Zena-domacica

gost 273051

Elita
Poruka
18.927
Ukratko.
Pricam sa drugom o nekoj klopi koju je pravila moja najb. drugarica(udata 13 god.)35-6god.cool
On onako u zbunu odvali"Sta ona to pravila?
Ja:Da, sto???
On: pa, ne lici mi da ume da kuva?z:shock:
Ja:Kako bre ne lici?z:shock:
On: Pa ona mi je onako zvrk, bleskasta...
Ja:WTF??:zblesav:
a kako treba da izgleda???Masna, zarozana, s viklerima, kako?????
Koji mu je to rezon, boze me sacuvaj...sta vi kazete?

Ukratko.
Pricam sa drugom o nekoj klopi koju je pravila moja najb. drugarica(udata 13 god.)35-6god.cool
On onako u zbunu odvali"Sta ona to pravila?
Ja:Da, sto???
On: pa, ne lici mi da ume da kuva?z:shock:
Ja:Kako bre ne lici?z:shock:
On: Pa ona mi je onako zvrk, bleskasta...
Ja:WTF??:zblesav:
a kako treba da izgleda???Masna, zarozana, s viklerima, kako?????
Koji mu je to rezon, boze me sacuvaj...sta vi kazete?
kontam da su mislili da je više neozbiljna i sl
mada ni to nema nikskve veze
i da, žena koja kuva mora da ima viklere :kafa:
inače se jelo ne računa da je kuvano

kontam da su mislili da je više neozbiljna i sl
mada ni to nema nikskve veze
i da, žena koja kuva mora da ima viklere :kafa:
inače se jelo ne računa da je kuvano
Greška, draga moja, mora da ima spec. kapu, da joj dlaka ne upa'ne u jeloz:lol:
Moram da ispričam svoje iskustvo, majka mi je oduvek bila domaćica i sve sama radila, kad sam se udala, nisam znala da uključim ni mašinu za veš.Pita me muž da mu ispržim jaje na oko, ja ga lepo pitam"a šta ti je to?".
Objasni on meni, ali ja uključim šporet na najjače i kad je ulje "zavrištalo", roknem jaje, ono pršti na sve strane i ja lepo roknem ceo tiganj na patos i derem se kao magaracz:DDrugi biser mi je bio, da skuvam puding, koji svaka budala ume, ali sam zaboravila da dodam šećer.
Uglavnom, obožavam da kuvam, mnogi su oduševljeni kako to radim, mnoge recepte sam sama smuljala , još uvek skupljam recepte, s tim da volim da eksperimentišem.Problem mi je što nemam dovoljno vremena da se vrzmam po kuhinji, mada mi pričinjava radost.E, sad, i moj mili muž voli da se prtlja po kuhinji i lepo sprema, ali iza sebe ostavi katastrofu, pa se ljuti što ga ne puštam da se mnogo trsi oko kuhinjez:lol:

licno dozivela,pre par godina,prvi put je na rucku i u mojoj kuci bila jedna dalja rodjaka,kad smo seli i rucak krenuo,ona ce meni.." a,ja mislila da si ti neki *ebivetar????" !!!!????

A ti kao pa nisi. z:mrgreen:

Moja zena je malo sta znala da skuva kad smo se vencali. U medjuvremenu ume svasta, a specijalitet joj je pita. Ali s´obzirom da kod nas uglavnom ja kuvam, to i nije toliko bitno. Ustvari nikad mi nije bilo bitno to da li zensko ume da kuva ili ne. :zroll:

Nije poenta da zena ume ili ne ume, znam neke kokoške koje neće da kuvaju, tj. neće ni da se potrude da nauče, najlakše je reći ne znam, šta sad nisi kao IN ako znaš da kuvaš...btw, skrenuh s teme,
poenta je njegovo muško razmišljanje..izgled vs. kuvanjez:lol:

Greška, draga moja, mora da ima spec. kapu, da joj dlaka ne upa'ne u jeloz:lol:
Moram da ispričam svoje iskustvo, majka mi je oduvek bila domaćica i sve sama radila, kad sam se udala, nisam znala da uključim ni mašinu za veš.Pita me muž da mu ispržim jaje na oko, ja ga lepo pitam"a šta ti je to?".
Objasni on meni, ali ja uključim šporet na najjače i kad je ulje "zavrištalo", roknem jaje, ono pršti na sve strane i ja lepo roknem ceo tiganj na patos i derem se kao magaracz:DDrugi biser mi je bio, da skuvam puding, koji svaka budala ume, ali sam zaboravila da dodam šećer.
Uglavnom, obožavam da kuvam, mnogi su oduševljeni kako to radim, mnoge recepte sam sama smuljala , još uvek skupljam recepte, s tim da volim da eksperimentišem.Problem mi je što nemam dovoljno vremena da se vrzmam po kuhinji, mada mi pričinjava radost.E, sad, i moj mili muž voli da se prtlja po kuhinji i lepo sprema, ali iza sebe ostavi katastrofu, pa se ljuti što ga ne puštam da se mnogo trsi oko kuhinjez:lol:

Pusti ga koliki god da haos napravi, važan je trud i želja.I uvek ga pohvaliz;)

Nije poenta da zena ume ili ne ume, znam neke kokoške koje neće da kuvaju, tj. neće ni da se potrude da nauče, najlakše je reći ne znam, šta sad nisi kao IN ako znaš da kuvaš...btw, skrenuh s teme,
poenta je njegovo muško razmišljanje..izgled vs. kuvanjez:lol:

I ja takve poznajem. Skuva neko drugi za njih, sve neko drugi odradi....i one uspeju da im to jelo zagori prilikom podgrejavanja.

Predrasuda je jak podsvesni barometar!
Fudbaleri su glupi....
Nemci-fasisti...
Cigani prljavi...
Plavuse tupave...
Crnogorci-lenji(mada to mu dodje cinjenice vec,al kako god)
Tako i izgled jedne domacice,pod cijim pojmov to mora znaciti da je savrsena kuvarica,jos jedna predrasuda,ne ukljucuje to da ona moze izgledati kao sa naslovne strane.
Niti je zena koja je domacica samim tim dobra kuvarica,kao i to da zaposlena zena automatski mora izgledati vauuu!

http://1.***************/_S3XEraQZjGk/SWJEFKGoNnI/AAAAAAAAEgM/UQI2HSmYAnU/s320/watch+desperate+housewives+season+5+episode+12+online+video+stream+desperate+housewives+5.12+s05e12+free+download.jpg
:lol:

ma srpski tripovi
najolje je da imas 160 cm 85 kila da nosis crno da kukas kako ceo dan kuvas grašak da imaš 2 deteta razlicitog pola u OŠ a 40 godina i ti si super žena
hm znam ovakvu zenu koja ne ume da kuva :D mada nije bas ovakva, jos je gora ima preko 100kg, deca sujoj velika i ima preko 60god, i masna je i zarozana, a nema ni viklere hm....zlo

Ja sam lepih jela napravila XY puta u životu pa se opet ne smatram "dobrom kuvaricom" zbog toga. Kako to uopšte procenjujete? Ko nađe bolji recept na guglu? Ozbiljno...

a sta bi bila dobra kuvarica ako ne ona koja ume da napravi ukusno, zanimljivo i mastovito jelo, ona koja nikada ne skuva tacno po receptu vec uvek nesto izmeni, doda, oduzme, podesi :) to je moje vidjenje a sad muskarcima je uglavnom bitno da ima mesa, ako nema mesa pa to i nije jelo :lol:
nije retkost da muskarac posle tako lepog, mastovitogi zanimljivog jela uzme kobasicu i slaninu da dopuni stomak :lol:

Моја мајка је сматрала да је мушкарац задовољан женом ако је: госпођа на улици, домаћица у кући и ***** у кревету. Сад, то се мало теже постиже, за неки део ми у току дана обавезно понестане времена. Биће да смо свиленије од наших мајки!

To sto zena ume da kuva ne cini je domacicom i naravno da to njeno umece nece uciniti da izgleda drugacije od milion zena koje osim poslova u domacinstvu imaju i posao van kuce, drustveni zivot, neke svoje ciljeve i planove.
Kad se kaze domacica ja pomislim na zenu kojoj je to jedino zanimanje ne trenutno vec celi zivot a onda priznat cemo da su retke zene u takvoj ulozi koje izgledaju onako kako izgledaju zene koje to nisu. Kuca je mesto gde smo iopusteni, kao izolovani od vanjskih briga i tu svi volimo malo da pustimo mozak na pasu a da odmorimo lice od sminke, noge od stikli, telo od lepe ali neudobne odece.
Tako i domacice, nije da su zapustene ali ipak je mnogo toga drugacijeg u odnosu na sebe i rad na sebi od onoga kad se pored domacinstva vodi briga i o karijeri, prijateljima, izlascima, odeci...

Ima verovatno zena koje uspevaju i u kuci da odrze sebe u top formi ali ja nisam jedna od njih pa stoga valjda i pisem ovo sto pisem.

Ja sam lepih jela napravila XY puta u životu pa se opet ne smatram "dobrom kuvaricom" zbog toga. Kako to uopšte procenjujete? Ko nađe bolji recept na guglu? Ozbiljno...

jesi dobra kuvarica što da ne?
po mom shvatanju, dobra kuvarica je ona koja nađe recepte+recepti uspevaju, tj napravi ukusno jelo
a sećam se kad sam imala negde 13-14 god, pa nam dođu gosti i majka me pošalje da skuvam kafu
i, gosti srknu pa kažu: mmmm što je lepa kafa, mpžeš da se udaš :lol:
:hahaha:
znači eto...i kafa je za neke kriterijum, udavače, kuvarice, šta god..:kafa:

Back