-тако сам мислио. Диплома-шеф.
И даље пита како ово како оно-заборавља на знање које јој дао као човек човеку, има их више-сада су "велики" шефови, функције, ауто.... а увек оно а шта ако... а шта сад...
А ја лепо (пошто су оне сада шефови и образованије од мене) само кажем СОРИ ВИ СТЕ ШКОЛОВАНИЈЕ ОД МЕНЕ ТО НЕ ЗНАМ-попиздитис!
ЖИВЕЛО ЗНАЊЕ!!!

Ja imam iskustva kao "zena-sef".Inace svi moji "podredjeni" su muskarci pa se lako snalazim.Treba samo imati pravilan pristup i postovati svoje "podredjene".Uz dobru organizaciju i stimulaciju lako je biti dobra sefica...:)

Ovde očigledno tema obuhvata šefovanje u smislu sprovodjenja poslovne politike....nacrtane i zacrtane....

Kada se traži znanje žena šef je mnogo gore rešenje.
Kad se traži human resorce politika , žena šef je mnogo gore rešenje....
To da li funkcioniše iz ugla gledanja same žene šefice , to ne sumnjam da je sve idealno i lako....
Ako posmatram prosek i ako uzmem još jednu činjenicu u obzir, a to je strah i osećaj niže vrednosti žena šef je lošije rešenje......

Hajde da krenemo sa boljim varijantama.
Praktičnost, bezetičnost (etika vs lični interesi je fix 0:1), komunikativnost, lukavost.
Lošije osobine su (prosečna žena i majka) nepotpuna posvećenost, subjektivna naklonjenost, priklonjenost automatizmu i neulaženje u suštinu problema (obraćanje pažnje na formu, suština nebitna , funkcionisanje se rasteže i često se tako opstaje).

Jezičara, znalac, žena , biva obično i sigurno sankcionisana od strane žene-šefa.....jer može biti samo jedna.....

Tamo gde je bitno odraditi imidž, prodavati i stvarati iluziju , žene šefovi , kao bolji intuitivno i estetski stučnjaci bolje prolaze ili zadovoljavajuće prolaze....
Tamo gde treba raditi izučavanje, inovacije, strategiju razvoja proizvoda, visok kvalitet , žene šefovi ne prolaze, ili naprave dar-mar.....
Ne mogu bez foliranja, šminkanja svog znanja i umeća, a to pre ili kasnije dodje na videlo i to baš u cajtnotu....

Ipak žene šefovi su poželjni (i požudni) baš zato što su jevtinije, više vezane i snishodljivije i poslušnije nego muške varijante.....Naročito kad može biti uplašena pretnjom , kad zatreba da nešto ostane van javnosti.....

Ambicioznost je takodje veliki pro ali i contra žena-šefova.....
Lakše postaju šefovi, ali i prihvataju više od svojih mogućnosti....zato su dobre kao medijatori-šefovi znači neki srednji lanac upravljanja....sa kontrolom koja je iznad njih ........

Naravno ovo je sve bilo uludo rečeno, jer svaka je sebi najbolji i šef i čovek i drug i znalac....

Kada se radi u čisto ženskoj sredini, zna biti gadno. Nekada mi se čini da se izreka "Čovjek je čovjeku vuk" zapravo odnosi na žene. Imam iskustvo da mi je žena šef i da sam ja žena šef (opet ženama). Zna biti nezgodno. Svi sve shvaćaju preosobno. Muškarci su mnogo solidarniji i u principu ne podmeću jedni drugima kao žene.

Back