Zena kojoj se divite:knjizevnica, borac za prava,...

maraja keri,moze:aha:

dobra dobra maraja, ima velke sise
mariah_carey_by_amac145-d5vbqtn.jpg

Katarina Mediči, Katerina Sforca, Eržebet Batori, Lukrecija Bordžija, Jovanka Orleanka, Vu Zetian, Marija Tjudor, Artemizija I od Karije, Carica Irina, Evita Peron, Olivera Lazarević, Milunka Savić, Mirjana Marković...

Ne divim se feministkinjama i onima koje su se borile za ženska prava, kao ni humanitarkama tipa Marije Tereze, više snažnim ženama kroz istoriju, vladarkama, ratnicama, caricama...

Katarina Mediči, Katerina Sforca, Eržebet Batori, Lukrecija Bordžija, Jovanka Orleanka, Vu Zetian, Marija Tjudor, Artemizija I od Karije, Carica Irina, Evita Peron, Olivera Lazarević, Milunka Savić, Mirjana Marković...

Ne divim se feministkinjama i onima koje su se borile za ženska prava, kao ni humanitarkama tipa Marije Tereze, više snažnim ženama kroz istoriju, vladarkama, ratnicama, caricama...

i ja ovoj. :lol:

Hipatija

- - - - - - - - - -

Maya Angelou, Gabrijela Mistral

- - - - - - - - - -

Himna Izidi

Jer ja sam prva i poslednja
Ja sam obožavana i prezrena
Ja sam ***** i svetica
Ja sam supruga i devica
Ja sam majka i kćer
Ja sam naručje svoje majke
Ja sam jalova i imam bezbroj potomaka
Ja sam srećno udata i usedelica
Ja sam ona što donosi na svet i ona što nikad nije rađala
Ja sam tešiteljka porođajnih bolova
Ja sam supruga i supružnik
I ja sam čovek moj koji me je stvorio
Ja sam majka svoga oca
I on je moj odbačeni sin
Poštujte me uvek, svi,
Jer ja sam sablažnjiva i veličanstvena.

Podseca me na svaku zenu kojoj se divim.

divim se zeni koju poznajem...jube moja :heart:

:zag::heart:

Maga Magazinovć, Mileva Marić, Diana Budisavljević, Gizela Perl, Hedi Lamar, Alis Parker, Marija Telkes, Isidora Dankan, Kutulun...I zaista još mnogo, mnogo žena koje su poznate, različitih interesovanja i branši...
Ne divim se isključivo poznatim osobama, divim se i poštujem osobe i iz sopstvenog okruženja, koje su nekako po mojoj proceni posebne: moja baka (da ne pričam lične priče i sopstveno viđenje zašto), zatim npr žena koja živi u mojoj neposrednoj blizini i kao samohrana majka odgaja jedno dete sa posebnim potrebama (dečak 13 god)+ bebu (devojčica od par meseci)+ sopstvenu decu 2 sina i kćer (doduše sinovi su već odrasli, jedan je oženjen, drugi u inostranstvu uspešan sportista, kćer je srednjškolka),
Divim se ženama koje na tiši ili glasan način menjaju ovaj svet na bolje, koje stoje iza sopstvenih dela i odluka, uvek je ženama bilo teže da se dokažu kao individue-a, da je to neosporavano.
Nastaviću spisak :)

Back