Жена-кеса

Poruka
20.095
Она је крива увек, и одувек. Још од Адама
Просечна жена у Србији је „жена-кеса“. Некада „жена-зембиљ“,
последње десетлеће-два еволуирала је у „жену-кесу“.

Свакодневно, а поготову за викенде или празнике, град преплаве жене с кесама.

GetImage.aspx

По аутобусима, улицама, пијацама, улазима, лифтовима... гледамо
жене-кесе. Свака носи по ташницу и уз њу једну кесу, другу кесу,
или торбу, колица, мала или већа. Мотају се свуда око нас, вуку,
цимају, запињу, стењу, презнојавају се... и сваком сметају.

Жене с кесама, торбама и торбичицама иду на посао, враћају
се с посла,
иду у посете, на пословне и родитељске састанке...
Армија жена с кесама.

Каже се да иза сваког успешног мушкарца стоји жена.
А то у српској верзији значи да иза сваког
успешног мушкарца стоји жена с кесом,

..
Радмила Лазић
објављено: 27.01.2011.

Поставила сам слику оних "лепших" кеса, :lol:а знате да нисам
мислила на те кесе, него на оне које виђамо свакодневно, а
њих углавном вуку жене и оне су пуне намирница, што из продавница,
што са пијаце...

Морам да признам да спадам у оне жене које не могу да понесу
тај назив "Жена - кеса",

а ви :?:

Poslednja izmena:
Ja sam "Žena-kesa do kese, žrtva". Svakodnevno vraćajući se s posla vučem namirnice s pijace, zatim hleb, mleko, sve to odjednom da se ne bih vraćala. I uvek ja, jer se prva vraćam kući. Neki put ne mogu ni ključ iz tašne da izvučem. Plus dva, tri puta mesečno u megakupovinu kolima, s mužem. Pitam se, šta drugi ljudi jedu?
E, imam ja u okruženju i neke koje nikada ne nose kese. Žive same i čekaju da ih neko pozove kako bi nešto pojele. Nisam sigurna da li im treba zavideti ili ih žaliti.

...ja zivim sama, i obavezno jednom nedeljno idem na pijacu..natovarim se
kao magare....uvek mi jos nesto treba, pa se cesto desi kad donesem kuci
da to nesto vec imam...:confused:

..u toku nedelje ako nesto zafali, idem u najblizu prodavnicu i bas se nerviram
koliko su skuplji u odnosu na velike markete ili pijacu...al' tako je svuda...:think:

ja sam žena fenomen što se tiče kesa
1. sve nosim u kesama uz zvocanje ako kese nisu od biorazgradive plastike - jedan od razloga za kupovinu u tempu
2. nosim i deset malih kesa sa po par sitnica ne želeći da sve te kese strpam u jednu
3. umem da ponekad ponesem i džak tu do 15 kg sa hranom za pse (istina retko jer bitange više vole kuvano, a i pošto se parkiram u žutoj traci sa upaljena 4 tačno ispred petšopa uletim po džak, milicioner uglavnom deleti da piše kaznu, ali do sada sam jedno desetak puta prolazila bez kazne + on ponese džak tih 5 m, a kad ga ne bi bilo ponela bi ga ja:mrgreen:)
4. vozim karavan ali sve svoje dragocene kese ne stavljam u gepek već na prednje i zadnje sedište
5. kad sam vožena, i dlaje kese ne stavljam u gepek već u krilo:dash:
6. onda ih uredno spakujem i koristim za đubre po principu čim imam nešto malo da bacim ja u kesu pa kesu naplje, ne kroz prozor, već naravno u glavnu kantu za otpatke koja stoji u dvorištu da mi se ona lepa mala koji stoji u kuginji ne prlja:mrgreen::mrgreen:. Tako dnevno desetak (biorazgradiih) kesa posluži svrsi
7. od istih ne kukučam torbice i miljea što je jedno vreme bio apsolutni hit
8. jedna kesa uvek stoji u torbi (kao kod svake prave babe) jer ne zna se kako su čudni putevi gospodnji pa me nekako navuku u kfane odakle se nepojedeno ponese za pse

ja sam žena fenomen što se tiče kesa
1. sve nosim u kesama uz zvocanje ako kese nisu od biorazgradive plastike - jedan od razloga za kupovinu u tempu
2. nosim i deset malih kesa sa po par sitnica ne želeći da sve te kese strpam u jednu
3. umem da ponekad ponesem i džak tu do 15 kg sa hranom za pse (istina retko jer bitange više vole kuvano, a i pošto se parkiram u žutoj traci sa upaljena 4 tačno ispred petšopa uletim po džak, milicioner uglavnom deleti da piše kaznu, ali do sada sam jedno desetak puta prolazila bez kazne + on ponese džak tih 5 m, a kad ga ne bi bilo ponela bi ga ja:mrgreen:)
4. vozim karavan ali sve svoje dragocene kese ne stavljam u gepek već na prednje i zadnje sedište
5. kad sam vožena, i dlaje kese ne stavljam u gepek već u krilo:dash:
6. onda ih uredno spakujem i koristim za đubre po principu čim imam nešto malo da bacim ja u kesu pa kesu naplje, ne kroz prozor, već naravno u glavnu kantu za otpatke koja stoji u dvorištu da mi se ona lepa mala koji stoji u kuginji ne prlja:mrgreen::mrgreen:. Tako dnevno desetak (biorazgradiih) kesa posluži svrsi
7. od istih ne kukučam torbice i miljea što je jedno vreme bio apsolutni hit
8. jedna kesa uvek stoji u torbi (kao kod svake prave babe) jer ne zna se kako su čudni putevi gospodnji pa me nekako navuku u kfane odakle se nepojedeno ponese za pse

Bravo, sada mi je jasno sto te mnogi ovde proglasise za Kraljicu :D

Свакодневно, а поготову за викенде или празнике, град преплаве жене с кесама.

GetImage.aspx

По аутобусима, улицама, пијацама, улазима, лифтовима... гледамо
жене-кесе. Свака носи по ташницу и уз њу једну кесу, другу кесу,
или торбу, колица, мала или већа. Мотају се свуда око нас, вуку,
цимају, запињу, стењу, презнојавају се... и сваком сметају.

Жене с кесама, торбама и торбичицама иду на посао, враћају
се с посла,
иду у посете, на пословне и родитељске састанке...
Армија жена с кесама.

Каже се да иза сваког успешног мушкарца стоји жена.
А то у српској верзији значи да иза сваког
успешног мушкарца стоји жена с кесом,

..
Радмила Лазић
објављено: 27.01.2011.

Поставила сам слику оних "лепших" кеса, :lol:а знате да нисам
мислила на те кесе, него на оне које виђамо свакодневно, а
њих углавном вуку жене и оне су пуне намирница, што из продавница,
што са пијаце...

Морам да признам да спадам у оне жене које не могу да понесу
тај назив "Жена - кеса",

а ви :?:

Zanimljiv je ovaj fenomem dobre posecenosti glupe teme nedeljom ujutru:lol:
Tu je negde u rangu sa Slucajem Severina, verovatno suplement za propalu temu o pomenutoj pevaljki:mrgreen:

j
Шта ти је полицајац...

Па ја бих на његовом месту запамтио која кола возиш и игнорисао их док не одеш...
Тако бих избегао ношење... :)

Мада, сад се питам да он тебе у ствари не зачекује да би имао прилику да ти понесе џак? :)

Bravo, sada mi je jasno sto te mnogi ovde proglasise za Kraljicu :D

Kraljica Od Kesa

j
Шта ти је полицајац...

Па ја бих на његовом месту запамтио која кола возиш и игнорисао их док не одеш...
Тако бих избегао ношење... :)

Мада, сад се питам да он тебе у ствари не зачекује да би имао прилику да ти понесе џак? :)

ma nije uvek isti...
stvar je samo u lepom ophođenju...
kad ga vidim. priđem i zamolim samo pola minuta da ostanu kola da uzmem nešto iz radnje - a pošto je tu pijaca mnogi se tako parkiraju jer zaista nema mesta za parking, oni kažu ok i kad me vide sa džakom priđu i ponesu to malo, nem ni 5 m
veći problem su drugi parkirani vozači (oni što ne poštuju propis:mrgreen:) - ljute se ćak i hoće dsa se svađaju sa policajcima što njima piše jaznu a meni nosi džak...al lepa reč i gvozdena vrata otvara...

ma nije uvek isti...
stvar je samo u lepom ophođenju...
kad ga vidim. priđem i zamolim samo pola minuta da ostanu kola da uzmem nešto iz radnje - a pošto je tu pijaca mnogi se tako parkiraju jer zaista nema mesta za parking, oni kažu ok i kad me vide sa džakom priđu i ponesu to malo, nem ni 5 m
veći problem su drugi parkirani vozači (oni što ne poštuju propis:mrgreen:) - ljute se ćak i hoće dsa se svađaju sa policajcima što njima piše jaznu a meni nosi džak...al lepa reč i gvozdena vrata otvara...

Значи, они се боре за привилегију да ти понесу џак...
Но, не чуди ме то... :)
Чудило би ме да је другачије...

Јесте, видео сам какав је проблем за паркирање...
Само ми се чини да, кад бих ја био на твом месту, лепо опођење не би много помогло... :)

Ja poput Rade ,s posla brdo kesa hrane , ko za puk vojsku :mrgreen:,a nismo ni malo u kući . Čak se desilo da sam više puta zaboravila koju kesu u nekoj prodavnici,jer vraćajući se od z. pijace pa zaredim po mesare, prodavnice dok dođem kući ako nisam sa 10 kg. natovarena ništa nisam uradila :mrgreen:

Ima ona priča što je Lane Gutović pričao kada je muškarac birao ženu postavio je pored džakova pa ako se savije da uzme jedan ,znači da je dobra tj. može mnogo da ponese, što bi on reko, tovaruša, e ona mu je dobra i ulazi u uži izbor.:zcepanje:

Bombono, stvarno ne znam gde si ti primetila kese sa prazilukom, dok si ove iz Zare navela kao primer iz belog sveta.
Pa uglavnom oko sebe viđam te scene iz Seks i grad, a ove sa prazilukom vukljaju samo poneke žene, ali uglavnom muškarci; ili samostalno, ili tegleći uz žene.

A što se tiče Milevine opaske da sakuplja kese, za to sam šampion. Valjda sam to nasledio od keve. Ona je bre u jednom periodu prala kese i sušila ih na štriku.

I sad, da ne bih sakupljao kese, neću ni da ih uzimam nigde gde ne moram. Vukljam lekove po džepovima pantalona, dva paradajza u po jednom džepu jakne. Prodavci me gledaju belo kad počnem da trpam.

A najjače mi je kad ipak moram da uzmem kesu, pa sve što imam natrpam u onu tanku ko flis papir. I onda mi dok izađem iz Rodića pukne na jednom mestu, pa do kuće dođem žonglirajući namirnicama.

ne samo da nosim kese, nego i podizem i postavljam teske kofere visoko po ostavama,
lakse mi je sama nego da ga gledam kako se prenemaze :kafa:

mislim da patim od onoga- ja najbolje znam, najbrze i najlakse zavrsim :mrgreen:

Back