Zena monstrum

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Culi ste svi za lomljenje kostiju bebi od strane majke od pre neki dan.

Na drustvenim mrezama vec su pocele pojedinci da staju na stranu monstrumke. Komentari tipa, nije fer da se blati i osudjuje dok se ne utvrdi da je kriva, a smrtna kazna se ne pominje. A vecina ih je bila, kada se desilo ubistvo u Bajmoku, izriciti da se izvrsi smrtna kazna. Kako objasniti ovu pojavu?

Osoba sa smetnjama u razvoju, stara 17 godina, da bude osuđena na smrtnu kaznu?

Ovde su, po običaju, zakazale socijalne službe.
Uostalom, mi još uvek ne znamo ko je bebi lomio kosti. Ne bih se ja kladila u normalnost detetovog oca, starog 45 godina, koji je odabrao sedamnaestogodišnjakinju, ometenu u razvoju, za majku svog deteta.

Dete oduzeti. Oba roditelja kazniti, i staviti pod psihijatrijski nadzor. Socijalnu službu "provetriti" od nesposobnih i nezainteresovanih kadrova. Tačka.

Cesto je muskarac tezi zlocinac i veci krivac, mozda ljudi strahuju vise od muskarca jer taj bi mogao da se vrati istim postupcima kada izadje sa robije. Kako god okrenemo smrtna kazna ne postoji, a oba zlocina su svirepa.

Prošlo je ono vreme kad si morao da budeš normalan zbog okoline sviđalo se to tebi ili ne. Kazna je bila strašnija nego današnji sudovi sa svim tim ljudskim pravima.

Kada je novodemokratski sistem postavio jedninku iznad zajednice sve moralne vrednosti su pale pod kontrolu zakona o ljudskim pravima. Nema više osude od strane zajednice jer niko nema pravo na to. A zakon, kao i svaki drugi, ima samo par staklenih nogu.

Biće mnogo gore, bili vi spremni ili ne.

Osoba sa smetnjama u razvoju, stara 17 godina, da bude osuđena na smrtnu kaznu?

Ovde su, po običaju, zakazale socijalne službe.
Uostalom, mi još uvek ne znamo ko je bebi lomio kosti. Ne bih se ja kladila u normalnost detetovog oca, starog 45 godina, koji je odabrao sedamnaestogodišnjakinju, ometenu u razvoju, za majku svog deteta.

Dete oduzeti. Oba roditelja kazniti, i staviti pod psihijatrijski nadzor. Socijalnu službu "provetriti" od nesposobnih i nezainteresovanih kadrova. Tačka.
Da tako je, dete oduzeti...

i sto socijalna sluzba nije ranije reagovala

A gde je otac bio i šta je radio za to vreme?
Što nije primetio i reagovao na svaku novu modricu?

Ma hajde, nevinašce, samo je ona kriva :roll:

Hoces reci da je kriv i roditelj maloletne Tijane jer je devojcici dozvoljeno da seta u sred noci neosvetljenim sokacima vojvodjanskog sora?

- - - - - - - - - -

Tako ispada.

U sudstvu nakon ove izjave koju si dala, i da imas sve desetke ne bi bila primljena.

Hoces reci da je kriv i roditelj maloletne Tijane jer je devojcici dozvoljeno da seta u sred noci neosvetljenim sokacima vojvodjanskog sora?

- - - - - - - - - -

Tako ispada.

U sudstvu nakon ove izjave koju si dala, i da imas sve desetke ne bi bila primljena.

Bože, kakvo poredjenje... :roll:

Jesi li ti roditelj? Nemoj me napasti odmah, više pitam retorički...
Ja sam roditelj i potpuno mi je neshvatljivo da jedan roditelj ne vidi modrice na svom detetu, da ne vidi da mu je dete bolesno npr, ili tučeno, da ne vidi da se sa njegovim detetom nešto loše dogadja! Pogotovo sa bebom.
Hajde, kazaćeš, ja sam majka pa je to i normalno. Ali i moj suprug je isti, ma primeti promenu raspoloženja kod dece, a kamoli šta više.

Jel znaš ti koliko plače beba koja ima grčeve ili koju muče zubići? Imaš li predstavu koliko je to zanemarljiv bol u odnosu na polomljenu kost i batine koje ostavljaju modrice? To je neprekidno vrištanje i zacenjivanje jedne male bebe, kojoj je prirodno da se smeje i da je vesela... :sad2: I kako otac nije kriv ako se nije zapitao šta mu se dogadja sa detetom, zašto dete vrišti, zašto se zacenjuje, zašto je večito ukočeno i uplašeno...????

I na kraju te podsećam da je taj otac, čovek od 40 i kusur godina, oženio maloletnicu, ometenu u razvoju!
Reci mi da taj podatak nije znao... naravno da jeste, i zato je, ako je normalan, morao da obrati 200% pažnje!
A ako je i on bolestan, onda treba pohapsiti mamlaze iz socijanog rada i ebati im mater... mada to svakako treba uraditi...

A sudstvo me ni najmanje ne zanima...

Žao mi je bebe, znam kako se zdrave i vesele bebe ponašaju i mogu samo da zamislim kako se ponašalo, osećalo i kroz šta je prolazilo ovo nedužno maleno biće... :sad2: čija je majka bolesna i morala je biti pod nadzorom... socijalnog rada, muža, psihologa, psihijatra... bilo koga... a svi su zakazali, svi su izvukli dupeta, a sad udri po bolesnoj ženi... ma kakvoj ženi sa 17 godina... udri po bolesnom detetu, kome je majmun naparavio dete, gomila kretena dozvolila brak sa majmunom, niko joj nije pružio pomoć i podršku, niko je nije naučio... a svi je sada nazivaju monstrumom... jadna beba, ali jadna i ona... :(

Hajde što su novinari lešinari i pišu svakakve bljuvotine, od toga žive... mada su i oni u ovom slučaju u svakom članku naglasili da je verovatno ta majka NEHOTICE, IZ NEZNANJA povredjivala bebu... bolesna, zaostala u razvoju, šta je tu čudno....

Ali što je običan čovek lešinar toliki, što se hrani ovakvim užasima i zašto uživa u tome da što više ugazi nekog drugog?

A da čak nema ni pojma o čemu priča...

U životu nije video majku te bebe, ne zna u kakvom je stanju, ne zna koliko je i ona sposobna za samostalni život bez nadzora, ali zna da je osudi, da kaže da je monstrum, da traži smrtnu kaznu...
istovremeno nema pojma ko je i kakav je otac deteta, da li je alkos, da li je probisvet, da li i on bolestan.... da li je i kakav je... ali će ga potpuno nekritički braniti i tvrditi da on nije ništa kriv...
Pa poznaješ li ga, majkumu, znaš li mu bar ime, da li si mu nekada u životu prošao pored oca bar?

stvano smo veće zveri od besnih vukova..... :(

bol, polomljena kost i batine koje ostavljaju modrice? To je neprekidno vrištanje i zacenjivanje jedne male bebe, kojoj je prirodno da se smeje i da je vesela... :sad2:

Znam da je bol velik, zato je tema i otvorena da resi nejasnocu koja nije nastala citanjem dnevnih novina i tabloida, vec kometarima citalaca.... koji traze smrtnu kaznu za delo u Bajmoku, a ovde su to trazili samo u pocetku kada je bila vest da su kosti lomili majka i otac. A prestali da traze smrtnu kaznu kada se saznalo da je kosti lomila iskljucivo majka.

majka bolesna i morala je biti pod nadzorom... socijalnog rada, muža, psihologa, psihijatra... bilo koga... a svi su zakazali, svi su izvukli dupeta, a sad udri po bolesnoj ženi... ma kakvoj ženi sa 17 godina... udri po bolesnom detetu, kome je majmun naparavio dete

Ko udara po zeni, gde ti vidis udarce? Zasto vredjas coveka?

Back